Ogrevanje, kuha in peka na plovilu, Wallas

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » So Dec 12, 2015 16:41

Mene pa noben ne vpraša za popust... :lol:
Fiat Justitia ... Some day....
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » So Dec 12, 2015 16:55

-Mene pa zanima, če ima Wallas diagnostiko??
Precej zanimiva pogruntavščina, ki nekomu pomaga diagnosticirat in tudi odpravit manjše napake.
-Kdo montira napravo na plovilo? Kdo je majstor z večletnimi izkušnjami tudi za kasneje, ko se pojavijo kakšne težave?

Kaj se ti zgoraj razburjaš glede popusta???
Tako je kot pravi Micka, jaz tudi vprašam za popust iz prve, še posebej v navtiki kje je vsakomur jasno, kako so cene nabite!!
Za svojo stranko sem iskal Webasto in Joško mi je ponudil 15% popusta na cenik. Tako, da prva cena s spleta lahko kar nekaj klecne. Mislim, da nisem nič narobe napisal, verjetno bo to držalo tudi za druge člane foruma.
Sam bi se še vedno odločil za Webasto. Imam preveč pozitivnih izkušen, se raje učim na napakah drugih, še posebej pri dragih stvareh kot je navtika. Edine težave z njim so pri napačnem dimenzioniranju in ali pri nestrokovni vgradnji.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » So Dec 12, 2015 19:50

-izbrisal
Nazadnje spremenil kok-pit?, dne So Dec 12, 2015 19:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Dec 12, 2015 19:54

1. Temo sem odprl zaradi vprašanj o Wallasu

2. Menim, da sem v parih stavkih na začetku povedal bistvene prednosti Wallasa. Komur to ni dovolj naj pogugla in se prepriča sam ali pa zastavi konkretna vprašanja in z veseljem bom odgovoril.

3. Cenik je objavljen, popust pa je stvar ponudbe RESNEMU KUPCU.

4. Vsakdo lahko kupi kjer želi in nikogar ne mislim (niti ne morem) prepričevati z nerealnimi popusti. Povem, pa da s pravilno izbiro materiala in suportom kupec pri nas DEFINITIVNO PRIVARČUJE tudi v primerjavi z Svb in podobnimi. Šteje, ko na koncu potegneš črto. :wink:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Dec 12, 2015 20:05

admin napisal/-a:...3. To izklapljanje, ki ga omenja NT zaradi pregrevanja, se pri meni noče in noče dogoditi... Zakaj ne vem, očitno je AT2000 popolnoma imun na pregrevanje ....

To je izrazito v naslednjih primerih:
- na plovilih kjer so cevi daljše kar pomeni pri vseh jadrnicah
- pri močnejših grelnikih od tvojega saj uporabljajo enake preseke cevi
- v primeru nestrokovne montaže in nepravilnega razvoda cevi
- zaradi slabih cevi - odstopil papir v notranjosti. Tudi novim v skladišču!

Bavarko napisal/-a:-Mene pa zanima, če ima Wallas diagnostiko??

Eror kodo sporoča že osnovni model z utripanjem ledice. Je pa dejansko zelo enostavna uporaba in zares nezahtevna montaža. Ko je enkrat vse zmontirano kot treba praktično ni nobenih težav tudi po več letih delovanja.

Roberth1 napisal/-a:...Google je zakon...

Mislim, da ga ni na tem forumu, ki ne zna guglat. ... !?
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Po Dec 14, 2015 08:46, skupaj popravljeno 3 krat.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 12, 2015 20:12

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:15, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Dec 13, 2015 17:39

Ha ha tud moj 3,5 kw je predel ta vikend...Joško krasn vse dela veš in spet hvala za nasvete...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Dec 28, 2015 08:59

Iz sobote na nedeljo smo v zalivu Nove Baške ribiški prijatelji prvič prespali na barki na kateri smo letos vgradili Wallas gretje. Pravzaprav je prvič na sidru ob vključenem gretju, ki je predlo celo noč, prvič prespal tudi lastnik. Grelnik je deloval celo noč in rečem lahko, da sem bil izjemno pozitivno presenečen saj je bila to moja prva priložnost prespati na plovilu z vgrajenim Wallas grelnikom. Sedaj razumem trditve mnogih lastnikov Wallas grelcev na plovilu, da je bivanje in še posebej spanje ob vključenem gretju nekaj povsem drugega v primerjavi s koaksialnimi grelniki.

Prespali smo na tej barki, Grand Banks 32
Slika

Slika

Prvič sem imel priložnost preiskusiti v daljšem obdobju bivanja nastavitve ki jih omogoča Wallas grelnik. Presiskusil sem različne nastavitve grelnika in videl, da je kos različnim zahtevam ogrevanja na plovilu.
Slika

Med plovbo in ribičijo smo imeli vhodna vrata odprta in je bil grelnik nastavljen na "regulacijo moči". Poleg regulacije moči obstaja še možnost "temperaturne regulacije" in posebej še količina zraka in sicer AVTOMATSKO, Avto+50%, 100%. Da smo ob plovbi posušili stekla, sem nastavil termostat na "regulacijo moči" in jo dal na max, ter nastavil količino zrakla na max. Barki je zelo hitro posušilo stekla in lahko smo pluli brez težav iz zavetja notranjega krmarskega mesta.

Med bivanjem preko dne in ko se je barka segrela sem preklopil na "temperaturno regulacijo" in jo nastavil na polovico. V kolikor se vrat ni dosti odpiralo sem pustil količino zraka na avtomatiki in grelnika sploh nismo slišali niti vedeli, da ga imamo vključenega le prijetno toplo je bilo v salonu. Ko smo pričeli z ribičijo in ko smo vrata pogosto odpirali ali pa jih pustili kar na stežaj odprta, sem samo povečal količino dovedenega zraka, ki je lepo kompenziral izgube zaradi odpiranja oziroma odprtih vrat.

Ponoči sem nastavil gretje na temperaturno regulacijo in avtomatsko regulacijo količine zraka. Ko je temperatura v barki dosegla nastavljeno vrednost, jo je grelnik vzdrževal tako tiho, da sem nekajkrat preveril, da se ni grelnik morda ugasnil zaradi pregretja, kot sem tega vajen od Webasta na moji barki. Vse je bilo BP in delovanje je dejansko izjemno tiho v primerjavi z mojim Webastom (koaksialnim grelnikom) ni pa popolnoma neslišno, da ne bi kdo dobil napačnega vtisa, vendar se ob Wallasu da zares lepo in kvalitetno prespati tudi na sidru.

LP NT
PS: Ujeli smo nekaj ribic enega lignja, hobotnico... Pripravil sem ribjo peko s krompirjem , ki mi je očitno uspela saj ni ostalo niti za pomazat. Slike sledijo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti