Mini potapljaška oprema EANEP & EAMPI

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

dalvey

Mini potapljaška oprema EANEP & EAMPI

OdgovorNapisal/-a dalvey » Ne Avg 24, 2008 18:45

Iz revije VAL sept. 2002 imam članek s fotografijo izdelka firme "Eanep & Eampi", t.j. majhna jeklenka 2,2 lit. zraka za pritrditev na pas ali na hrbet, podvodna maska in cev z regulacijskim ventilom ter dihalko. Količina zraka naj bi zadostovala za 15 minut. Vse je spravljeno v ličnem kovčku in ni namenjena profesionalni uporabi, ima pa vsa potrebna dokazila in certifikate.
Tako opremo bi moral imeti vsak lastnik plovila (tako zatrjuje proizvajalec), saj v kritičnem trenutku z njo res lahko reši plovilo, v primeru zataknjenega sidra med skale ali navite vrvi okoli vijaka, etc.

Morjeplovci,
v kolikor ima kdo kakršnekoli koordinate tega ali podobnega proizvajalca, naj mi jih prosim posreduje na forum. (Napisana GSM številka za informacije v članku seveda ne obstoji več). Ker je zadeva verjetno zanimiva tudi za koga drugega, ki ni profesionalni potapljač, bo vsaka informacija koristna ali celo link.

Lp in mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Avg 24, 2008 23:44

Imam dve pripombi....
1. Teh 15 minut je relativna stvar, vse je odvisno na kakšni globini. Globje kot si, krajši je čas...
2. To da lahko v kritičnem trenutku rešiš plovilo je res za izkušene potapljače, lahko pa s to opremo v kritičnem trenutku izgubiš življenje!!!

Sem že napisal nekaj na tvoje vprašanje, ki je podobno temu:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1373

LP
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Avg 25, 2008 10:00

Admin,
Prijetno presenečenje, da vsako vprašanje resno ali trapasto vzamete vsi morjeplovci skrajno resno. Hvala za tvoji 2 pripombi, sem vzel na znanje tudi tvoj odgovor na to temo naveden v priloženem linku

Lp in mirno morje
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

Potapljanje in neprofesionalci

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Avg 25, 2008 10:27

admin napisal/-a:Imam dve pripombi....
1. Teh 15 minut je relativna stvar, vse je odvisno na kakšni globini. Globje kot si, krajši je čas...
2. To da lahko v kritičnem trenutku rešiš plovilo je res za izkušene potapljače, lahko pa s to opremo v kritičnem trenutku izgubiš življenje!!!

Sem že napisal nekaj na tvoje vprašanje, ki je podobno temu:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1373

LP

Se popolnoma strinjam z administratorjem, sam sem nekoč iskal takšno mini bombico za potapljat, pa mi je tip v MB, ki prodaja te zadeve okoli potapljanja samo rekel, če sem potapljač ali samo preveč gledam Baywatch! :lol: :lol:

PS.. bokobran ali pa bojo na konec verige ali vrvi od sidra pa skok po nekoga ki obvlada zadevo. Za kakšno ribico ujet pa se lahko potopiš tudi na dah...

LPE
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Avg 25, 2008 11:58

DR.E,
Nič nisi napisal od katerega proizvajalca je ta oprema, ki si jo kupil za novo sezono in vsak okvirno koliko je cena !
Lp
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Po Avg 25, 2008 20:59

Mislim da sem tako jeklenko videl v BTC-ju mislim da je trgovina ribič ali nekaj podobnega (prodajajo ribiško in lovsko opremo).Cena okoli 50-60 €.
LP Zoran
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Avg 26, 2008 09:18

Mobil11,
bil sem prepričan, da se taka oprema naroči iz tujine preko kakšnega zastopnika, ki jih je pravo morje v revijah. Hvala za informacijo, bom do naslednje sezone malo raziskal tržišče

Lp in mirno morje
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Avg 26, 2008 12:30

Mobil: če je takšna cena, je skoraj zastonj... Kje točno si videl to jeklenko?? Je zraven regulator al je to samo jeklenka?

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Avg 26, 2008 12:50

ss9940,
imaš prav, tudi meni se je ta cena zdela nizka za komplet, jaz sem se skoraj premislil o nakupu, toda bom iz zanimanja pogledal onstran meja in sporočim na forum, če bo kakšen uporabe podatek
Lp,
dalvey
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Sr Avg 27, 2008 07:11

Zdaj sem že malo pozabil kaj je bilo zraven ker je tega 2-3 leta.Sva pa študirala z sinom in cena je bila res malo većja okoli 400€.
V inersparu greš po notranjem delu proti baumaxu in mislim da je trgovina na levi strani nasproti neke knjigarne.
LP Zoran
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Sr Avg 27, 2008 11:17

Točno Mobil11,
Lokacija trgovine štima in tudi cena je primerna
Lp
Janez

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti