Sidranje je del moje profesije, saj izdelujem števce in upravljalce sidrne verige za plovila, zato upravičeno domnevam, da imam več kontaktov in iskušenj z navtiki, ki pogosto sidrajo kot kdorkoli drug, ki to bere na tem forumu.
Način sidranja z bojo, ki označuje lokacijo sidra mi gre izjemno na živce, saj s tem za 50% s zmanjšaš kapaciteto VARNEGA sidranja v zalivu!! Zaradi teh označevalnih boj ljudje spustijo manj verige, da bi to kompenzirali in s tem sidranje posredno naredijo še bolj nevarno.
Prav danes sem oddal ponudbo za razvoj neke naprave. Investitorju sem spisal pošteno ponudbo s katero mu prišparam ogromno nepotrebnih stroškov v primeru, da se zadeva ne prime. Takoj so me poklicali. Ponudil sem, da najprej skupaj preštudiramo problematiko, pripravimo konceptni načrt in nato odprto debato s povabljenimi potencialnimi uporabniki in tistimi, ki o tem nimajo pojma, nato pa po skupnih zaključkih pripravimo v 30 dneh teste za "proof of concept" in se šele nato odločimo ali gremo vsi skupaj v posel ali ne. Ponavadi so tovrstne ideje že podlaga za razvoj naprave saj so smernice znane. No tega je tu manjkalo, kajti nas morjeplovcev se to ni vprašalo. Zadeva je zanimiva ne bo pa to zgodba o uspehu, kajti veliko iskušenih morjeplovcev prav tak način sidranja sovraži zaradi prej omenjenih praktičnih razlogov. Je pa še nekaj drugih minusov vezanih na uporabo saj veliko ljudi itak nima iskušenj s sidranjem, preprosto ne zna sidrat, to pa jim poleg že tako ali tako stresne situacije samo še otežuje manever, ki ga z dodatnim odmetavanjem boje, telefonom v roki, upravljalcem sidrnega vitla ali zgolj stikala in poleg tega še krmila in ročice za gas in naprej nazaj
samo otežuje manever.