gps+fishfinder
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
luftar bom pogledal jutri ko bom imel čas.
opus... Fishfinder od garmina 160c pri nas je cena 229€...v ameriki pa stane 183 dolarjev (v ceni je všteta poštnina, ki znaša 48 dolarjev). Ne vem če je potrebno plačat carino. tudi če bi bilo potrebno bi znašala komplet naprava 210 dolarjev kar je občutno nižje kot je cena pri nas....tako da jo bom naroču v tujini
opus... Fishfinder od garmina 160c pri nas je cena 229€...v ameriki pa stane 183 dolarjev (v ceni je všteta poštnina, ki znaša 48 dolarjev). Ne vem če je potrebno plačat carino. tudi če bi bilo potrebno bi znašala komplet naprava 210 dolarjev kar je občutno nižje kot je cena pri nas....tako da jo bom naroču v tujini
-
superpuntar
- Kapitan
OPOZORILO!
Za artikle, ki se prodajajo preko net-a, še posebej če imajo cene v USD, se slišijo zelo ugodno. Tem cenam je potrebno prišteti DDV in carino + poštnina, pa si dražji kot je izdelek pri nas. Vse je odvisno kje je izdelek.
Če se izdelek nahaja nekje v evropi, potem pa odpade DDV in carina.
Preveri!
LP
Pu
Za artikle, ki se prodajajo preko net-a, še posebej če imajo cene v USD, se slišijo zelo ugodno. Tem cenam je potrebno prišteti DDV in carino + poštnina, pa si dražji kot je izdelek pri nas. Vse je odvisno kje je izdelek.
Če se izdelek nahaja nekje v evropi, potem pa odpade DDV in carina.
Preveri!
LP
Pu
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
ja znesek je enak, kot ga lahko prineseš čez mejo iz hrvaške recimo, s tem, da moraš vedeti, da so carine za izdelke kupljene v USA bistveno višje kot za izdelke s poreklom HR, BIH; Kitajska, itd... lahko tudi do 56%.
Stroški pošiljanja in embaliranja se vštejejo v carinsko osnovo, stroški pošiljanja do točke, kjer je vstopila pošiljka v EU se ne zajamejo v DDV, medtem ko stroški nastali pri transportu po EU so obdavčeni.
Primer:
blago: 100$
pakiranje: 10$
poštnina: 30$
Skupaj:140$
-----------------------
carina znaša 3,7% od vrednosti blaga in stroškov transport in embalaže, torej 5,18$
-------------------------
skupaj: 145,18$
Stroški transporta od USA do recimo carinskega urada frankfurt, kjer do letalo pristalo so 20$
Kar pomeni, da je osnova za DDV enaka 125,18, naša nacionalna stopnja je 20%, torej nekje 25,04$.
Skupaj bo stala pošiljka v Sloveniji: 145,18$ + 25,04$=170,22$
Primer je zračunan za radar!
Predlagam, da si kaj več o tem pogledaš na taricu (recimo tarifa za radar je 8526 10 00 90, potem pogledaš tarifne preference in pogoje za uvoz, stopnje carinskih dajatev in ali je izdelek na seznamu blaga z dvojno rabo)
Naslov je tu: http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog.jsp
ALi pa mi pošlji ZS, pa ti pomagam do konca
Stroški pošiljanja in embaliranja se vštejejo v carinsko osnovo, stroški pošiljanja do točke, kjer je vstopila pošiljka v EU se ne zajamejo v DDV, medtem ko stroški nastali pri transportu po EU so obdavčeni.
Primer:
blago: 100$
pakiranje: 10$
poštnina: 30$
Skupaj:140$
-----------------------
carina znaša 3,7% od vrednosti blaga in stroškov transport in embalaže, torej 5,18$
-------------------------
skupaj: 145,18$
Stroški transporta od USA do recimo carinskega urada frankfurt, kjer do letalo pristalo so 20$
Kar pomeni, da je osnova za DDV enaka 125,18, naša nacionalna stopnja je 20%, torej nekje 25,04$.
Skupaj bo stala pošiljka v Sloveniji: 145,18$ + 25,04$=170,22$
Primer je zračunan za radar!
Predlagam, da si kaj več o tem pogledaš na taricu (recimo tarifa za radar je 8526 10 00 90, potem pogledaš tarifne preference in pogoje za uvoz, stopnje carinskih dajatev in ali je izdelek na seznamu blaga z dvojno rabo)
Naslov je tu: http://taric-curs.gov.si/itaric/Prog.jsp
ALi pa mi pošlji ZS, pa ti pomagam do konca
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Mi je kar razumljivo. Bom kr prešaltu na Fishfinder 140, ki ima enake funkcije kot 160, le da ima ta barvni display.
Kupim pri nas, dam 140€ in bo bolje.
Če bi iz Amerike kupil unga ki stane 130$ + 50 poštnina bi me na koncu prišlo kar precej več. Verjetno na koncu le par € manj kot bi ga kupil v sloveniji.
Če bi iz Amerike kupil unga ki stane 130$ + 50 poštnina bi me na koncu prišlo kar precej več. Verjetno na koncu le par € manj kot bi ga kupil v sloveniji.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
matjaz80 napisal/-a:Mi je kar razumljivo. Bom kr prešaltu na Fishfinder 140, ki ima enake funkcije kot 160, le da ima ta barvni display.
ČE kupuješ kaj večjega (beri dražjega) se da z američani dogovorit, da ti pošljejo "fake" (ponarejen račun) zraven blaga, tako plačaš bistveno manj vseh dajatev...
PS.. pošlješ si kam na kak carinski obmejni urad in potem odpelješ iz države... ala ni za uporabo v omenjeni državi, kamor je pošiljka prispela, seveda to ne velja za Slovenijo ali EU, saj kot državljan EU-ja nisi kot prejemnik upravičen do uporabe blaga brez plačila davka. nekaj takega..če komu koristi!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Dobil sem fishinfer 140... en problem imam Na vijake naj bi dal tesnilno mast , da nebi uhajala voda not. Prašal sem v merkurju in ne vedo za nič, Mi lahko prosim en pove kje bi to dobu oziroma kaj naj uporabim.
Pa še eno vprašanje. Kako najlažje spravit rjo itz plovila na plastiki, lesu...če se sploh da to narest
Pa še eno vprašanje. Kako najlažje spravit rjo itz plovila na plastiki, lesu...če se sploh da to narest
Glih iscem za prijatelja FF da je cenejsi in ne morem najti enega da je spod 90 $ z postnino na ebayu.
U Puli so nejcenejsi Garmin 90 je 901 Kn.
http://www.tehnoline.com/web/fishfinderi.html
U Puli so nejcenejsi Garmin 90 je 901 Kn.
http://www.tehnoline.com/web/fishfinderi.html
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta