Debelejše vrvi

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Dec 03, 2011 20:19

Bom, ali zveš med tednom, ( če bo joško za akcijo )
najverjetneje pa za vikend, te pokličem,kar direkt iz trgovine...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
bostjan9
Admiral

vrv

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Ne Dec 11, 2011 22:37

Vidim, da je zraven še veriga....

Ali kombinirate vrv in verigo na korpo-morto.

Jaz imam barko tudi na korpo-morto in sem privezal z dvema štrikoma zgoraj na bitvo, pa ne vem če je najbolje tako????

Prejšnji teden mi je namreč verigo cca 5 metrov prebrusilo (spodaj na vrtljivki) in sem se podločil, da bom vezal samo z vrvjo.

Še sreča, da sem imel za rezervo privezano tudi z vrvjo.

l.p. b9
rider666
Admiral

Re: vrv

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Dec 11, 2011 22:52

bostjan9 napisal/-a:Vidim, da je zraven še veriga....

Ali kombinirate vrv in verigo na korpo-morto.

Jaz imam barko tudi na korpo-morto in sem privezal z dvema štrikoma zgoraj na bitvo, pa ne vem če je najbolje tako????

Prejšnji teden mi je namreč verigo cca 5 metrov prebrusilo (spodaj na vrtljivki) in sem se podločil, da bom vezal samo z vrvjo.

Še sreča, da sem imel za rezervo privezano tudi z vrvjo.

l.p. b9

Jaz imam na korpu mortu verigo in potem naprej vrv. Drugače pa te vrvi in verige ne potrebujem za navtične namene, jih pa še vedno potrebujem oz. iščem tako da..........
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Dec 12, 2011 09:56

Jaz tud še čakam na ponudbe. Klicali so me iz enega podjetja, kjer pravijo, da lahko dobavijo minimalno 30m. Mi bodo poslali ponudbo. Rider666 če si zainteresiran lahko skupaj kupiva. Meni bo kakšnih 19m ostalo ;)

Tex kakšna pa je situacija pri tebi?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Dec 12, 2011 11:51

Ja javi mi ceno pa se dogovoriva! Moram prej ceno videt potem dalje!
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Dec 12, 2011 12:17

Ok. Ti sporočim, samo da dobim ponudbo.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jan 05, 2012 14:51

Še vedno nisem prišel do vrvi :( :(
Zgleda, da ne bo nič. Evo tržna niša. Bom kupu mašino pa začel delat debečlješe vrvi od 25mm to bo posla.

Očitno bom prisiljen kupiti 3 tanjše vrvi pa jih splest. EDO kaj ti misliš a bi to šlo? kako bi pa potem vpletli očesa? Za vsako vru posebej? pa bi jih imel pač na vsakem koncu 3 kar pa me ne moti oz. ali bi se dalo tako vplest, da bi dobili enega?

Lp Andrej
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jan 05, 2012 15:37

To, da bi spletel 3 vrvi po mojem nima smisla. No, tudi ne vem kako bi to naredil ročno. Pri ročnem vpletanju se vrvi začnejo torzijsko rotirat tako da vpletke ponavadi niso prav dolge. Tudi ne rabijo bit, ker za nosilnost ne rabiš vpletat recimo 1m dolžine vrvi. Ne vem, nisem še videl tak primer.
Samo ne vem zakaj sploh rabiš tako močne vrvi 40-50mm. Tukaj imaš pregled vrvi Liros z nosilnostmi vred.
http://vijci.com.hr/wp-content/uploads/ ... _liros.pdf
Recimo že 30mm trojna sidrna vrv nosi 14-17 ton - odvisno pod materiala.
Po mojem je to dvojna teža tvoje barke. Če daš dve takšni vrvi (ne vpletene ampak kot backup), pa še na dno nekaj ketne, da absorbira sunke se nimaš česa bat. To je moje mnenje, nisem pa vseved :roll:
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » So Jan 07, 2012 08:47

Edo havala za odgovor. Trenutno imam muring z 4m ketne (tista debela ladijska) vrtljivko in pa dva štrika debeline 30mm do boje. Od boje do barke pa imam dva štrika 25mm in pa enega za rezervo 10mm. Za štrik debeline 40 ali 50 sem spraševal, ker sem mislil med ketno in bojo uporabiti samo en štrik in pa zraven še enega tanjšega varovalnega...

Hvala za link. Jih bom kontaktiral pa da vidimo. Sem pa na vezi z enim kolregom ribičem, ki pravi da bo preveru... ampak to lahko traja :D :D ... je vse bolj u izi.. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta