Mighty Jump

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

matejofski
Viceadmiral

Mighty Jump

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Feb 06, 2012 15:48

Zdravo,

zadnjič sem videl to zadevo v trgovini:
- http://www.amazon.com/MJ01-Viatek-Might ... 591&sr=8-2
- http://www.youtube.com/watch?v=g74Y9EzNpgw (zelo Top Shop stil reklama!)

Pojavlja se mi nekaj dvomov:
- glede na to, da je sunek toka ob zagonu precejšen, je pri priklopu tega na 12 V inštalacijo verjetno dobro preveriti preseke kablov. Nekje sem zasledil, da so pri prižiganju dizlov lahko težave - na samam izdelku v trgovini ni pisalo nič o tej omejitvi.
- kakšne vrste akumulator bi pri tako majhni velikosti lahko hranil takšno, relativno veliko količino energije
- grozno nizka cena (že to mi je alarm za vse skupaj!) - okoli 30 EUR
- komentarji preteklih kupcev so zelo kontra - eni trdijo, da je zadeva super (mogoče so zaposleni pri prodajalcu), drugi pa, da je popolnoma zanič :D

Ima kdo to oz. je že poskusil kaj delati s tem? Ker se barke ne da potisnit po bregu navzdol in će ti motorni akumulator gre (ob upoštevanju seveda, da vsi "varnostni mehanizmi" odpovejo), se zdi zadeva skoraj prelepa, da bi bilo res. Če bi s tem našega Lombardinija na barki dejansko v takšnem primeru lahko zagnal (po predhodnem "nekajminutnem" priklopu na 12 V, kakor piše v navodilih), bi s tem pridobili eno "backup" opcijo ob morebitnih težavah. Le-teh pa po moje na barkah ni nikoli preveč :)

Lep pozdrav,
Matej
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 06, 2012 18:53

NOVO NORO NOVO
Kitajskemu podjetju Čist Nat Egun doo je uspelo izdelati 3cm visok 200 litrški sodček za shranjevanje nafte za nujne primere. Če vam zmanjka goriva na vašem plovilu Vas čudežni sodček reši iz zagate. S ključev snamete obesek v obliki sodčka in preprosto dopolnite vaš rezervoar goriva z 200l nafte in plujete dalje.
Obesek je izredno majhen zato vas ne bo oviral pri vsakdanjih opravilih. S seboj ga lahko nosite kot obesek za ključe. Čudežni sodček je tako majhen, da si ga lahko nekam vtaknete, če nimate žepov ali se odpravljate na jogging. Ne skrbite, nikoli več ne boste ostali s praznim rezervoarjem, pri tem vam pomaga revolucionarno odkritje podjetja Čist Nat Egun. Ne spreglejte posebne ponudbe, ko za ceno enega, dobite dva čudežna 200 litrška žepna sodčka. Pokličite sedaj! Ne zamudite priložnosti, ki Vam jo podarja revolucionarno podjetje Čist Nat Egun doo.

BOMBASTIČNA CENA
Za 200 l nafte bi plačali 300€, mi pa Vam ponujamo ČE POKLIČETE SEDAJ za le 49,99€, kar dva z nafto napolnjena 200l sodčka žepne velikosti.
Slika

LP NT :lol: :lol:
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Po Feb 06, 2012 19:07

Noro,dobr tole NT , takoj ga grem kupit, če tega nimam na zalogi ne bom mogel več živet. :lol: :lol: :lol: :lol:
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Feb 06, 2012 19:13

primusr napisal/-a:Noro,dobr tole NT , takoj ga grem kupit, če tega nimam na zalogi ne bom mogel več živet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne pretiravi! Pol znas pa placat zaradi preobremenitve !!!
Nazadnje spremenil kr en, dne Po Feb 06, 2012 19:19, skupaj popravljeno 1 krat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 06, 2012 19:18

A pa 2x si nam moral povedat ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 06, 2012 19:26

Tex...Sem te čakal da se javiš. Sem te že računal in zate specialno rezerviral cel karton. hahahahaha Te žre poraba kaj... :lol:
LP NT :P
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Feb 06, 2012 19:36

OK, kolegi :)

Pričakoval sem vseeno vsaj nekoliko bolj strokovno argumentacijo ali pa vsaj tekst v smeri le-te - do zdaj je šlo vse totalno off-topic.

LP!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 06, 2012 19:39

Ufff, 150 A stalnega toka in verjetno ene 500 A zagonskega zdrži cigaretna vtičnica... Zanimivo! :lol: :lol: :lol:
Poleg tega pa pride vsa energija za zagon in napolnitev dotrajanega akumulatorja iz ene žepne baterije... Spet zelo zanimivo! :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 06, 2012 20:15

Kakšna poraba, tile sodčki so rešitev, ampak ali obstajajo z bencinom, ne pa z nafto ?

Matejofski, svetujem ti,da tole kupiš, pa nam poročas...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Po Feb 06, 2012 20:19

Cena je tako nizka, da bi lahko drugo leto vsak morjeplovec dobil enega kot novoletno darilce- z natisnjenim logotipom Morjeplovca :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 06, 2012 22:25

NT je zadnje čase zelo slabe volje :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Feb 07, 2012 00:46

Ne nasprotno prav nasmejal sem se. Nisem slabe volje samo moj humor je priznam včasih težko razumet.

Ne morem verjet kako lahko sploh kdo pomisli, da bi kaj takega kupil, zato sem se pošalil in naredil primerjavo, ki je bolj dojemljiva in je nekje na istem rangu absurda.

:lol: NT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost