Potem pa bom pokazal svoje čudo:
Slika prikazuje nosilce na zadnjem delu plovila:
ta slika prikazuje bayboat z motorjem na nosilcih in kako je zvezan
slika s strani
pa še slika v zalivu
Uporabil sem inox morsko cev, mislim da fi 80 mm in jo dal "spigati in zavariti" v firmo MDM. Vse to sem fiksno sam pritrdil na plovilo in sedaj je vse OK. Imam veliko prostora na krmni ploščadi, čoln z motorjem (cca 45 kg) v vodo pade skoraj sam, iz vode pa ga samo dvignem na premcu in ga z eno roko potegnem po okroglem nosilcu do konca. Potem ga enostavno zavežem in je vse OK. Dol je v eni minuti, gor pa v dveh minutah, skupaj z vezanjem.
Cena?
Poslal sem skico, kako sem si to zamislil oni pa so dali material, delo, spolirali, tu so še posebni obročki za vezanje,... = 480 EUR, (montiral pa sem si sam).
Je pa nekaj pri zložljivih nosilcih. Zelo lepo je, če se zloži zadeva, vendar sem spraševal enega italijana, pa mi je pokazal, da ima že od nosilca vse črne nohte na nogah. Pri prehodu se vedno udari v noge in prste. Vseeno pa ga ne bi prodal. Pri nosilcu iz prejšnjih slik je potreben dvig s pasarelo, saj ga ne moreš podrsati ali kako drugače dvigniti brez pasarele, jaz pa ga z eno roko dvignem in nastavim na nosilce.
Poleg tega so ti nosilci zelo praktični da ti krmna platforma ne tolče v pomol ali kam drugam.
Ko pa čolna ni gor, no ja, pa res ni najbolj posrečena slika.
Vse ima neke prednosti in neke slabosti.
LP