LOFRANS PROGRESS 1

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

LOFRANS PROGRESS 1

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Po Jul 26, 2021 16:57

Zdravo

Ko človek brska po novi (stari) jadrnici pride tudi do presenečenj, ki jih pri ogledu ne vidiš. V soboto sem odprl sidrni vinch, je seveda pod DRUMOom (274) bilo zelooo umazano in polno soli in ko sem ga obrnil na glavo opazim, da je puša pri mozniku počena. :shock:

Ima kdo kakšen nasvet kako to sanitrati? Moj mojster je rekal, da je to kar delo. Odstraniti obstoječo počeno pušo, podrejati novo in jo navariti. Pa še ne veš kje si

Ali ima kdo, ki se mu boben vala po garaži ali na dnu barke? :D

Ali je v SLO kakšen zastopnik za Lofrans? V Umagu sem našel http://www.almi.hr. Sem jim pisal mail, pa še niso odgovorili. Na telefosnki klic se ne odzovejo.

Ob pregledu sestave sidrnega vincha pa sem opazil, da manjka FINGER (891), ki tišči verigo ob GIPSY.

Na kaj je potrebno biti še pozoren pri tem vinchu? Sem gledal v premcu EM in pod njim in ni nobene maščobe. Kje se pogleda koliko je olja v polžu?

Slika

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Re: LOFRANS PROGRESS 1

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Jul 26, 2021 17:22

Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Po Jul 26, 2021 22:11

To sem že videl na bolhi. To je GIBSY, kjer teče veriga, jaz pa rabim boben, ki je nad tem Gibsyjem.
Sem bil malo prej pri enemu majstru ki dreja in mislim, da sva naredila dober načrt popravila...
Ko bo končano pokažem slike...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jul 27, 2021 08:03

Vse dele za Lofrans je možno naročiti pri njih info(a)lofrans.it.

Pred nekaj leti takoj po tistem, ko jih je kupil Grški Lalizas so bili zelo zmedeni in se ni dalo z njimi delati. Bali so se celo direktno prodajati rezervne dele. Za vsako malenkost so kontaktirali Grke kateri so potem pošiljali predračune iz grčije in če kaj ni štimalo ooooojj... evo ga ringlšpil v stilu "Ko to tamo peva".

Se spomnim, da je trajalo pregovarjanje za nov 10mm verižnik reci in piši dobre 4 mesece(!?!??#"%$&) ampak sem vztrajal in na koncu so popustili in mi ga prodali. :D
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jul 27, 2021 09:29

Če ti je crknu boben za štrik imaš pa sam verigo na vinču,pol komot tko pustiš če je verižnik za ketno ok ,po dopustu pa dobiš novega la pa nardiš
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Pe Jul 30, 2021 17:17

Evo, z mostrom dodala vložek in zavarila... :D

Sidrni vitel prej:
Slika

Sidrni vitel sedaj:
Slika
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jul 30, 2021 18:08

To pa se ne bo več zlomilo 8) :D
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Avg 01, 2021 22:10

Eno vprašanje, kako se nastavlja sklopka vinča? Meni ne popusti, ko pride do konca zategne na moč, moral bi začet pa preskakovat. A to se s tem pokrovom ki ima luknjo za zvezdast ključ gor nastavlja?

Gre pa za lofrans scorpion.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Avg 01, 2021 22:41

NAVIJALNI BOBEN za vrv začne preskakovat samo ob preobremenitvi pri ODVIJANJU. Za navijanje vrvi nima omejitve.

VERIŽNIK začne preskakovat ob preobremenitvi pri odvijanju kot varovalo, da ne potrgaš vsega znotraj barke, če se kaj zatakne. Pri navijanju pa je navor omejen le z zategnjenostjo konusa.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov