Električni sidrni vinč

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » To Maj 25, 2010 21:01

Obvezno spelji do komand (gor,dol) preko stikala, bodisi na stikalni plošči ali pa kje drugje, zakaj?

Anekdota ki se mi je zgodila ena 3 leta nazaj. Sredi noči na sidru me zbudi noro ropotanje vinča, letim ven in vidim da vinč navija verigo, k sreči sem vezal preko stikala in sem zadevo izklopil. Vzrok je bila voda v stikalu za gor dol v kokpitu. V njega je s časom pritekla voa in naredila stik ;)
LP, Uroš.
Tidra
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Tidra » Če Sep 16, 2010 10:23

A je mogoče kdo že uporabil kaj temu podobnega,...

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... RL:US:1123

Ne vem sicer kako točno deluje a mislim, da bi se zadevo dalo uporabit,...

LP
Iztok
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Sep 16, 2010 10:54

Jaz imam in sem imel na vseh (zadnjih štirih) svojih barkah daljinsko komando za sidro. Začel sem s komando brez prikazovanja dolžine, nato s prikazom.
Ta, ki si jo ti našel, je zelo poceni, kako pa deluje ne vem. Po moje bi moralo delovati v redu. Preseneča me doseg signala do cca 30m, ter težo vlečenega objekta nad 17.000 čb = 7.700 kg???

Škoda, da nima LCD prikazovalnika števca verige, potem pa bi bil popoln. Je pa res, da takšnim in podobnim zadevam cene padajo, že zaradi konkurence, katere pa je zadnje čase na trgu veliko.

Za tak denar..... jaz bi poskusil.

LP
:wink:
Nazadnje spremenil Novinec, dne Če Sep 16, 2010 13:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Sep 16, 2010 10:56

Super! Če deluje, prosim naroči še zame en komplet. :wink:
Tidra
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Tidra » Če Sep 16, 2010 11:25

Sicer sem bolj kot ne prepričan, da je ta komanda namenjena za avtomobilske VINČE, a ne vidim razloga zakaj ne bi delovala tudi na plovilu,...

Bom kontaktiral prodajalca, da vidim kaj bo imel za povedat,...

LP
I.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Sep 16, 2010 13:11

Tidra, saj to je naprava za Off Road vozila in njihove vinče, ampah kolikor jaz vem, je vinč komanda enaka nautičnemu vinču. Če deluje na dežju, soncu, blatu, bo delovala tudi na vodi. To je pač samo komanda in ni odvisna od vinča.

LP
:lol:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Sep 17, 2010 00:58

Zelo pripravna zadevca
Brez dodatnih komand v cockpitu si skoraj ne znam predstavljati sidranja. Vse je neprimerno bolj enostavno in varno, predvsem v Grčiji.
Tu se praktično sidraš v vsakem mandraču ali luki. Vržeš sidro v vodo in s krmo zapelješ proti pomolu. Sproti spuščaš verigo. Ko si blizu pomola, prekineš spuščanje, veriga se napne, medtem pa vržeš vrvi s krme na pomol in se privežeš. Po potrebi dodatno zategneš verigo.
Z daljinsko komando pa je še ena velika prednost, če greš z barke za nekaj časa, na sprehod, kosilo... Predno zapustiš barko, popustiš privezne vrvi na krmi, skočiš na pomol in z daljinsko komando zategneš sidrno verigo. Barka se lepo odmakne stran s pomola. Postopek je obrnjen, ko se vrneš.
O tem sem razmišljal, ko so me zadnjič odsidrali.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Pe Sep 17, 2010 07:09

ha ha Joško, zato se pa vedno privezujem na obalo s pramcem, bremzam zadaj s pomožnim sidrom, drugi naj pa spredaj privezujejo na obalo. :lol:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jun 13, 2011 14:23

Zaradi testiranja in meritev novega proizvoda iščem različna električna sidrna vitla. Stanje ni važno lahko je nov, rabljen ali izrabljen. Bistveno je le, da deluje motor in reduktor.
Prosim za izposojo ali odkup po simbolični ceni.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Tidra
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Tidra » To Jun 28, 2011 12:08

že dolgo je tega ko sem prilepil link do vinč komande,...

WIRELESS WINCH REMOTE CONTROL TWIN HANDSET 12V 12 VOLT

naziv oglasa na Ebay-u sem navedel, ker link čez nekaj časa ne deluje več,...

http://cgi.ebay.co.uk/WIRELESS-WINCH-RE ... 3870wt_905

naj dodam, da sem omenjeno komando tudi kupil in jo ta vikend tudi zmontiral in zadeva deluje, kot je opisano,...

dejansko bomo pa na morju videli kako se bo obneslo, ker je jadrnica še na suhem v fazi obnove,...

naj dodam da je zadeva tudi kodirana, tako da naj ne bi bilo panike, da bo kak sosednji pomorščak spuščal in dvigoval tvoje sidro,...

slikco montaže imam na drugem telefonu, prilepim kasneje,...

pa da nadaljujem z dodatnim vprašanjem okoli električnega vinča,... je kdo slučajno že sprobal avtomatsko varovalko iz spodnjega linka,...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 329wt_1034

cena je v primerjavi z avtomatskimi varovalkami za vinč smešno nizka,...

LP
I.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 28, 2011 15:41

Pozdravljen Tidra!

Vidim da obvladaš E-bay. Poglej mi prosim za ceno 5-kanalnega Yacht controller-ja.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Tidra
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Tidra » To Jul 05, 2011 13:15

kot sem obljubil še slikce,...

Slika

Slika

zelena je antena, da ne bo nepotrebnih vprašanj,... hehehe

LP
I.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Če Okt 06, 2011 17:09

pozdravljeni!

Jaz bi pa rabu tak sistem vinča za verigo 7mm, kateri od model quicka je temu podoben? Imam pa točno tako "shrambo" za verigo.

Slika
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Mar 09, 2012 15:45

Na videu: http://youtu.be/uQ4V5OAPGuQ je prikazana namestitev el. vinča.
Zanima me glede ojačitve dela palube, kjer je vinč - najbrž je treba s spodnje strani dati še kako aluminijasto / leseno ploščo in vse skupaj zalaminirati? Če je kdo to delal, se priporočam za opis.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Mar 17, 2013 22:05

Obnovil sem star vinč, novi ležaji, semeringi, motor...
Uglavnem zdaj ga sestavljam skupaj pa me zanima ali se kaj namaže in če se s čim, hm zdaj pa ne vem kako imenovat ampak mislim da je neka sklopka ki zdrsne pri preveliki obremenitvi, sta pa to dva obroča iz medenine ki vmes držita kolo na katerega se navija veriga. Upam da veste za kaj gre. :oops:
Ker ko sem razstavljal je bilo z nečim namazano, zgledalo pa je kot neka strjena mast???
A če bi dal malo plave masti bi blo OK al bi preveč zdrsavalo?
lpg
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost