plinska jeklenka

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Maj 20, 2009 20:00

Polanc, tale z kabriom je pa dobra in na žalost resnična.
Po eni statistiki, katero sem bral, je plin na prvem mestu, kar se tiče požarov na plovilih.
Da bi pa predeloval plinsko napeljavo ? Jaz ne. Vprašajmo našega strokovnjaka za plin, Indoo-ta, ker mu je to poklic.
LP
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Maj 20, 2009 22:59

Tudi na Susku je lani decembra zgorelo 5 bark, ravno zaradi plinske jeklenke oziroma napeljave na eni barki, tako da to sploh ni tako neverjetno.
Vse skupaj pa se je odvijalo v luki, zgoreli so plastični rezervarji in razlilo se je goreče gorivo po luki in prekrilo vso luko ter tako ožgalo še par bark, sem imel veliko srečo da tudi moje barke niso zgorele.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Maj 22, 2009 14:27

Kar zapleteno :idea:

Jaz sem imel v mislih montažo nastavka za plinsko cev na štedilnik (če bi seveda vsi elementi, navoji,.. pasali skupaj), cev za plin, regulator in bomba.

Očitno ni tako enostavno, predvsem pa varno. :!:
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » So Maj 23, 2009 12:56

Glede na to da se ukvarjam z plinom, vam predlagam da se dobro pozanimate kaj vgrajujete v barke. V Domžalah je podjetje EL PLIN, ki izdeluje žare in kuhalnike in ima tudi navtični proogram (cene so kar sprejemlive). Na Veroškovi 72 nasproti Leka je novo podjetje in sicer Plinstal, ki pa prodaja tudi v Kranju in Jesenicah in ima tudi vso potrebno opremo za štedilnike.
Predlagam, da ne kupujete razne robe v Bauhausih ali Baumaxih, ker je roba bolj "plastik fantastik".
Ko kupujete štedilnik je predvsem potrebno preveriti ali ima stikalo za avtomatični izklop dotoka plina. Ko na vodi kuhate in vam ugasne ogenj na štedilniku, plin še vedno pušča če nima stikala. Ko se koncentracija plina poveča na 1,2 - 8,9 % se ustvarijo najboljši pogoji za požar oziroma eksplozijo.

Če dovolte še malo reklame. V pripravi je internetna trgovina, ki bo imela v svoji ponudbi tudi poseben navtični program z vso potrebno plinsko opremo.
samo morje !
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Po Okt 12, 2009 12:52

Ker je že govora o plinskih jeklenkah, bi rad opozoril tiste, ki nameravajo kdaj pluti v Grčijo, da si nabavijo GAZ jeklenke. Tam namreč ne moreš polniti plina, lahko pa samo menjaš jeklenke in to samo GAZ.
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » To Okt 25, 2011 07:29

Da ne odpiram nove teme :D .Ve kdo mogoče kolko časa zdrži mala alu bombola(mislimda je 2,5kg),če kuhaš usak dan?Kako je s filanjem bombol na hrvaškem?Ve kdo kje se fila okolica rab,krk,ist..
Al je varno imet še 1 bombolo polno za rezervo?
Hvala za odgovore :wink:
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Okt 25, 2011 20:05

bombica drži 2kg.Za tri tedne ni problema,po mesecu dni pa jo izsušiva,vendar še dela.Filam pa vedno doma.Na morju se mi zdi škoda časa za take stvari.Druga-rezervna bombica je obvezna.
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » To Okt 25, 2011 20:28

Jap.. se strinjam.. ne predeluj, če pa že, pa vsaj nesi nekomu, ki se s tem ukvarja profesionalno..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » To Okt 25, 2011 20:34

Saj nisem mislil nič predelovat.Bom še eno nabavu za rezervo. :wink:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Nov 04, 2011 12:36

Kakšne pa so to GAZ jeklenke in kje se jih da nabavit?
Sicer razmišljam o nakupu alu jeklenje, ker so moje že stare in mi jih noče več vsak napolnit. Ima kdo kakšno cenejšo varianto za alu jeklenke, ker so cene kar konkretne (60 - 70€)?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov