Katero stikalo za kalužno črpalko?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Katero stikalo za kalužno črpalko?
Stikal lahk daš kolikor želiš le VSA VZPOREDNO;Vsa morajo izklopiti pumpo predno dela na suho,pa ja se ne zmotiti in kaj vezati zaporedno.
polanc napisal/-a:Stikal lahk daš kolikor želiš le VSA VZPOREDNO;Vsa morajo izklopiti pumpo predno dela na suho,pa ja se ne zmotiti in kaj vezati zaporedno.
Kako vem, da imam stikalo, ki izklopi pumpo predno dela na suho?
Imam že 2x Quick EBSN, še 2 mehanska pa dokupim.
Grega verjetn me mal hecaš sred noči,k ne spiš kot jaz...sem se spomnu vica..2 bjondi najameta gliser in tip jima razlaga kako se vžge motor,kje je prestava,kje naprej,kje nazaj ..pa gas pa to...Ja KJE IMA PA ZAVORO,ga vpraša ena izmed njiju..Dame,ne idite predaleko..je bil odgovor..
No sedaj pa hec na stran, ker tuki lahko kaka slaba ideja ali informacija ima grde posledice...Grega ni štos v stikalu ampak v POSTAVITVI stikala ali stikal.Vsa se morajo izklopiti,ko je sesalna cev ali sesalni del črpalke ŠE POD VODO,ker če ni stikalo montirano na pravilni višini in ne ugasne pumpo ..torej da pumpa dela ne suho ..pride lahko najprej do izpraznitve akuja,do pregretja pumpe in zaradi tega posledično komot, do požara na barki..To so resne in pomembne stvari,tako da MORAJO biti izvedene strokovno,pravilno,pravilno dimenzionirane ...
OK hvala Polanc, zdaj razumem, sem mislil, da je kak elektronski hec s tem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti