VHF iz Amerike

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

animal
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a animal » Po Mar 18, 2013 11:36

Saj do 150 € ni carine, če dobiš pošiljko po pošti. Če jo prineseš sam ni carine do 300 €.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 18, 2013 11:41

Za blago, ki prispe iz tretjih držav (držav, ki niso članice EU), morajo biti ob uvozu opravljene carinske formalnosti. Obveznosti predložitve carinskim organom in izvedbe carinskih formalnosti (carinjenja) so oproščene naslednje pošiljke:

razglednice in pisma, ki vsebujejo le osebna sporočila;
pisma z braillovo pisavo;
tiskovine, ki niso zavezane plačilu dajatev ob uvozu, kot npr. katalogi, ceniki, navodila za uporabo ali brošure, če se nanašajo na blago za prodajo ali najem, ali na prevoz, komercialno zavarovanje ali bančne storitve, ki jih nudi oseba, registrirana zunaj carinskega območja EU;
občasne pošiljke blaga neznatne vrednosti do skupne vrednosti 22 evrov, če niso zavezane plačilu uvoznih dajatev (pisemske pošiljke, paketne in druge pošiljke, ki vsebujejo drobna darila, reklamni material, drobne vzorce itd.), razen pošiljk, ki vsebujejo alkohol in alkoholne pijače, parfume in toaletne vode ter tobak in tobačne izdelke;
pošiljke, ki vsebujejo javne listine, trgovsko korespondenco in poslovne knjige;
pošiljke blaga, ki je v skladu s 104. členom Uredbe Sveta št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti oproščeno uvoznih dajatev.

Jaz sem plačal carino in ddv tudi na znesek 50 usd :shock:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Po Mar 18, 2013 15:02

tudi jaz sem plačal za cca 100 usd
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Mar 18, 2013 16:15

gregor.n napisal/-a:Jaz sem plačal carino in ddv tudi na znesek 50 usd :shock:

Pa si dobil pošiljko na ime ali na firmo ?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
animal
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a animal » Po Mar 18, 2013 16:41

Od 21 EUR plačaš DDV od 150 EUR pa še carino. Pa sem naročal od oblačil do elektronske opreme.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 18, 2013 18:32

kr en napisal/-a:
gregor.n napisal/-a:Jaz sem plačal carino in ddv tudi na znesek 50 usd :shock:

Pa si dobil pošiljko na ime ali na firmo ?

Ime
https://medisken.si
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Po Mar 18, 2013 18:34

Jaz sem pošiljko naročil na podjetje. Bom poročal kako in koliko me bodo cepl...
s51ta
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a s51ta » To Mar 19, 2013 20:44

Radijske postaje imajo običajno možnost nastavitve za katere kanale gre, USA, Canada, International ....

Vse postaje delujejo kjer koli po svetu ... tako SSB kot VHF marine.

Evo link do kanalov ampak pozor, nekateri simplexsni kanali so napačno navajani (gre namreč za duplex) in obratno ... samo v opozorilo.

Tudi navadna ročna radioamaterska VHF postaja deluje na marine bandu, samo za duplex kanale je potrebno nastaviti zamik med oddajno in sprejemno frekvenco ...

V letih do 2007 se je izredno splačalo kaj prinesti iz USA; sedaj po krizi pa se je transport tako podražil in nenazadnje so mislim da tudi prodajno strategijo nekoliko spremenili in cene niso več tako bistveno drugačne v EU razen za stroške DDV ... ampak če se dobro posrfa se dobre cene najde, ki se jih običajno potem da stisnit tudi pri naših trgovcih in še support imaš zraven ... torej fantje v Harpoona po robo...

lp T
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Mar 19, 2013 21:19

bladzo napisal/-a:Jaz sem pošiljko naročil na podjetje. Bom poročal kako in koliko me bodo cepl...

na podjetje imaš enake ali še bolj stroge pogoje za uvoz... včasih se to ne splača, ker za fizične osebe pošto in male pakete carinijo recimo preko DPD-ja, DHL-a, na skupnih prijavah, predvsem se splača dati prevoz tistim, ki imajo AEO standard, kar pomeni, da jim carina "kao" verjame, da je res to kar prijavljajo na deklaraciji, tisto kar je prišlo v državo... za podjetja pa velja klasika.. deklaracija, plačilo,.....
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 19, 2013 21:24

s51ta napisal/-a:ampak če se dobro posrfa se dobre cene najde, ki se jih običajno potem, da stisnit tudi pri naših trgovcih in še support imaš zraven ... torej fantje v Harpoona po robo...

lp T

Jaja itak, še nazaj ti dajo ane :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Mar 19, 2013 22:57

s51ta napisal/-a:
V letih do 2007 se je izredno splačalo kaj prinesti iz USA; sedaj po krizi pa se je transport tako podražil in nenazadnje so mislim da tudi prodajno strategijo nekoliko spremenili in cene niso več tako bistveno drugačne v EU razen za stroške DDV ... ampak če se dobro posrfa se dobre cene najde, ki se jih običajno potem da stisnit tudi pri naših trgovcih in še support imaš zraven ... torej fantje v Harpoona po robo...

lp T

Vse lepo in prav, ampak nimam obraza povpraševati pri naših in jih z neko kontra ponudbo stiskati in pričakovati, da bodo spustli 50%...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 19, 2013 23:08

bladzo napisal/-a:
s51ta napisal/-a:

lp T

Vse lepo in prav, ampak nimam obraza povpraševati pri naših in jih z neko kontra ponudbo stiskati in pričakovati, da bodo spustli 50%...

To tudi ne morejo, verjemi... Si tudi sam v poslu in 60% rabata ali pa če hočeš 150% marže nima zagotovo nihče!
Če dobiš za tak denar nekje v tujini, potem nimaš kaj razmišljati! Bo pa zanimivo videti končni strošek s carino (to je itak zanemarljivo, če je) in pa DDV-jem.
s51ta
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a s51ta » Sr Mar 20, 2013 07:25

Razlike med trgovci tudi v tujini so kar precejšnje ... poglejte nekaj glavnih spletnih trgovin za navtiko v tujini in pri vseh poiščite isti izdelek ... razlike ogromne! Trenutno so cene žepu najbolj primerne v UK ...

Moje izkušnje so drugačne; Navtika v Sloveniji je še vedno eksluziva in šele v zadnjem času so morali pre-nekateri spustiti v nebo vpijoče marže ... npr. za izdelavo biminijev, servisov itd.

Pri dodatni opremi je res manj maneverskega prostora ker se ekonomijo obsega ne moremo iti zaradi majhnih količin in posledično manjših rabatov, ki jih dobijo trgovci. Kot pa že rečeno je tudi, kar lahko rečem predvsem za Raymarine, ki ga bolj spremljam nekoliko spremenil prodajno (cenovno) politiko do EU. Poglejte enak njihov izdelek v USA, UK in npr. priporočeno prodajno ceno, po katerih v najboljšem primeru proda robo Harpoon ...
Razlika je po vključitvi vseh dajatev oz. poštnin minimalna oz. je ni ... so izjeme, predvsem če so pri kakem trgovcu akcije določenih izdelkov, kar se zgodi tudi pri nas - a v obsegu, ki je SLO trgu primeren ...

Pred leti se spomnim zelo nazoren primer, ko sem kupoval Tohatsu 9,8 ... iz USA me je v Slovenijo s prevozom in vsemi dajatvami prišel še vedno 30% ceneje, veljala pa je mednarodna garancija ...
Ko sem nato klical v Seaway ali mi dajo zadevo po taki ceni ali pa kupim v tujini sem to tudi dobil ...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Mar 20, 2013 15:16

V stroške nakupa se šteje vse kar je strošek do carinske izpostave v EU:

- blago,
- pakiranje,
- poštnina,
- morebitna zavarovanja blaga....

Tako, da si lahko vsak pred nakupom izračuna, koliko ga bo to stalo.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Mar 20, 2013 20:57

moje mnenje
slo atesti ,prevod navodil,vzdrževanje trgovine,trgovec, opravičuje razliko v ceni.
nekaj tudi šteje zagotovljen servis,uvoznik mora vzdreževat servis,tehnično pomoč,tudi to nekaj stane,poleg tega slovenia ni velik trg in je do neke mere normalno,da nekatere stvari stanejo več, najlažje je prodat stvar preko interneta in pozabit nanjo tudi sam kupujem enostavne tehnične stvari preko intereta.
bolj komplicirane(zame je radio postaja komplicirana stvar) stvari se po moje splača pogajat za ceno tukaj , če poceni kupiš si vesel na začetku, pozneje lahko nastopi glavobol, veselje na začetku ali na koncu?to je bistveno vprašanje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta