Bom, ali zveš med tednom, ( če bo joško za akcijo )
najverjetneje pa za vikend, te pokličem,kar direkt iz trgovine...
Debelejše vrvi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
vrv
Vidim, da je zraven še veriga....
Ali kombinirate vrv in verigo na korpo-morto.
Jaz imam barko tudi na korpo-morto in sem privezal z dvema štrikoma zgoraj na bitvo, pa ne vem če je najbolje tako????
Prejšnji teden mi je namreč verigo cca 5 metrov prebrusilo (spodaj na vrtljivki) in sem se podločil, da bom vezal samo z vrvjo.
Še sreča, da sem imel za rezervo privezano tudi z vrvjo.
l.p. b9
Jaz imam barko tudi na korpo-morto in sem privezal z dvema štrikoma zgoraj na bitvo, pa ne vem če je najbolje tako????
Prejšnji teden mi je namreč verigo cca 5 metrov prebrusilo (spodaj na vrtljivki) in sem se podločil, da bom vezal samo z vrvjo.
l.p. b9
Re: vrv
bostjan9 napisal/-a:Vidim, da je zraven še veriga....
l.p. b9
Jaz imam na korpu mortu verigo in potem naprej vrv. Drugače pa te vrvi in verige ne potrebujem za navtične namene, jih pa še vedno potrebujem oz. iščem tako da..........
Še vedno nisem prišel do vrvi
Zgleda, da ne bo nič. Evo tržna niša. Bom kupu mašino pa začel delat debečlješe vrvi od 25mm to bo posla.
Očitno bom prisiljen kupiti 3 tanjše vrvi pa jih splest. EDO kaj ti misliš a bi to šlo? kako bi pa potem vpletli očesa? Za vsako vru posebej? pa bi jih imel pač na vsakem koncu 3 kar pa me ne moti oz. ali bi se dalo tako vplest, da bi dobili enega?
Lp Andrej
Zgleda, da ne bo nič. Evo tržna niša. Bom kupu mašino pa začel delat debečlješe vrvi od 25mm to bo posla.
Očitno bom prisiljen kupiti 3 tanjše vrvi pa jih splest. EDO kaj ti misliš a bi to šlo? kako bi pa potem vpletli očesa? Za vsako vru posebej? pa bi jih imel pač na vsakem koncu 3 kar pa me ne moti oz. ali bi se dalo tako vplest, da bi dobili enega?
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh 
To, da bi spletel 3 vrvi po mojem nima smisla. No, tudi ne vem kako bi to naredil ročno. Pri ročnem vpletanju se vrvi začnejo torzijsko rotirat tako da vpletke ponavadi niso prav dolge. Tudi ne rabijo bit, ker za nosilnost ne rabiš vpletat recimo 1m dolžine vrvi. Ne vem, nisem še videl tak primer.
Samo ne vem zakaj sploh rabiš tako močne vrvi 40-50mm. Tukaj imaš pregled vrvi Liros z nosilnostmi vred.
http://vijci.com.hr/wp-content/uploads/ ... _liros.pdf
Recimo že 30mm trojna sidrna vrv nosi 14-17 ton - odvisno pod materiala.
Po mojem je to dvojna teža tvoje barke. Če daš dve takšni vrvi (ne vpletene ampak kot backup), pa še na dno nekaj ketne, da absorbira sunke se nimaš česa bat. To je moje mnenje, nisem pa vseved
Samo ne vem zakaj sploh rabiš tako močne vrvi 40-50mm. Tukaj imaš pregled vrvi Liros z nosilnostmi vred.
http://vijci.com.hr/wp-content/uploads/ ... _liros.pdf
Recimo že 30mm trojna sidrna vrv nosi 14-17 ton - odvisno pod materiala.
Po mojem je to dvojna teža tvoje barke. Če daš dve takšni vrvi (ne vpletene ampak kot backup), pa še na dno nekaj ketne, da absorbira sunke se nimaš česa bat. To je moje mnenje, nisem pa vseved
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Edo havala za odgovor. Trenutno imam muring z 4m ketne (tista debela ladijska) vrtljivko in pa dva štrika debeline 30mm do boje. Od boje do barke pa imam dva štrika 25mm in pa enega za rezervo 10mm. Za štrik debeline 40 ali 50 sem spraševal, ker sem mislil med ketno in bojo uporabiti samo en štrik in pa zraven še enega tanjšega varovalnega...
Hvala za link. Jih bom kontaktiral pa da vidimo. Sem pa na vezi z enim kolregom ribičem, ki pravi da bo preveru... ampak to lahko traja
... je vse bolj u izi.. 
Hvala za link. Jih bom kontaktiral pa da vidimo. Sem pa na vezi z enim kolregom ribičem, ki pravi da bo preveru... ampak to lahko traja
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta