Rezervni deli za prikolico

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Apr 01, 2012 14:51

tomaz_slo napisal/-a:Tale objemka
Slika
stisne tako cev
Slika
Cev zato ne drsi , ker se ob privitju njene stene deformirajo.. Ali bo z RF cevjo enako?

Nobene uporabne informacije? Če že ne dobim ALU izvedbe me zanima potrebna debelina RF cevi, da bi bilo hkrati dovolj nosilno in stisljivo.. :shock:
mornar417
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar417 » Če Apr 05, 2012 11:27

nekaj podatkov in se odloči sam
natezna trdost za Fe=450N/mm2
Al=160N/mm2
Inox=650N/mm2,
ocene so približne, kdor bi se več s tem ukvarja naj me popravi,
tako da bi bila AL cev 3mm , kar zadovoljiva, dočim Fe in Inox 2 mm debelina stene.
Sicer te spone ki jih kažeš ne delujejo na stisljivost, temveč na trenje med cevni kot vsa stremena U- spone itd..
Upam da sem ti sedaj vsaj malo pomagal, v kolikor pa imajo ostre robove kot navajaš pa vzemi ročno pilo ali flex in naredi okrogle saj pri tri milimetrski cevi ne boš imel problemov.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Apr 05, 2012 11:47

mornar417 napisal/-a:Sicer te spone ki jih kažeš ne delujejo na stisljivost, temveč na trenje med cevni kot vsa stremena U- spone itd..

Hvala za podatke. Da se cevi precej deformirajo sem opazil, ko je bilo treba valjčke pomakniti navzgor. Zaradi deformacije cevi, njen premik tudi po odvitju vijaka ni bil možen... Če ne bo drugega, bom dal RF, debeline 1.5mm in upal da bo res ustvarjenega dovolj trenja, da mi ne bo vse skupaj pod obremenitvijo zlezlo dol..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti