Detektor ogljikovega monoksida
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
al
Re: Detektor ogljikovega monoksida
se strinjam, da so tele hofer variante neresne. sej ga niti nisem odpakiral.
prosim za kak dober nasvet za šoping. tako za CO, kot plin.
hvala.
prosim za kak dober nasvet za šoping. tako za CO, kot plin.
hvala.
-
snetaskera
- Kapitan korvete
Ti Kidde s prikazovalnikom in integrirano baterijo, so se v mojem poslu izkazali za zanesljive. Fajn je, da pokazejo tudi nizke koncentracije.
Kot je zapisano zgoraj, je pravilna pozicija odvisna od namena. Pri barkah menim, da je bolje, ce je pozicioniran nekoliko pod visino vzglavja.
Potrebno pa je vsake toliko pritisniti gumb test, da se elektronika resetira in preveri odcitek.
Ko je baterija iztrosena, se vse zavrze, ker tudi senzor ni vecen.
Kot je zapisano zgoraj, je pravilna pozicija odvisna od namena. Pri barkah menim, da je bolje, ce je pozicioniran nekoliko pod visino vzglavja.
Potrebno pa je vsake toliko pritisniti gumb test, da se elektronika resetira in preveri odcitek.
Moj glas gre za Tevel. Senzor 7 let, baterija 2 do 3.
motorni
snetaskera napisal/-a:Ti Kidde s prikazovalnikom in integrirano baterijo, so se v mojem poslu izkazali za zanesljive. Fajn je, da pokazejo tudi nizke koncentracije.
lahko ga kalibriraš, za pline še ni tak problem kot za koncetracije raztopin. tam se "presuši".
Kidde sem danes videl v Intesparu za 7 EUR.
-
snetaskera
- Kapitan korvete
Ja, samo brez integrirane baterije in brez prikazovalnika in zgodovine meritev. Meni - no go - za tako pomembno stvar.
Pred kakšnim letom sem kupil dva na amazon.co.uk
Ponujajo štiri modele, tudi takega, kot je ta v Intersparu:
https://www.amazon.co.uk/dp/B00ABGEL62/ref=pe_3187911_189395841_TE_dp_1
Ponujajo štiri modele, tudi takega, kot je ta v Intersparu:
https://www.amazon.co.uk/dp/B00ABGEL62/ref=pe_3187911_189395841_TE_dp_1
Ne vem, če ste brali ampak prejšno soboto sta pri Lukovici umrla oče in sin 52 in 20 let pri vkuhavanju vinskega soka na plinskem štedilniku. Zaprla vrata lope in nikoli več prišla ven. Našla ju je žena- mati...Ne zajebavajte se s poceni robo.
Sožalje materi in ženi ob tragediji samo bi skoraj stavil ,da ta dva moža nista imela niti najcenejše verzije alarma v tej lopi..
Itak, da nista imela, ker so to že leta in leta počeli, pa še neko okence sta zaprla, ki je bilo vedno odprto( verjetno je pihalo). Oče je še meril količino sladkorja v soku, sin je bil pa na wc, ko so ju našli. Torej en dober vdih in si dober. Zalostna zgodba. Edina tolažba je, da še vedela nista. 
Mimo vrste črni petek. 44% znižan Kidde detektor ogljikovega monoksida
https://www.mimovrste.com/co-detektorji-dima-plina/kidde-detektor-ogljikovega-monoksida-7dco
https://www.mimovrste.com/co-detektorji-dima-plina/kidde-detektor-ogljikovega-monoksida-7dco
Jadranje je odklop
hvala za info sem sedaj naročil ..upam da še kaj webasto me pogreje na barki in da alarm nikol ne bo pel..
motorni napisal/-a:Moj glas gre za Tevel. Senzor 7 let, baterija 2 do 3.
Qurba! Tle mamo pa veze
Sam unih po “nabavni ceni” je zmanjkal. Zadnga je Bladzo dobu.
Če bo še kakšen iz traku padu, javim.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Lahko povem da tudi poceni alarmi delujejo dobro. Na 2 sezoni jih menjam preventivno namesto da bi menjal baterijo. Če se samo malo pokadi iz kamina ko odprem vrata se takoj javi pa je v stopnišču pri vratah spalnice. Drugega imamo na kuhinjskem elementu in če se karkoli začne smodit(prevroče olje itd) je še vedno zatulil da sem ga slišal v garažo. Spremljam pa vsaj 1x mesečno kontrolno lučko če utripa.
Marcel_Mastnak ...konkretno za kateri "poceni" detektor gre? Prav to iščem za v kuhinjo za alarm morebitnega vžiga olja ali smojenje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost