Mornarski WC, tank odpadnih vod (septični-črni, sivi)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: Mornarski WC, tank odpadnih vod (septični-črni, sivi)
Marchi zakaj bi bila ena odtočna in ena pritočna, ker obe sta armirani. Sprašujem, ker imam jaz obe enaki.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
CAR napisal/-a:Marchi zakaj bi bila ena odtočna in ena pritočna, ker obe sta armirani. Sprašujem, ker imam jaz obe enaki.
Nimam pojma. Original pri novi je bilo tako. Pa na SVBju tudi tako prodajajo.
Po dobrih 4 letih je bilo na notranji steni odtočne cevi cca 3mm kamna. Ker je porozen, se grdo usmradi. Cev sem spral z vodo, malo potolkel ob tla, stresel kamen ven, nalil notri 1l HCl in nekaj vode, pustil čez noč, spral in montiral nazaj. Sedaj pa ne smrdi več.
motorni
motorni napisal/-a:Po dobrih 4 letih je bilo na notranji steni odtočne cevi cca 3mm kamna. Ker je porozen, se grdo usmradi. Cev sem spral z vodo, malo potolkel ob tla, stresel kamen ven, nalil notri 1l HCl in nekaj vode, pustil čez noč, spral in montiral nazaj. Sedaj pa ne smrdi več.
Hm, za tiste 1,5m cevi se pa res ne splača šparat. Zamenjaš vsakih 5-10 let in imaš novo.
Na stari, "očiščeni" se bo sigurno hitreje spet nabiral kamen. Poleg tega, sem opazil, da je bila odtočna pri objemkah resno porozna in načeta.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
motorni napisal/-a:Po dobrih 4 letih je bilo na notranji steni odtočne cevi cca 3mm kamna. Ker je porozen, se grdo usmradi. Cev sem spral z vodo, malo potolkel ob tla, stresel kamen ven, nalil notri 1l HCl in nekaj vode, pustil čez noč, spral in montiral nazaj. Sedaj pa ne smrdi več.
Jaz uporabljam raje tehnično solno kislino... (hec,
Zlijem jo v školjko, rahlo izpumpam, da doseže cevi, pustim delovat, ko se prenehajo tvoriti mehurčki dobro splaknem. To delam preventivno 2x letno.
Tudi jaz bom sedaj upal to narediti, ko imam trudesign ventil in vsis na izpustu iz WC.
motorni
Pozdravljeni, na barki imam električni wc, deluje v redu in nimam pripomb. Tudi črni tank uporabljam, se posebej v marinah. Ena stvar pa me moti in je ne znam rešit. Po izpiranju se v školjki počasi začne nabirat voda. Ima mogoče kdo kašen uporaben nasvet, kaj naj storim?
Hvala in LP
Hvala in LP
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Če se nabira, ko črpalka ne dela in je školka zmontirana pod vodno linijo ne deluje dobro antisifonski ventil .
FISHING & SAILING IS LIFE
Na tesnilih se nabira kamen in umazanija in po določenem času ne deluje več protipovratni ventil in se začne nabirat voda v školjki. Običajno takrat začne tudi smrdet, če so tudi cevi polne kamna.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-
drago.puksic
- Kapitan
dovodna cev mora biti speljana višje od wc školjke in na vrhu cevi nameščen odzračevalni ventil.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Jaz imam enak problem. Nova el. pumpa, nove cevi. Se pravi je nekaj drugega kot kamen ne najdem pa vzroka, me pa kaj dosti ne moti.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Če je črni tank (zaradi gravitacijskega praznenja) nameščen nad vodno linijo in višje kot WC školjka, potem po uporabi voda iz cevi med WC školjko in tankom počasi steče nazaj v školjko. Te vode ponavadi ni veliko in ne teče več, ko je cev prazna.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Ima kdo kompostni wc na barki? Alternativa črnemu tanku?
omas napisal/-a:Ima kdo kompostni wc na barki? Alternativa črnemu tanku?
In čemu naj bi služil kompostni wc na barki?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost