Plinski kuhalnik Dometic

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Plinski kuhalnik Dometic

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jun 01, 2020 18:19

Živijo,

Rabil bi en nasvet glede kuhalnika Dometic. Na barki sem pred leti vgradil plinski kuhalnik kot je na sliki spodaj.
Slika
Na tehnični specifikaciji piše da ima en gorilnik 1kW, drugi pa 1,6kW vendar desni dela kot norc, levi pa sploh ne razvije maksimalnega plamena.. pač je bolj švoh. To sem opazil že ko je bil nov zato se več uporablja desni. Me pa je začelo počasi motiti, ker je levi na poziciji, kjer je okoli njega več prostora in je bolj uporaben za večje posode vendar ne razvije dovolj moči. Ima kdo morda kakšno idejo, če se morda da s kakšno zamenjavo šob zadevo uštimat, da bo tudi levi deloval z isto močjo kot desni.
Sicer mi ni za šarit po štedilniku, da ne bo kabum.... vendar če je kakšna čist enostavna rešitev se je bom pa tudi lotil.

Link https://www.dometic.com/en/pl/products/ ... 35-_-20635

LP
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: Plinski kuhalnik Dometic

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 01, 2020 22:15

Pri mojem očetu je pajek naredu tisto belo kopreno točno v šobo za dovod zraka.Posledica .malo črne ,sajaste ponve in zelo mala moč gorilnika.Morda imaš tud ti delno zabasan ta dovod.Lahk je košček embalaže..Pa prever pritisk na regulatorju.Eni gorilniki imajo 50 mbar drugi 30 mbar in pravšen mora biti regulator pritiska.Šobe so usklajene z premerom cevi za dovod zraka da je optimalna mešanica za lepo izgorevanje,če pa ni prav regulator se pa to razmerje podre.
Drugo bi pa zamenjal dizo za novo.
snetaskera
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a snetaskera » To Jun 02, 2020 12:15

Dober nasvet Polanc. Enak problem sem imel pri letnih kuhinjah in so se posode precej sajile. Radrl napeljavo, da sem lahko očistil cevko in dela. Sicer je ponavadi za UNP 37mbar, lahko pa ima naprava tudi drugačno zahtevo (50, 30 mbar).
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2020 14:47

Hvala za mnenja. Regulator tlaka je ok. Pomoje bi moral zamenjati šobo. Na plati sta dva gorilnika. Deklarirano naj bi imel eden 1kW, drugi pa 1,6kW. Dimenzijsko sta popolnoma enaka. Predvidevam, da če bi na 1kW zamenjal šobo z 1,6kW bi moral dajati večji plamen. Bom pogledal če se da dobiti samo šobo.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jul 08, 2021 18:43

Še vedno nisem ustimal. Ima kdo kaksne info kje bi dobil šobe?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 08, 2021 18:51

1 mm ali 0,8 mm sveder nežno sprehodi skozi šobo..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti