a se loh na štrike vrnemo
Privezna vrv za na obalo
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Privezna vrv za na obalo
Marchi napisal/-a:CAR napisal/-a:Čim manj nepotrebne šare okoli sidra.
Glede priveza na obalo, kar je tema, pa je veliko improvizacije v one man band izvedbi, kot pišete in kar sem tudi sam prakticiral, kar pa je precej tvegano in hitro barko zanese v nepravo smer ipd. tako da pazljivo pri tem, sploh z malo težjo barko, ki ima kar pošteno inercijo.
Jaz imam v ta namen eno malo sidro marela, na tankem striku. Ko sem na poziciji ga vržem med skale in dovolj drži barko, da se greš normalno privezat.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Ko sem šel v Grčijo sem kupil Ankarolino. Vedeti morate, da je v Grčiji vezanje na obalo v zalivih zelo pogosto.
https://www.bluemarinestore.com/ankarolina-flat-anchor-line/
Im to deluje res odlično, enostavno za odvijat, še boljše za navijat. Trpežno im uporabno. Ponavadi sicer damo na konec tega kratko vrv, ki se jo priveže na obalo, da se ta ankarolina ne drgne ob skale. In pogosto jo zavežemo tudi povratno na barko, tako da lahko v primeru sile odplujemo brez hoje na obalo. Tam potem pustimo samo kratko, nekaj metrov dolgo vrv.
https://www.bluemarinestore.com/ankarolina-flat-anchor-line/
Im to deluje res odlično, enostavno za odvijat, še boljše za navijat. Trpežno im uporabno. Ponavadi sicer damo na konec tega kratko vrv, ki se jo priveže na obalo, da se ta ankarolina ne drgne ob skale. In pogosto jo zavežemo tudi povratno na barko, tako da lahko v primeru sile odplujemo brez hoje na obalo. Tam potem pustimo samo kratko, nekaj metrov dolgo vrv.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tudi jaz, spredaj sidram, zadaj za spanje sidram 2x, 25m špage, na koncu 1.5m verige in mačka 2.5kg, po nujni potrebi samo odklopim in se umaknem, do sedaj se mi še ni trebalo. Za spanje se vedno umaknem v kak skriti kot, kjer me eventuelno slabo vreme ne doseže, je pa res, imam malo greza in ni problem dobiti dobro mesto za sidranje.
mašinfirer
- 1stofficer
- Admiral
Js mam kar eno staro sidro namenjeno utezi glavnega sidra. Obesim ga na rinko in spustim z dodatno vrvjo do spoja sidrne vrvi in ketne. Tam dodatna teza pptiska ketno proti dnu in hkrati amortizira sunke. Zadeva mi deluje neverjetno super, preizkuseno v vetrovih tam cca 15kt, vec se nisem mel srece ali nesrece dozivet 
Sem se pa tega pristopa naucil tule na forumu, ne spomnim se sicer kdo je pisal o tem...
Sem se pa tega pristopa naucil tule na forumu, ne spomnim se sicer kdo je pisal o tem...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov