Stekleni kozarci na barki?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jan 04, 2013 20:18

DR.E napisal/-a:Pri tem je bistveno po mojem, da se ne razbijejo na 1000 koščkov.. Je pa menda pri kaljenem steklu tega tipa zelo nevarno, ker so lomljeni deli zelo trdi in se na njih zelo vrežeš.

Točno tako DR.E... ko se enkrat razbijejo, se razbijejo na 1000 koščkov. Ampak na njih se težje urežeš, kot na razbitih kosih nekaljenega stekla.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 04, 2013 21:27

DR.E napisal/-a:
brane40 napisal/-a:@DR.E: resnici na ljubo moram povedat, da se tudi kaljeni kozarci razbijejo... samo kasneje, kot navadni... pa tudi spraskajo se kasneje (govorim o tistih grdih belih praskah, ki nastanejo pri pomivanju v stroju).

Ja vem da se, je pa vprašanje kako se razbijejo.. a ste kaj testirali? Pri tem je bistveno po mojem, da se ne razbijejo na 1000 koščkov.. Je pa menda pri kaljenem steklu tega tipa zelo nevarno, ker so lomljeni deli zelo trdi in se na njih zelo vrežeš.

Ravno kaljeno steklo je tisto, ki se razbije na tisoče koščkov, ki pa so robate oblike (koruza) in se na njih skoraj ni možno urezati... Primer so avtomobilska stekla, predvsem stranska, kajti vetrobransko ima v sredini še folijo...
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Pe Jan 04, 2013 21:49

Če je steklen se razbije vsak, pometeš, posesaš in vzameš drugega...če jih ni več za kupit se še mogoče sekiraš, drugače pa naslednjič kupiš novega. Taka je moja filozofija.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Ne Jan 06, 2013 10:37

Jaz sem pa bolj za plastiko. Saj danes dobiš že tako dobre stvari iz umetnih mas,da niti ne opaziš da ni steklo.

je pa res,da na barki,ki stane 100 in več jurjev je res malo čudno imet plastiko. Praktočno pa je vseeno. :D
RIBAK
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a RIBAK » Po Mar 18, 2013 20:28

Torej - sigurno stekleni kozarci. Ni dvoma. Kaljeni, nekaljeni mi ni važno, ker jih uporabljam itak takrat ko si na sidru ali pa v marini.
Med vožnjo je itak pivo.

Druga stvar pa je - kam jih shranit. Preprosto.
Izbral sem si eno omarico, v katero sem položil zlepljeno dvojno mehko pleksi steklo in naredil vrez. Nato sem v ta vrez lepo nanizal kozarčke. Seveda morajo vsi kozarci umeti pecelj. To je to. :D

Še vsi so celi, nobenega loma. Če pa se že zlomi je vse lepo v omarici in ženka lepo posesa :lol: torej črepinje...
Ne sekiram se kaj drugi mislijo o meni, pač pa me skrbi kaj si mislijo o sebi.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Mar 18, 2013 22:20

Ufff, plastika oz. melamin nujno.

Kakšnega res zoprnega vremena steklo ne preživi, ne maram pa kar naprej novih. Ko se enkrat navadim na svoj kozarec, ga ne menjam zlahka.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Mar 18, 2013 23:42

Steklo :!:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Mar 19, 2013 06:40

Zanimivi odgovori, kot žmigavec na avtu. Steklo - plastika - steklo - plastika...
Važno, da ima vsak, kar mu odgovarja. Pa najpomembneje, da imamo kaj dobrega in hladnega za v kozarce. :) Kaj če ti rogaški kristal, v njem pa topla penina :x
Mi prakticiramo steklo na vezu, med vožnjo pa plastika za otroke ( male in većje) :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » To Mar 19, 2013 06:43

Če se bo ta zima še naprej vlekla bomo imeli vsi termuske s pokrovom in kuhanega not.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti