Živjo,
ravno sem videl temo o Navmanu, ki ga ni več. Nekako je bil v sorodu z njim tudi Northstar, ki ga prav tako ni več. Ne vem kateri od teh je bil starejši, eden je bil menda prednik drugemu...
Z barko sem dobil Northstar ploter M 84. Nanj je priključen radar, pa seveda sonda globinomerja (fishfinderja) in Northstar VHV. Vse skupaj je bilo inštalirano leta 2008 ali konec 2007. Deluje.
Na prve omejitve sem naletel, ko sem hotel iz ploterja pretočiti podatke o prepluti poti (tracks). Porabil sem precej časa, da sem po različnih forumih našel kako iz neke čudne datoteke USERIMG.BIN, ki jo ploter zapiše na kartico, dobil nekakšne podatke. Noben program več ne podpira tega formata. Northstarova stran sicer še obstaja, po vsej verjetnosti pa nihče ne nudi več nobene podpore.
Če kdo pozna tega Norhstarja, ne vem niti kdo ga je prodajal v Sloveniji, bom zelo vesl kakega namiga ai celo kakega starega programčka, ki zna spremeniti tracks v kak drug format.
Na Harpoonovi strani sem našel Navman avtopilota. Saj ne, da ga si ga takoj lahko privoščim ali sploh želim. Vseeno pa me zanima, ali je ta edini
ki bi ga lahko priklopil na Norhstarja. So mogoče te naprave kaj bolj samostojne, imajo naprimer svoj GPS sprejemnik... ?
Zaenkrat nisem prav nič navdušen nad menjavo ploterja. Saj, ploter sam mogoče še, ampak skupaj z radarjem je pa to že precej denarja. Northstar radarja tudi ne morem priklopiti na nič drugega kot imam sedaj, ali pač?
Northstar ploter in radar...
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti