Imam Raymarine a78 in sodo Raymarine CPT-110, trenutno so temperature morja na DHMZ tam 21-22C meni pa kaže krasnih toplih 26C. Ali za to obstaja kakšna kalibracija, da npr. izmerim "na roke" in vpišem popravek, da potem kaže vsaj malo bolj realno?
Poiskal sem manual za sondo pa je samo vgradnja, manual za a78 pa ima omenjeno, da če resetiraš sonar boš izgubil kalibracijo za temperaturo morja-se pravi nekje bi to moralo biti:
https://www.manualslib.com/manual/83457 ... d=7#manual
Kalibracija temp morja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kalibracija temp morja
Wellcraft 2600 Martinique
Re: Kalibracija temp morja
A imaš Raymarine tridata displej? Če ja, potem temperaturo morja ročno nastaviš tako: drži leva dva gumba par sekund, da se na zaslonu izpiše CAL, nato se pomikaj z drugim gumbom z leve do temperature morja in jo nastavi z desnima gumboma (levi gumb jo zmanjšuje, desni pa zvišuje)
Re: Kalibracija temp morja
Nimam tega tridata sem pa našel še naprej po forumih: HOME->SET-UP->SYSTEM SETTINGS->EXTERNAL DEVICES->TRANSDUCERS SET-UP
Ampak mojga transducerja ni na seznamu čeprav mi daje temperaturo, krasno kaže ribice ipd. Zgleda, da bo še nekje kej za nastavit če ma kdo A78?
Ampak mojga transducerja ni na seznamu čeprav mi daje temperaturo, krasno kaže ribice ipd. Zgleda, da bo še nekje kej za nastavit če ma kdo A78?
Wellcraft 2600 Martinique
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti