Zimska cerada - ali je v redu

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Izolan1971
Višji štabni vodnik
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a Izolan1971 » Sr Jul 05, 2017 11:11

Pozdravljeni; razmišljam o naročilu oz. izdelavi zimske cerade čez celo moje plovilo (gliser s kabino 590 cmx230 cm). Dobro zimsko cerado čez kokpit že imam, vendar sem razmišljal, da bi namesto gradnje nadstreška naročil zimsko cerado čez celo plovilo in tako preprečil vplive vremena na čoln čez zimo, ko ga bom dal iz morja na suho.
Prosim, če mi lahko svetujete oz. poveste vaše izkušnje okrog tega ali je takšna cerada OK, ker sem malo razmišljal kaj to pomeni, če bosta čez čoln dve ceradi glede kondensa, glede dejstva, da spodaj ne bo dihalo...ipd.
Seveda bom pred tem iz čolna vzel blazine in ostalo bolj občutljivo opremo.

V naprej hvala za kakšen nasvet.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Jul 05, 2017 17:51

Meni je spodaj začela malo plesneti, potem sem namontiral en mali ventilator od PC-ja, da je stalno pihal skozi, pa je bil mir.

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Jul 09, 2017 21:33

Ja, vlaga se nabira, če ni pretoka zraka. Lahko daš notri sol, ki vleče nase vodo, ali pa razne posode iz trgovin, ki opravljajo isto nalogo.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Jul 09, 2017 23:09

Na ceradi je možno napravit zračnike, ki omogočajo prezračevanje, lahko pa je cerada tudi iz materiala ki "diha" :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Izolan1971
Višji štabni vodnik
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a Izolan1971 » Če Jul 13, 2017 15:41

Hvala za delitev izkušenj in nasvete.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti