Ima kdo kakšno sliko take primerjave. Se mi zdi da bo zelo čudno izpadlo. Preveliko sidro na mali ladici
Sidri SPADE Vs VULKAN
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Sidri SPADE Vs VULKAN
Sidro Mantus 16kg zlahkoto namontiram na 8m.
Ima kdo kakšno sliko take primerjave. Se mi zdi da bo zelo čudno izpadlo. Preveliko sidro na mali ladici

- 1stofficer
- Admiral
Delta je za en k... Js mam nekaj slabih izkusenj z njim. Vecinoma se je skoraj vedno postavilo postrani, tudi v mivki. V travi je zanic, sem moral parkrat sidrat, da je sploh prijelo. Poleg tega me je v eni nevihti pustilo na cedilu. Sidral v travi, veter se je obrnil za 180 stopinj, sunki prek 40kt. Sidro popustilo in zacelo rit, na koncu sem imel gmoto ketne sidra blata in trave. Takrat sem mel srece in odlicnega pomocnika, da se ni nic zgodilo. Opis zgodbe tule na forumu.
Kolega recimo, je na skoraj istem mestu s thorom v skoraj enaki situaciji malodane srkal pivo in cakal, da mine. Potem sem menjal 17 kilsko Delto s 15 kilsko Rocno. Ni primerjave. Precej bolje prime in se lepo zarije v dno. Jadrnica B31.

Kolega recimo, je na skoraj istem mestu s thorom v skoraj enaki situaciji malodane srkal pivo in cakal, da mine. Potem sem menjal 17 kilsko Delto s 15 kilsko Rocno. Ni primerjave. Precej bolje prime in se lepo zarije v dno. Jadrnica B31.

Delto mi kolesca od nosilca zgrabijo in zablokirajo v nosilec, da moram ruknit v sidro, da ga spusti. To je zaradi koničnega ročaja sidra. Ali bi eventuelno Rocno tudi tako prijelo, ali moram menjat nosilec sidra? Meni je všeč, da je sidro zagozdeno v nosilc.
- 1stofficer
- Admiral
Meni 15kg Rocna priblizno enako sede kot mi je prej 17kg Delta. Obema je treba malo pomagat da se spustita. Recimo 10cm.
Najbrz pa imajo barke razlicna lezisca. Rocna ima na spletni strani pdf sheme sider v naravni velikosti, tako da lahko naprintas sidro na list in probas kako bi priblizno sedlo v lezisce.
https://rocna.com/?attachment_id=242449
Najbrz pa imajo barke razlicna lezisca. Rocna ima na spletni strani pdf sheme sider v naravni velikosti, tako da lahko naprintas sidro na list in probas kako bi priblizno sedlo v lezisce.
https://rocna.com/?attachment_id=242449
Sidro MORA samo v vodo,brez da ga brcaš ,božaš peglaš--Če ni tko,poskrbi da bo..prej ko se kaj zaje...Men se je sidro enkrat zaštekalo mal v ležišču.Žena ob dveh zjutri ni bla glih pozorna.Ketno je potegnalo v kolo vinča,odlomilo tisto pero oz vijak...pihalo enih 20 vozlov in nisem mogel sidrat vsaj pol ure..sraje na kubik.gospa je krožila,valovi so mi oteževali popravilo..skratka merkite ,da se vam to ne dogaja..
A to ti je odtrgalo tisti pvc kos, ki tisci ketno ob zobnik?
Kot pravi polanc, sidro mora samo v vodo, jaz vedno sidram sam in vedno sem v kokpitu, nikoli se ne grem čudit tam na premcu kaj se dogaja, ker sidro gre gladko v vodo in tako mora bit.
Hvala!!!!
alesjo napisal/-a:Kot pravi polanc, sidro mora samo v vodo, jaz vedno sidram sam in vedno sem v kokpitu, nikoli se ne grem čudit tam na premcu kaj se dogaja, ker sidro gre gladko v vodo in tako mora bit.
A je enako, ko gre sidro gor iz vode - tudi pri dvigu vse iz kokpita?
Grega295 napisal/-a:alesjo napisal/-a:Kot pravi polanc, sidro mora samo v vodo, jaz vedno sidram sam in vedno sem v kokpitu, nikoli se ne grem čudit tam na premcu kaj se dogaja, ker sidro gre gladko v vodo in tako mora bit.
Pri meni za spust sidra in dvig gre odlično, u nulo, sede kamor mora, nimam nobenih težav
alesjo napisal/-a:Grega295 napisal/-a:alesjo napisal/-a:Kot pravi polanc, sidro mora samo v vodo, jaz vedno sidram sam in vedno sem v kokpitu, nikoli se ne grem čudit tam na premcu kaj se dogaja, ker sidro gre gladko v vodo in tako mora bit.
Pri meni za spust sidra in dvig gre odlično, u nulo, sede kamor mora, nimam nobenih težav![]()
se ni še zgodilo, da bi sidro prišlo gor narobe obrnjeno, to govorim za sidro vulcan, ki ga imam sedaj šesto leto
sidram pa ogromno krat, ker itak nikoli ne nočim v marinah.
Mislil sem, če tudi ob dvigovanju lahko vse iz kokpita in ni treba na premec verige podirat?
Z daljincem lahko iz kokpita, ce je pa ketna problem, pol pa moras vseeno spredaj pa podret kupcek, to so pa ze drugi problemi.
Grega295 napisal/-a:alesjo napisal/-a:Grega295 napisal/-a:A je enako, ko gre sidro gor iz vode - tudi pri dvigu vse iz kokpita?
Pri meni za spust sidra in dvig gre odlično, u nulo, sede kamor mora, nimam nobenih težav![]()
se ni še zgodilo, da bi sidro prišlo gor narobe obrnjeno, to govorim za sidro vulcan, ki ga imam sedaj šesto leto
sidram pa ogromno krat, ker itak nikoli ne nočim v marinah.
Mislil sem, če tudi ob dvigovanju lahko vse iz kokpita in ni treba na premec verige podirat?
Ja, če imam zunaj več kot 35m verige jo pa moram it enkrat malo podret.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov