motor lahko vpišeš in starega izpišeš kar po pošti, vendar prej pokliči v dotično kapetanijo in se točno pozanimaj kaj vse moraš poslati. Komande lahko priklopiš vse sam, če se vsaj malo razumeš v šraufanje.
okvirna cena motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Uj, to pa si me sedaj dobil, nisem siguren, grem pa takoj zdaj pogledat.
motor lahko vpišeš in starega izpišeš kar po pošti, vendar prej pokliči v dotično kapetanijo in se točno pozanimaj kaj vse moraš poslati. Komande lahko priklopiš vse sam, če se vsaj malo razumeš v šraufanje.
Guma je guma, zaenkrat.
dinksi napisal/-a:janadino napisal/-a:Včasih je tudi odklenjena.![]()
Na ploščici od motorja suzuki 50 4T piše da je teža od 102 do 119kg. Gre pa za motor še z vplinjači in ne z direktnim vbrizgom, čeprav dvomim da je med njima razlika.
Malo pozno:
Suzuki ni nikoli proizvajal 50 konjskega 4-taktnega motorja z uplinjači. Vsi imajo el. ubriz.
L.p.
Ja, moja napaka, spet pivo dolžan.
Guma je guma, zaenkrat.
matejm dobro ga preizkusi na našem morju in preglej tesnost na prepelerski gredi, ker ne poznam veliko ljudi, ki bi prodajali motor z novo eliso. Pa prvo je bilo 70 ur potem 250ur poznam te zadeve. Ima pa Tohatsu računalniško vodeno in beleženo celo diagnostiko motorja (od ur, temperature, okvar, ...). A si ga na vrhniki vzel?
kocka če bi prej malo boljše prebral bi prišel do spoznanja, da je 70ur imel etec motor. moj tohatsu pa jih ima 250ur. propeler je pa dal mehanik pred mojimi očmi gor. starega je dal dol in novega gor. tko da je zdej ta star za rezervo.
motorja nisem kupil na vrhniki. dal sem pa 2900e za 2007letnik.
motorja nisem kupil na vrhniki. dal sem pa 2900e za 2007letnik.
Ne poznam motorja, ker je iz ITA kar je loterija kot pri naših prodajalcih, za mojega 4T Tohatsuja(že prodal) sem tudi šele letos izvedel da naj bi plaval kot mi je rekel serviser iz Seawave(zato tudi problem z ležajem), res je bil smešno poceni 1,6K star 2leti, vzel sem ga pa zato, ker je bil še v garanciji.
Hotel sem samo omenit da v škafu probat je eno, obremenjen motor pa drugo in je zdravo te naše mašine sprobat na morju, da ni potem problemov na dopustu. Osebno raje vidim da motor nima zamenjanega olja v peti, da vidiš kakšno je, na suhem noben ne pušča. Se da pa veliko že na prvo oko videt kako je lastnik skrbel zanj, eni izgledajo tako, kot bi njivo oral z njimi. Če prelepo izgleda cena pa nizka nekaj ne štima. Sta pa oba vajina Tohatsuja (50,70)dobra motorja in bi morala še dolgo ropotat.
matejm, če ga je pred teboj menjal je nekaj drugega, ker si lahko videl star propeler kako izgleda in videz propelerja precej pove.
Hotel sem samo omenit da v škafu probat je eno, obremenjen motor pa drugo in je zdravo te naše mašine sprobat na morju, da ni potem problemov na dopustu. Osebno raje vidim da motor nima zamenjanega olja v peti, da vidiš kakšno je, na suhem noben ne pušča. Se da pa veliko že na prvo oko videt kako je lastnik skrbel zanj, eni izgledajo tako, kot bi njivo oral z njimi. Če prelepo izgleda cena pa nizka nekaj ne štima. Sta pa oba vajina Tohatsuja (50,70)dobra motorja in bi morala še dolgo ropotat.
matejm, če ga je pred teboj menjal je nekaj drugega, ker si lahko videl star propeler kako izgleda in videz propelerja precej pove.
nikol ne morš vedet zagotovo kaj se je dogajalo. Je pa šel mehanik z mano tko da upam da ne bo problemov. Edino semeringe bo za zamenjat saj je blo malenkost vode v peti.
Še eno vprašanje, upam da ni preveč mimo teme
S čim naj operem motor pod pokrovom? Namreč ful je mastno povsod in sem ga mislu fajn oprat in nato nanovo namastit s kakšnim sprejem.
lp Blaž
Še eno vprašanje, upam da ni preveč mimo teme
lp Blaž
LP Blaž
ojla. kot sem spraševal za zamenjavo ročice za upravljanje motorja, sem to tudi storil. med tem sem naredil še eno neumnost, da sem odklopil nekaj kabelčkov meda samo. in si nism nic zabelezil. sm dal priklopil nazaj in da vzgem motor motor ne vžge, ko obrnem kjuč se zasliši pisk in se "napolnijo injektorji in ko obrnem kjuč nič. trim pa dela.
sedaj me zanima a ima kdo kako slikco kako so priklopljeni kabelčki v komandi. ker so eni ki gre iz enga kabla potem naprej dva in iz dveh rdecih gresta potem en rdec in en rdec na crte. hvala za pomoc
sedaj me zanima a ima kdo kako slikco kako so priklopljeni kabelčki v komandi. ker so eni ki gre iz enga kabla potem naprej dva in iz dveh rdecih gresta potem en rdec in en rdec na crte. hvala za pomoc
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost