Yamaha f25dmhs ? mnenje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Yamaha f25dmhs ? mnenje
Lep pozdrav,
Kupil bom Honwave t40, nanj bi dal Yamaha F25DMHS. Kakšne izkušnje s tem motorjem? je to ok kombinacija?
l.p.
Kupil bom Honwave t40, nanj bi dal Yamaha F25DMHS. Kakšne izkušnje s tem motorjem? je to ok kombinacija?
l.p.
Re: Yamaha f25dmhs ? mnenje
Dobra.
Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val
, toliko o točnosti napovedi vremena , ali pa o razmerju med bonaco in valom glede na velikost čolna
...
Ojačanje

Ojačanje

Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
pinosat napisal/-a:Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val![]()
![]()
, toliko o točnosti napovedi vremena , ali pa o razmerju med bonaco in valom glede na velikost čolna
...
Ojačanje
Uuu super. Hvala za izčrpen odgovor. Sami bomo fijakali okrog Krka
Ojacitev pa zelo dober predlog! Super hvala, hvaležen...
Motor bom verjetno kr tak vzel.
Mislim, da bo kombinacija s T40 super
Itak, koliko kg pa gre na krmno steno, piše kje ali samo piše koliko ks...
ta tip čolna sem imel jaz ... prvič, PVC je 1,2 mm debel, o fiksiranju in lepljeni krmni steni pa govorijo slike, trojna zaščita...35 eur te stane prevoz do logističnega centra v Grazu, no vsaj toliko sem jaz plačal pred 7 leti ... čoln še zdaj pluje , ko sem ga prodal , vem, da je šel na Lastovo, ampak je potem bil še enkrat prodan ... saj veš, vsi gremo navzgor, čeprav v štartu smo vsi zadovoljni in z mislijo, tak, zdaj imam pa par let mir ...
https://www.mission-craft-shop.de/Master-430-Farbe-schwarz-mit-Aluboden-Sonderangebot
https://www.mission-craft-shop.de/Master-430-Farbe-schwarz-mit-Aluboden-Sonderangebot
Nazadnje spremenil pinosat, dne Ne Jan 17, 2021 15:33, skupaj popravljeno 1 krat.
pinosat napisal/-a:je pa težek kot konj, ima 78 kg
Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/
H2O napisal/-a:pinosat napisal/-a:je pa težek kot konj, ima 78 kg
Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/
Glih to sem mislil, moj je cca 40 kg motor na zodiacu 3.80m, pa kar pritiska... saj verjetno ni panike ko je v vodi, samo jaz ga iz prtljažnika sam gor dajem, pa je kar mantranija. ...
franc5e napisal/-a:H2O napisal/-a:pinosat napisal/-a:je pa težek kot konj, ima 78 kg
Glih to sem mislil, moj je cca 40 kg motor na zodiacu 3.80m, pa kar pritiska... saj verjetno ni panike ko je v vodi, samo jaz ga iz prtljažnika sam gor dajem, pa je kar mantranija. ...
Jaz pa upam, a vez ta čas, ko smo na dopustu in ga ne bom toliko sestavljal
standi79 napisal/-a:franc5e napisal/-a:H2O napisal/-a:Jaz bi razmislil o novem modelu F25GMHS, ki je bistveno lažji (samo 57kg): https://www.yamaha-motor.eu/si/sl/products/marine-engines/portables/f25g-2017/
Jaz pa upam, a vez ta čas, ko smo na dopustu in ga ne bom toliko sestavljal!
Heh, boš videl kako ga boste trije vlekli, ko bo orkanska burja napovedana naslednji teden...
franc5e napisal/-a:Itak, koliko kg pa gre na krmno steno, piše kje ali samo piše koliko ks...
piše max 30ks in max 90kg
Gumenjaki so zjutraj zelo občutljivi ,ko so zaradi nižje temperature kot je podnevi ,malo manj napumpani.Takrat spoji najbolj trpijo
standi79 napisal/-a:pinosat napisal/-a:Top motor, sem ga imel na dveh gumenjakih, verjetno po moči najmanjši motor, ki je sodeloval na morjeplovski ruti ... poraba med 3-4,5 litra, tih, poskočen , je pa težek kot konj, ima 78 kg ... če boš ga sam dajal gor, začni čimprej hodit v fitnes ... obvezno pa ojačaj krmo z dodatnimi sponami med desko in podnicami, bistveno zmanjša zvijanje krme ... kar se tiče izglisiranja, s tem čolnom in tem motorjem, tudi če sta na čolnu 2 družini ( 4 odrasli, v bistvu 5 in dva otroka ) , ne bi smel bit noben problem, s pol gasa 14-16 vozlov, pri čemer pa taki čolni lepo glisirajo ... tudi smučali smo vsako leto z njim, 80 kg ded je skočil ven brez napora ... 4 sezone smo se tako vozili in to kar konkretne razdalje ( Krk, Cres, Pag, Ugljan, Hvar, Čiovo, Drvenik , ... ), pa nikoli razočaral ... sicer sem jaz imel zložljiv 430 cm gumenjak, ampak vseeno ... pač maestralu na Hvaru se moraš izognit, če ne, si skor pijan, če se vračaš kontra, ko čakaš, da dovolj pade val![]()
![]()
...
Ojačanje
Uuu super. Hvala za izčrpen odgovor. Sami bomo fijakali okrog Krka.
Ojacitev pa zelo dober predlog! Super hvala, hvaležen...
Motor bom verjetno kr tak vzel.
Mislim, da bo kombinacija s T40 super
Pinosat;
Ojačitve so tvoj izdelek ali se da kje to nabavit?
l.p.
jaz sem si jih narisal pa dal enemu kolegu, da mi jih je naredil
pinosat napisal/-a:jaz sem si jih narisal pa dal enemu kolegu, da mi jih je naredil
Pa tam med desko in tubo imaš tudi 3 šraufe skuzi desko, jaz imam po celem še pleh okrog, tu na videu se vidi, pa še dodatno sem polepil, ni sicer estetsko, samo kaj ma veze
https://www.youtube.com/watch?v=Q4Ojvv-fY70
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov