dolžina ketne
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Čim močnejša. Pa ne zaradi moči, temveč zaradi teže. Če je veriga dovolj težka deluje kot amortizer. Torej ublaži sunke, da sploh ne pridejo do bloka. ko sem imel plovilo na korpomorto, sem na blok pričvrstil 5-6 m verige iz rudnika (fi cca. 15 mm), nanj pa vrv do boje. V desetih letih ni bilo težav. plovilo je bilo cca 2-2,5 tone. Izračune za težo bloka-korpomorta boš našel na tem furumu. Vse kar je predimenzionirano ni nič narobe (debelejša, daljša veriga, vrv...)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
fantje super hvala kaj bi brez vas .
vzel bom m kar 10 mm ketno ,da bo bolj mir.
Admin rekel si mi ,da naj nikar ne uporabljam karbinov ali niso dovolj močni
ter sory kaj to je gambeta ??? kakšen link ne najdem nič pod tem pojmom saj pravim določene zadeve so mi še bolj tuje .
Se pravi uporabim raje gambeto ?? ne karabinov je tako.žžž
vzel bom m kar 10 mm ketno ,da bo bolj mir.
Admin rekel si mi ,da naj nikar ne uporabljam karbinov ali niso dovolj močni
ter sory kaj to je gambeta ??? kakšen link ne najdem nič pod tem pojmom saj pravim določene zadeve so mi še bolj tuje .
Se pravi uporabim raje gambeto ?? ne karabinov je tako.žžž
Vseeno te naj opozorim, da se takšne vezi uporabljajo za vez na podvodni blok (korpomorto), ne pa tudi za na plovilo... Na koncu imej vseeno vrv primerne dolžine in veži na bitve na premcu... Vrv je tudi malo elastična, veriga pa "postane" nekako bi lahko rekli "elastična" zaradi svoje mase, ker nikoli ni povsem napeta, temveč visi v obliki parabole...
Vseeno te naj opozorim, da se takšne vezi uporabljajo za vez na podvodni blok (korpomorto), ne pa tudi za na plovilo... Na koncu imej vseeno vrv primerne dolžine in veži na bitve na premcu... Vrv je tudi malo elastična, veriga pa "postane" nekako bi lahko rekli "elastična" zaradi svoje mase, ker nikoli ni povsem napeta, temveč visi v obliki parabole...
gambet z matico in varovalom je ok. Pazi da ne kupis gambet, kateri ima samo varovalo. Takega sem imel 2 sezoni po 6 tednov, in na srečo med potapljanjem videl da je varovalo prežrla voda.Samo malo sem se ga dotaknil in varovalo je odpadlo. Sem meu kr srečo, da ni čolniček odplaaaaavaallll daleč stran. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti