Mini potapljaška oprema EANEP & EAMPI
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
dalvey
Mini potapljaška oprema EANEP & EAMPI
Iz revije VAL sept. 2002 imam članek s fotografijo izdelka firme "Eanep & Eampi", t.j. majhna jeklenka 2,2 lit. zraka za pritrditev na pas ali na hrbet, podvodna maska in cev z regulacijskim ventilom ter dihalko. Količina zraka naj bi zadostovala za 15 minut. Vse je spravljeno v ličnem kovčku in ni namenjena profesionalni uporabi, ima pa vsa potrebna dokazila in certifikate.
Tako opremo bi moral imeti vsak lastnik plovila (tako zatrjuje proizvajalec), saj v kritičnem trenutku z njo res lahko reši plovilo, v primeru zataknjenega sidra med skale ali navite vrvi okoli vijaka, etc.
Morjeplovci,
v kolikor ima kdo kakršnekoli koordinate tega ali podobnega proizvajalca, naj mi jih prosim posreduje na forum. (Napisana GSM številka za informacije v članku seveda ne obstoji več). Ker je zadeva verjetno zanimiva tudi za koga drugega, ki ni profesionalni potapljač, bo vsaka informacija koristna ali celo link.
Lp in mirno morje
Tako opremo bi moral imeti vsak lastnik plovila (tako zatrjuje proizvajalec), saj v kritičnem trenutku z njo res lahko reši plovilo, v primeru zataknjenega sidra med skale ali navite vrvi okoli vijaka, etc.
Morjeplovci,
v kolikor ima kdo kakršnekoli koordinate tega ali podobnega proizvajalca, naj mi jih prosim posreduje na forum. (Napisana GSM številka za informacije v članku seveda ne obstoji več). Ker je zadeva verjetno zanimiva tudi za koga drugega, ki ni profesionalni potapljač, bo vsaka informacija koristna ali celo link.
Lp in mirno morje
Imam dve pripombi....
1. Teh 15 minut je relativna stvar, vse je odvisno na kakšni globini. Globje kot si, krajši je čas...
2. To da lahko v kritičnem trenutku rešiš plovilo je res za izkušene potapljače, lahko pa s to opremo v kritičnem trenutku izgubiš življenje!!!
Sem že napisal nekaj na tvoje vprašanje, ki je podobno temu:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1373
LP
1. Teh 15 minut je relativna stvar, vse je odvisno na kakšni globini. Globje kot si, krajši je čas...
2. To da lahko v kritičnem trenutku rešiš plovilo je res za izkušene potapljače, lahko pa s to opremo v kritičnem trenutku izgubiš življenje!!!
LP
-
dalvey
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Potapljanje in neprofesionalci
admin napisal/-a:Imam dve pripombi....
LP
Se popolnoma strinjam z administratorjem, sam sem nekoč iskal takšno mini bombico za potapljat, pa mi je tip v MB, ki prodaja te zadeve okoli potapljanja samo rekel, če sem potapljač ali samo preveč gledam Baywatch!
PS.. bokobran ali pa bojo na konec verige ali vrvi od sidra pa skok po nekoga ki obvlada zadevo. Za kakšno ribico ujet pa se lahko potopiš tudi na dah...
LPE
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
-
dalvey
-
dalvey
-
dalvey
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti