vetrobtanska šipa

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

bora2
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a bora2 » Ne Sep 28, 2008 20:34

pleksi ne sme biti iz Litije ampak iz akripola , ker tisti iz litije sčasoma raspoka, tisti iz Akripola pa ne. fora je v sami izdelavi pleksija. meni so tako svetovali in jaz sem nasvete upošteval. jaz sem naredil lesen kalup po stari šipi potem pa je to odpeljal prijatelj nekam v peč kjer se je pleksi ukrivil po kalupu, pol pa samo še izrezati na mero in montaža. ne vem pa če boš prišel kaj dosti ceneje od 200 eur.

lp
karly4
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a karly4 » To Sep 30, 2008 00:43

Hvala, sem že naredil in to tako da sem kupil plexi ki je tajnši od originalnega. Ga prvo zrezal na željeno obliko in nato ga segreval s fenom za odstranjat barvo.Začel sem ga počasi zvijat ob takšen valj, ker v nasprotnem primeru se mi je začel gubati in po 1 uri počasnega zvijanja mi je uspelo!
Moram se kar pohvalit je skoraj kot original
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Sep 30, 2008 12:28

Bravo!! :D

Zanima me, kako in zakaj se ti je začel gubati :?:
Stroški :?:

LP Klemen
karly4
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a karly4 » To Sep 30, 2008 21:54

Ja hvala. Gubat ampak ne dosti se je začelo samo ob robovih ne vem zakaj, mogoče ker je plexi tanjši.
Moram reči da sem izredno vesel ker sem prišparal celoten znesek vetrobranskega stekla.
Na obisk sem šel do znanca, ki izdeluje reklamne napise in to je to, plačal sem samo simbolični znesek

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov