Komarniki za okna na jadrnici

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

zvone zinrajh
Praporščak

Komarčniki na oknih barke - predlog

OdgovorNapisal/-a zvone zinrajh » To Maj 29, 2012 16:41

Marchi ti prav svetuje.
Tudi sam sem naredil podobno. Iz pb. 3 mmm plastike sem izrezal primerno dimenzioniran dvojni okvir. Za mrežo sem uporabil malo močnejši til iz laksa, zelene barve, izrezal po meri okvirjev, zalepil ob robu ter vstavil med obe strani okvirjev. Imel sem srečo, da je šla zedeva celo lepo med utor gumijastega okenskega okvirja.

Material sem kupil v Bauhausu. Za štiri okna dimenzije 35 x 20 cm (oval)me je vse skupaj stalo okoli 20 Eur in slabo uro dela.

Lp, Zvone
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 07, 2012 11:53

@Marchi
Imaš kakšno sliko?

@zvone zinrajh
Enako- kakšna slika?

To so v glavnem rešitve za strešna okna, kar pomoje niti ni težko ali z elastiko ali kot si ti to rešil Zvone.

Mene še najbolj zanima vhod. Tam bi moral odrezati in potem nekako zarobiti ter narediti na "drukerje".

Ima kdo kako rešitev za vhod...?

hvala
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 07, 2012 11:59

al nimam slike, ker še nisem našel časa vse skupaj sešiti oz. sem nekaj probaval pa sem preveč šlampast. Bom moral kakšni nežni roki prepustit zadevo. Drugače pa gre za to, da je treba zarobit mrežasto tkanino in napeljati elastično vrvico, s katero potem vse skupaj zatakneš pod rob okna. Pogoj je, da ima okvir okna vsak malo roba, kamor se lahko elastika zatakne. Za vhod pa ne bom pametoval, dokler ne bo narejeno.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Mar 27, 2013 18:56

Danes sem dobil predračun za komarnike za stranska okna: 50 eur po komadu. :?: :idea: :roll:

Kakšne ideje kje dobiti ceneje ali sem vezan na proizvajalca oken in posledično na njegovega uvoznika?

(malo se mi zdi neumno plačati skoraj 300 eur za 6 plastičnih malih mrežic)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Mar 27, 2013 19:09

Moja prijateljica dela v Doremi,kjer delajo šotore in bi gotov znali mrežico všiti v platneni okvir,nanj pa brez težav nabiješ drukerje,ježek pa je še boljši...Te zanima?
LP Iztok
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Mar 27, 2013 19:21

polanc napisal/-a:Moja prijateljica dela v Doremi,kjer delajo šotore in bi gotov znali mrežico všiti v platneni okvir,nanj pa brez težav nabiješ drukerje,ježek pa je še boljši...Te zanima?
LP Iztok

Me. Se zmeniva prek ZS.
Se mi ne zdi slaba ideja, sploh z ježki. Res je, da ni tako elegantna, kot z orignal komarniki a najbrž je tole res občutno ceneje.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Mar 27, 2013 19:24

ja sej lahko nardijo original komarnike.Men so marsikaj naredili.,samo šablone ali pa morda en original za vzorec...bi se rablo.
LP Iztok
spyder
Admiral
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a spyder » Če Mar 28, 2013 13:09

Na ježka je meni ko je pihalo dol metalo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Mar 28, 2013 13:32

Ko piha, praviloma ni komarjev!?, ker nimajo jet pogona. :lol: :lol: :lol:
rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » Če Mar 28, 2013 17:03

Midva sva sama izdelala komarnik in je super. Obroba je narejena iz lesa, napeta mreža za komarje in pripeta z risalnimi žebljički.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Feb 19, 2015 19:19

Tole sem našel na enem tujem blogu (pozimi rad prebiram in iščem dobre rešitve).
Kdo bi bil sposoben kaj takega narediti in kakšno vpetje predlagate? Z "drukerji" ali ježkom?

Slika
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Feb 19, 2015 19:21

Jaz imam v podobni zadevi,samo ne tako lepo narejeni lesene letve in je kr ok
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Feb 19, 2015 22:22

al napisal/-a:Tole sem našel na enem tujem blogu (pozimi rad prebiram in iščem dobre rešitve).
Kdo bi bil sposoben kaj takega narediti in kakšno vpetje predlagate? Z "drukerji" ali ježkom?

Slika

da bo 100% nekdo, ki šiva kamp opremo. Ali Induplati, nedaleč stran pa orhek (camp-ing)
morda še kdo. Poguglaj. Imajo in material in znanje. Včasih si lahko presenečen, da nekaj ni tako drago, kot si pričakoval...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Pe Feb 20, 2015 07:24

Ta komarnik je videti kar lep obrtniški izdelek.

Mislim,da za vpetje ni potrbno drukarjev ali ježka.Na treh prečnih paličicah in z pomočjo nekoliko trše modre obrobe se zgornji del lepo prilega.
Spodnji del pa pri strani in spodaj pušča komarjem preveč prostora.Tu bi bile potrebne spremembe.

V naši šivalnici bi porabili verjetno 2-3ure dela,v serijski prizvodnji pa15min. ni kaj delat.Bom poizkusil do poletaja spackat boljšo stvaritev.
8)
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Feb 20, 2015 08:47

@diligence- se priporočam in se sklicujem na "grško kri" :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta