Prikolica za čoln

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Matic M
Naddesetnik

Prikolica za čoln

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Jul 25, 2014 09:23

Pozdravljeni! Sem nov na forumu in prav tako začetnik v navtiki, tako da mi manjka tudi precej znanja, kljub temu da sem prebral skoraj cel forum (2 dni dopusta presedel za ekranom) :)

V garaži imam čoln, gliser 4,2m, z motorjem yamaha 50hp. Ta pa stoji na prikolici domače izdelave. Na prikolici je sicer tablica z številko šasije iz druge a-testirane prikolice, vendar papirjev nimam nobenih. Sem pa bral da je treba prikolico registrirati, za vožnjo s 3. tablico... Mi lahko poveste več o tem, če imate izkušnje kako to rešiti?

LP,

MM
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Jul 25, 2014 09:41

Če nimaš papirjev je najceneje nabavit drugo z papirji.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jul 25, 2014 10:35

Za vožnjo s tretjo tablico ni potrebna registracija prikolice. Je pa potreben A-test oz. dokaz proizvajalca o ustreznosti prikolice za vožnjo in seveda na tehničnega moraš iti z njo. Če se ne motim, je tehnični na 4 leta.

Če zgoraj navedenega papirja nimaš, potem je za upoštevat nasvet od SR 290.
Matic M
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Matic M » Pe Jul 25, 2014 19:23

Hvala za odgovore, bom videl v ponedeljek kaj se bo dalo rešiti pa vam javim :)

LP,

MM
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jul 25, 2014 20:42

Matic...

V kolikor imas na prikolici ploscico pojdi na tehnicne preglede, kjer ti bodo reaktivirali prikolo.

Torej v arhivu bodo nasli papirje od te prikolice. Imej pa brezhibno prikolico, ker istočasno naredijo se tehnicni pregled.

Cena tega heca je 40€ skupaj z tehnicnim.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Jul 25, 2014 23:45

No mi smo letos zgubli potrdilo od tehničnega in smo šli delat kopijo in prikolco meli ssabo ampak je gospod rekel da mora bit tudi na prikolici vsekana številka in seveda je prikolca bla že uprašanje kolkrat barvana in se te številke ni našlo... Pa sem mu rekel naj pove kje je ta številka in mi da nekaj za postrgat barvo pa mu jo bom pač postrgal da preberemo številko. In pol je reko da on neve kje je ta številka ampak da mora bit... Potem sma šla oba lepo v njegovo pisarno kjer ima računalnik in sem mu povedal da je bil tehnični delan pri njih leta 2012 in smo jo poiskali v registru in se je pač sprijaznil da tablica je na prikolici številke pa ne in z lepo besedo smo našli skupno rešitev... Sicer pa je potrdilo stalo 17 EUR ker tehnični še velja in smo rabli sam kopijo.
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Po Avg 25, 2014 14:21

Ja lah potrdim, če ni papirjev se prikola najde v bazi, mora pa bit tablica + št. usekana na nosilno konstgrukcijo!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Avg 26, 2014 07:38

Če imaš tablico o podatkih ti jo v bazi najdejo in ti izpišejo novo Potrdilo o brzhibnosti vozila, če še velja, drugače pa ti naredijo nov pregled. Številke pa si lahko oz. bi bilo najbolje da jih sam vsekaš gor preden greš tja.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti