SOLARNI PANEL
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: SOLARNI PANEL
Se pridruzujem mnenju, da lepa beseda lepo mesto najde, samo vcasih se ti zdi pa malo mimo, da mors prosjacit dobesedno za reklamacijo. Al pa naletis na trgovca, ki ti rece: moje je najboljse, kupi to ali se poberi stran.
Ni veliko tega a se zgodi. Pol pa se on ali ti vstaneta z levo nogo in evo, konflikt in slaba volja je tu. Prevec je nestrpnosti a kaj cmo, cudni cajti so. Vsak se zase bori na svoj nacin
Ni veliko tega a se zgodi. Pol pa se on ali ti vstaneta z levo nogo in evo, konflikt in slaba volja je tu. Prevec je nestrpnosti a kaj cmo, cudni cajti so. Vsak se zase bori na svoj nacin
Čak Paco plus ena bo ,ko bo kak forumaš tle napisal..Bil pri AMP solar in so ugodno rešili mojo reklamacijo..to je pol ,da se je neki nardil..
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Tudi jaz sem imel slabo izkusnjo z njimi.
Šele po prijavi so vrnili kupnino za škart robo.
Od takrat kupujem drugje.
Šele po prijavi so vrnili kupnino za škart robo.
Od takrat kupujem drugje.
BlueSky
Kaj si pa kupil če ni skrivnost?
Res me zanima,če bo sedaj kaka reklamacija normalno in prijazno rešena..Bi bil vesel,ker spoštujem vse morjeplovce..nekak smo bratje po morju haha..Upam ,da bo tud tole moje posredovanje obrodilo kak sad.
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Ne verjamem. Upam da se motim, bojim pa se da imam prav.
Jaz sem imel obcutek da hocjo sam cuzat dnar.
Namesto zamenjave so mi ponujali da kupim neko drugo- drazjo robo, hotli so mi zaracunat popravilo, po katerem je panel delal isto slabo. O vrnitvi denarja ali zamenjavi panela ne duha ne sluha.
Pa sem jih prijavil inspekciji in so kupnino vrnili takoj, vendar pa po pol leta prijaznega pregovarjanja.
Mislim da imajo problem v mindsetu…
Punca pa je sicer cist ok za klepet… stromarka bojda…
Jaz sem imel obcutek da hocjo sam cuzat dnar.
Namesto zamenjave so mi ponujali da kupim neko drugo- drazjo robo, hotli so mi zaracunat popravilo, po katerem je panel delal isto slabo. O vrnitvi denarja ali zamenjavi panela ne duha ne sluha.
Pa sem jih prijavil inspekciji in so kupnino vrnili takoj, vendar pa po pol leta prijaznega pregovarjanja.
Mislim da imajo problem v mindsetu…
Punca pa je sicer cist ok za klepet… stromarka bojda…
BlueSky
bluesky napisal/-a:Jaz sem imel obcutek da hocjo sam cuzat dnar.
To hoče vsak trgovec. Razlika je v tem, kje je meja prav/narobe za poslovne prakse.
Odjemalci pa smo dolžni korektnost nagrajevati in nekorektnost kaznovati. Saj je razumljivo, da če bi bil vsak odjemalec pripravljen plačati korektno za korekten izdelek ali servis, ne bi bilo prostora za tiste s slabimi poslovnimi praksami. Tako lahko zaključimo, da tiste s slabimi poslovnimi praksami vzgojimo odjemalci. Tako eni, kot drugi zorimo... ja, luknja v praksah in znanju zaradi prevelike regulacije trga iz preteklosti se bo napolnila počasi. S časom se bomo zavedali soodvisnosti ponudnikov in odjemalcev.....
Danes je velika težava v tem, da se spletno hitro kdo spozabi in z nekim fake profilom svinja po konkurenci.
Ne govorim za ta primer, le na splošno.
https://vodovod-rh.si/
Tudi jaz imam negativno izkušnjo z njimi. Kupil cel sistem, ki je bil popolnoma neuporaben.
Ker pa pač nisem “morilec”, jih nisem klical, niti pisal. Jbg pač sem se zopet pustil nasrati z neko kitajsko robo. Sej ni bilo prvič.
Ampak točno to, kar pišejo predhodniki. Pobasaj čimveč, dokler se da.
Ker mi je to svetoval znanec in je bilo “usput”. Namesto, da bi si vzel čas in šel do NT, ki bi mi sigurno pametno svetoval. In na koncu koncev, kakor sedaj berem, ne bi bilo 200€ dražje. AMPAK BI FUNKCIONIRALO
Ker pa pač nisem “morilec”, jih nisem klical, niti pisal. Jbg pač sem se zopet pustil nasrati z neko kitajsko robo. Sej ni bilo prvič.
Ampak točno to, kar pišejo predhodniki. Pobasaj čimveč, dokler se da.
Ker mi je to svetoval znanec in je bilo “usput”. Namesto, da bi si vzel čas in šel do NT, ki bi mi sigurno pametno svetoval. In na koncu koncev, kakor sedaj berem, ne bi bilo 200€ dražje. AMPAK BI FUNKCIONIRALO
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Jaz priznam, da sem kupil panel pri AMP solar, ker je bil pač najcenejši. Kolikor denarja, toliko muzike. Sem pa že prej pri njih kupil klasične (ne fleksi) panele in nisem imel nobenih problemov (z bledenjem). Pa za moje potrebe (vzdrževanje napetosti akumulatorjev čez zimo), so bili OK.
- 1stofficer
- Admiral
'Kitajska' roba ni nujno vedno zanič (sicer je malo stvari danes, ki niso vsaj tamkajšnjega porekla) a vsekakor tvegaš z neko poceni ali cenejšo zadevo. Jaz ponavadi raje malo počakam in dam malo več za boljšo robo, vedno pa tudi ne. Sem se že tudi nasral pošteno povedano, tako da če tvegam, tvegam premišljeno
Tako sem dve leti nazaj 'tvegal' s solar paneli in regulatorji, ki niso ravno Victron, a sem zaupal firmi (Velog), da imajo dobro robo. Do sedaj vse dela bp, nisem pa jemal flexi panelov ampak klasičnega ker mi je dimenzijsko ustrezal. Če bi imel barko za 100K bi pa seveda ravnal drugače 
polanc napisal/-a:Res me zanima,če bo sedaj kaka reklamacija normalno in prijazno rešena..Bi bil vesel,ker spoštujem vse morjeplovce..nekak smo bratje po morju haha..Upam ,da bo tud tole moje posredovanje obrodilo kak sad.
Mogoče kaj rešujejo, ampak meni na mail v enem letu niso odgovorili saj sem pred enim letom spraševal če sem kaj narobe storil, nisem odstranil folije ipd... odgovora ni bilo, vzorčno sem dal tudi številko naročila in fotografijo:
Subject: Re: 16965003133193
Date: 25 May 2020 at 11:22:29 CEST
To: narocila <narocila@amp-solar.com>
Spoštovani,
pred enim letom dobavljeni paneli so se pričeli luščiti. Realno ne vem ali sem mogoče pozabil odstraniti kakšen zadnji sloj, sicer se mi ne zdi, ampak sedaj izgleda kot da ta zadnji sloj ni UV odporen in se sedaj v delčkih lušči.
Ali gre za kakšno napako v izdelavi oz. sem mogoče res kaj površno odpakiral in moram oluščiti celotno površino (prilagam fotografijo)?
Polanc mi je vlil upanje, pa sem se potrudil in pred nekaj dnevi na hitro spisal tudi tole:
Subject: 16965003133193
Date: 31 May 2021 at 12:52:27 CEST
To: narocila@amp-solar.com
Spoštovani,
pred točno enim letom, točneje 25.5.20 sem Vam pisal mail v prilogi, žal odgovora takrat nisem prejel, ker pa so bile z barko tudi druge težave in to ni bilo tako pereče, prav tako nisem bil pozoren koliko in ali sploh polnijo akumulatorje.
Sedaj je naokoli še eno leto, pričetek nove sezone in paneli zgledajo več kot le zelo slabo, seveda tudi delujejo mnogo slabše. Prilagam fotografijo saj zgledajo praktično tako kot bi bili uporabljani na gradbišču, seveda je slikano po pranju z vodo (mokri zgledajo malo bolje) a se po sušenju ta mat sloj vrne in dva panela 2x130W imata maksimalni tok polnenja cca. 6A
Kot mi svetujejo kolegi Morjeplovci naj bi ga. Adrijana Pavlovec povedala, da je bila res neka serija flexi panelov imela tako težavo, skladno s tem pa naj bi takšna reklamacija botrovala brezplačni zamenjavi panelov z novimi. Mi lahko to potrdite oz. kako se lahko dogovorimo dalje?
Sicer meni se gre za lastno rit/panele, ampak za ta drug mail sem se odločil le zato ker se je Polanc tako angažiral, drugače bi ubral "kr en" logiko.
Mislim, da je tu škoda zgubljat besede hard ali flexi, znano je kaj so prednosti hard-mogoče bi odprli novo flexi temo? Kar pa se trgovcev in maksimizacije dobička tiče je to seveda osnovno ekonomsko načelo a to po moje velja le v razliki v ceni in vrednosti storitev. Vsak trgovec, ki želi na nek daljši rok poslovati pa se trudi ustreči vsem realnim željam kupcev, pogosto pa so te želje kupcev povsem nerealne. Npr "a poškodbe ne sodijo v garancijo", "odpakiral sem in uporabljal en mesec sedaj pa bi vrnil" in kopica nebuloz.
Da bo tole zame ugodno rešeno seveda dvomim, pa ne bom o temu tarnal, ampak me bolj zanima kateri flexi panel naj namestim, da ne bo za eno sezono?
Wellcraft 2600 Martinique
Meni je panel na spodnji sliki matiral tako, kot bi ga pobarval z jupolom.

https://vodovod-rh.si/
Lahk da sva mela isto sonce?Roberth1 napisal/-a:Meni je panel na spodnji sliki matiral tako, kot bi ga pobarval z jupolom.
Upošteval sem nasvet, poklical izredno prijazno Adrijano; nobene težave z reklamacijo ponudila mi je celo neke malo krajše panele s kar 5 letno garancijo; malo sem kompliciral ker ne vem če "pašejo" ampak je rekla, da mi bo naročila in pridem pogledati konec tedna pa uredimo.
Polanc, hvala imam na dolgu kako tubo kaladonta ker brez tebe mislim da tole nebi šlo!
Polanc, hvala imam na dolgu kako tubo kaladonta ker brez tebe mislim da tole nebi šlo!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost