Link mi je dal vtis, da ga boš šele nabavil, čeprav si napisal, da ga že imaš.
Popolnoma vseeno je ali pustiš večji ali manjši hladilnik. Poraba energije bo minimalno različna, še posebej, če boš v večjega naložil, kjer bo prazen prostor plastenke z vodo. Kompresor se bo minimalno vklapljal. Navsezadnje pa imaš celo generator.
Jaz bi rešil problem celovito:
1. Vgradil bi večje akumulatorje
2x 190P (225Ah@C20) Pasted Floded... vezal bi ju zaporedno. No to bi bilo MINIMALNO, zase pa bi uporabil 4 take akumulatorje, katere bi vezal 2 vzporedno in nato grupi zaporedno da dobiš 24V
2. ZAMENJAL bi celice z močnejšimi 250W. 4 po 250W ali vsaj dve!
3. Vgradil bi
TN-1500 (stran 6 in naprej)... (ta hip jih nimam na zalogi bodo pa zopet septembra) odličen kontroler za otočne sisteme "solar regulator/batery charger 230/24V (tukaj vežeš generator)/inverter 24VDC/230VAC, 1,5kW"
Naredil bi tako, da lahko brez težav uporabljaš za TV, radio, hladilnik, vrtalko, flexarico, kavni mlinček, palični mešalnik, luči (obvezno LED)...
Na koncu pa povem, da je to najoptimalnejša varianta kar sem jih sestavil. Montaža je zelo enostavna, ker je že vse pripravljeno. Za zahtevnejše uporabnike pa so na voljo tudi bolj sofisticirane rešitve.