Vlečna tuba
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Vlečna tuba
Pregledal sem formu v zvezi z vlečnimi tubami in sem ugotovil, da jih je veliko in so različnih vrst ter lastnosti.
Mi bi naslednje leto imeli eno. Imamo fishermana 4,8m z 60km motorjem. Tubo bi uporabljali predvsem otroci, občasno kakšen odrasel človek. Recimo, da bi bila na njej lahko tudi dva osemletnika hkrati.
Zanima me, kaj priporočate. Trikotno, okroglo, z luknjo, brez luknje, velikost in vse ostalo.
Hvala za info.
LP, MKN
Mi bi naslednje leto imeli eno. Imamo fishermana 4,8m z 60km motorjem. Tubo bi uporabljali predvsem otroci, občasno kakšen odrasel človek. Recimo, da bi bila na njej lahko tudi dva osemletnika hkrati.
Zanima me, kaj priporočate. Trikotno, okroglo, z luknjo, brez luknje, velikost in vse ostalo.
Hvala za info.
LP, MKN
-
Daki
Tuba
Še vedno izbiram tubo in kolebam med tubo z luknjo in tubo brez luknje. Tiste z luknjo so debelejše in očitno namenjene sedenju v luknji, tiste brez luknje pa so namenjene ležanju na tubi.
Zanima me, kaj se bolje obnese.
Hvala za info.
Lp, MKN
Zanima me, kaj se bolje obnese.
Hvala za info.
Lp, MKN
no, na tubi od JOBE ki ima luknjo, je eksplicitno narisano da se ne sme sedet v tubi pa tace naprej imet. ja pa spodaj zaprta s platnom, tko da ne pades skoz.
jo prodaja zdele en v oglasih, se novo za ene 50 eur.
jaz Sem jo kupil v kompletu z pumpo in sportnim jopicem ter strikom za vlecenje, nekih 115 EUR v kompletu za novo robo
jo prodaja zdele en v oglasih, se novo za ene 50 eur.
jaz Sem jo kupil v kompletu z pumpo in sportnim jopicem ter strikom za vlecenje, nekih 115 EUR v kompletu za novo robo
mamaMicka napisal/-a:Absolutno brez luknje in kupi tako za 2 osebi ali celo 4 osebe. Za eno osebo je premajhna za moje pojme...
S tisto za 4 osebe boš z 60 konji vozil samo otroke do 8 let. Če jih hočeš premetavat si kupi "banano" za 2 osebi (gliser 4,2 m z 55 konji, na banani pa z dvema 16 letnima paglavcema, pa je šlo po zraku - smeha do nezavesti, pa bencina do bankrota), okroglo tubo bi pa na tvoje konje gledal predvsem za eno osebo (sem imel okroglo pa 30 konjev na gumenjaku 3.60 s trdim dnom, pa je blo bolj žalostno vse skupaj, tako da glede na težo tvojega čolna pa 60 konjev, ne verjamem da boš najbolj zadovoljen).
lampy napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Absolutno brez luknje in kupi tako za 2 osebi ali celo 4 osebe. Za eno osebo je premajhna za moje pojme...
S tisto za 4 osebe boš z 60 konji vozil samo otroke do 8 let. Če jih hočeš premetavat si kupi "banano" za 2 osebi (gliser 4,2 m z 55 konji, na banani pa z dvema 16 letnima paglavcema, pa je šlo po zraku - smeha do nezavesti, pa bencina do bankrota), okroglo tubo bi pa na tvoje konje gledal predvsem za eno osebo (sem imel okroglo pa 30 konjev na gumenjaku 3.60 s trdim dnom, pa je blo bolj žalostno vse skupaj, tako da glede na težo tvojega čolna pa 60 konjev, ne verjamem da boš najbolj zadovoljen).
Tole ne bo ravno držalo po mojih izkušnjah. Ednino z banane nisem mogel skipat prav vseh. Tudi jaz sem zdržal na banani do konca. Banana je kot deplasmanc. Ce se un zadaj nagiba, kot na motorju banane ne bo vrglo iz spure nikoli! Drži, da je adrenalinsko, ko se na bananai potegneš dol, kot v moto gp, da riješ z komolcem po vodi, vsekakor pa ne premetava.
Taveliko tubo pa z omenjenimi konji v ovinkih slajdaš po zraku. In še ena svar, tuba iz spure lahko doseže dvojno hitrost čolna in pri kakih 40 vozlih gre pa po zraku.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Okrogla z luknjo je za moje pojme najbolj univerzalna. Kremni nevem za tvojo. Moja jobe nima nobene prepovedi za sedenje v njej. Tud na trebuhu je adrenalinska da je veselje ampak od 40km/h dalje nekje te noge orng bolijo ko udarjajo po vodi... Če imaš "kratek"prop boš lahko s 60ps vlekel tubo in če ne bo na čolnu velik teže. Drugače če češ adrenalin mora bit čoln vsaj na max. konjenici 
Sem imel'okroglo tubo z luknjo....je bilo prav fino majhne mulce vlačit, ko s sedeli v luknji, pa vecje, ki so ležali z ritjo v luknji ali pa ne trebuh. Sem imel elana 401 in 20 konjev pa če je bil samo voznik na čolnu in en v tubi,, je šlo kot noro, je vs bolelo od skokov itd....tako da ne vem, kaj vi pocnete, da rabite 100 konjev, da tubate. Sicer verjetno mi nismo dosegali hitrosti čolna nad 25 vozlov, ce je tuba v ovinku dvakrat hitejsa, pa je vsen fino letelo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov