Rezervoar za gorivo
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Vprašanje...
Kaj pa rezervoar, ki je narejen kar med ojačitvami čolna-poda in potem premazan... ugibam z epoxijem?!
Sepravi, stene rezervarja so v osnovi kar iz vezane plošče, ki je zlaminirana na čoln, potem je vse skupaj premazano precej na debelo...
Se to prakticira ali pa je to le zelo nespretna improvizacija?
Kaj pa rezervoar, ki je narejen kar med ojačitvami čolna-poda in potem premazan... ugibam z epoxijem?!
Sepravi, stene rezervarja so v osnovi kar iz vezane plošče, ki je zlaminirana na čoln, potem je vse skupaj premazano precej na debelo...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mamaMicka napisal/-a:Vprašanje...
Lesenega rezervarja na barki še nisem videl.
Mislim,da je jedro rezervarja kovinsko in potem prevlečen z tkanino in poliestrom.
val napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Vprašanje...
Mislim,da je jedro rezervarja kovinsko in potem prevlečen z tkanino in poliestrom.
Val, se motiš!
Je nekaj takega, kot je napisal MamaMicka. Sicer ponavadi ni les ampak samo tremanto, ki je pač malo bolj sodobna oblika gradnje s peno v sredini za sendvič namesto vezanih plošč...
Večina večjih plovil ima rezervar kot integralni del trupa. Nobenega inoxa, gorivo je dejansko kar pod podnicami!!! Tudi recimo slovenska Vanga 44, oziroma po novem Brioni Yachts ima tak rezervoar...
admin napisal/-a:val napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Vprašanje...
Val, se motiš!
Je nekaj takega, kot je napisal MamaMicka. Sicer ponavadi ni les ampak samo tremanto, ki je pač malo bolj sodobna oblika gradnje s peno v sredini za sendvič namesto vezanih plošč...
Večina večjih plovil ima rezervar kot integralni del trupa. Nobenega inoxa, gorivo je dejansko kar pod podnicami!!! Tudi recimo slovenska Vanga 44, oziroma po novem Brioni Yachts ima tak rezervoar...
Pa pred kratkim so ga povečali, je bil premajhen
Masterpiece napisal/-a:Zanima me še nekaj.Če bi dal dva rezervoarja v čoln.Ali bi lahko z nekim ''T'' kosom imel povezana oba rezervoarja in bi motor vlekel iz obeh rezervoarjev hkrati.Oz. če ima kdo dva rezervoarja v čolnu , kako imate to rešeno??
še skica za lažjo predstavitev
Mislim da to ne bi delovalo ker takoj ko bi potegnilo zrak ti goriva ne bi vleklo ker je težje. Ne verjemem pa da bi enakomerno vleklo gorivo do konca.
lp
mamaMicka napisal/-a:Vprašanje...
Svoj čas so američani na veliko delali rezervoarje iz laminatov, a nobena smola ni držala bencina dovolj dolgo, vsak tak rezervoar je pričel puščat hlape, ali rosit. Zaradi nekaj požarov, ter celo eksplozij so popolnoma prenehali z tovrstno gradnjo in če se ne motim so zakonsko prepovedali take bencinske rezervoarje pri novogradnjah. Za dizle ne vem, tam bi bili taki rezervoarji verjetno sprejemljivi.
@ masterpiece;
Povezat bi moral rezervoarja na dnu, da se nivoja izravnavata in potem lahko vlečeš le iz enega rezervoarja. V nasprotnem je bolje dat vsakemu svojo črpalko.
Pozdravljeni! Ker sem se pravkar registriral na tem forumu, upam da bo tole objavljeno na pravem mestu ... l
Imam pa eno vprašanje za kakšne stare "mačke" v zvezi z dodelavami na plastičnem čolnu.
Že 15 let Imam Elanovega malega Fishermana 15 CC ter zadaj tri plastične rezervarje, ki pa se mi jih ne ljubi več dajat ven in noter vsakič ko grem na tankštelo.
Zanima me, kdo, oz. katera firma pri nas vgrajuje inox rezervarje v konzolo omenjenega čolna ???
Za vse odgovore ali kakršnekoli namige se vam najlepše zahvaljujem.
Lp, Pik1
Imam pa eno vprašanje za kakšne stare "mačke" v zvezi z dodelavami na plastičnem čolnu.
Že 15 let Imam Elanovega malega Fishermana 15 CC ter zadaj tri plastične rezervarje, ki pa se mi jih ne ljubi več dajat ven in noter vsakič ko grem na tankštelo.
Zanima me, kdo, oz. katera firma pri nas vgrajuje inox rezervarje v konzolo omenjenega čolna ???
Lp, Pik1
SR 290 napisal/-a:Svoj čas so američani na veliko delali rezervoarje iz laminatov, a nobena smola ni držala bencina dovolj dolgo, vsak tak rezervoar je pričel puščat hlape, ali rosit. Zaradi nekaj požarov, ter celo eksplozij so popolnoma prenehali z tovrstno gradnjo in če se ne motim so zakonsko prepovedali take bencinske rezervoarje pri novogradnjah. Za dizle ne vem, tam bi bili taki rezervoarji verjetno sprejemljivi.
Takšna vgradnja je tudi danes IN, samo res na diesel barkah... Recimo Vanga 44 ali Brioni 44 ima tak rezervoar... Rezervoar je kar trup, sploh ni posebej!!! Spodnji del trupa je tudi spodnji del rezervoarja. S tem so močno zmanjšali težo... SR290, taka varianta bi bila špica tudi na tvoji puščici, je pa res, da bencin ni najbolj primeren...
Nov epoxi rezervoar ima tudi naš Gregor.n, ko mu je požrlo aluminijaste...
Bencin in poliester ali epoksi dolgoročno žal ne gre skupaj, nafta pa je o.k.
Mi smo izdelali rezervoar iz 4 ali 5 mm aluminija (ne vem več) z nekaj pregradami in tehta 55 kg. Najraje bi videl takega iz ABSa izdelanega na rotacijskem stroju, ampak cena kalupa je opravičljiva šele ob seriji, te pa v ekonomski situaciji kakršna je in bo še nekaj časa, niti sanjat ni pametno.
Mi smo izdelali rezervoar iz 4 ali 5 mm aluminija (ne vem več) z nekaj pregradami in tehta 55 kg. Najraje bi videl takega iz ABSa izdelanega na rotacijskem stroju, ampak cena kalupa je opravičljiva šele ob seriji, te pa v ekonomski situaciji kakršna je in bo še nekaj časa, niti sanjat ni pametno.
SR 290 napisal/-a:Bencin in poliester ali epoksi dolgoročno žal ne gre skupaj, nafta pa je o.k.
Aham, se strinjam!
In pa popravljam zgoraj napisano... Gregor.n ima kar poliester rezervoar in ne epoxy...
Pik1 napisal/-a:Pozdravljeni! Ker sem se pravkar registriral na tem forumu, upam da bo tole objavljeno na pravem mestu ... l![]()
Lp, Pik1
Izmeri kakšne mere ti grejo notri v konzolo, potem pa je verjetno več podjetnikov, ki bi ti lahko naredili taki tank iz RF po meri. Potem pa ga samo vgradiš s purpeno.
Guma je guma, zaenkrat.
Preden ga vgradiš, vsekakor preveri če drži bencin. ne vodo, saj bencin najde vsako luknjico in razpoko. Na prejšnjem čolnu so mi ga naredili v eni firmi, pa je držal kvečjemu koruzo.
Potem sem se ga lotil sam in povaril slabe zvare s starim varilnim aparatom in elektrodami. Po tretjem poskusu je držal bencin. Pred varjenjem sem ga seveda izpraznil, nastavil na vstopno odprtino mali ventilator in pustil do naslednjega dne.
Potem sem se ga lotil sam in povaril slabe zvare s starim varilnim aparatom in elektrodami. Po tretjem poskusu je držal bencin. Pred varjenjem sem ga seveda izpraznil, nastavil na vstopno odprtino mali ventilator in pustil do naslednjega dne.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost