Hladilnik

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Maj 23, 2011 19:04

pero123 napisal/-a:Prosim ce mi nekdo pove za tale hladilnik
http://waeco.com/en/3122_420.php?hirID= ... igID=40452
ce imam 75A akumulator, koliko casa lahko laufa in s koliko Amperi ti fila motor med voznjo ga. Motor je Johnson 90.

Kje so cene teh hladilnikov, kje kupiti ?
BlueSky
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Po Maj 23, 2011 19:24

Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Maj 25, 2011 22:14

Prebiram vaše izkušnje in bom dodal še svojo.
Na bivši jadrnici sem nabavil hladilnik 220V/12V/plin in 2 kilsko plinsko bombico. Eno večer preden sem štartal na dopust sem naložil na barko robo, hladilnik ohladil z 220V, zjutraj pa sem "zakuril" plin in odrinil.
Hladilnik je delal odlično (v glavnem na max.) in to vseh 16 dni. :wink:
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Pe Maj 27, 2011 12:22

si bom malo sposodil temo
zanima me kje se da dobiti dele za hladilnik Isotherm? oznaka hladilnika je BD50F, rabil pa bi rdeči del avtomatike
oprostite za oofftopic

hvala
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » So Maj 28, 2011 10:28

no če bo komu prišlo prav, rezervne dele za hladilnik Isotherm se da dobit v Adriamerkur v Kopru
lp
elcapitano
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a elcapitano » To Maj 31, 2011 00:56

a-lex napisal/-a:Prebiram vaše izkušnje in bom dodal še svojo.
Na bivši jadrnici sem nabavil hladilnik 220V/12V/plin in 2 kilsko plinsko bombico. Eno večer preden sem štartal na dopust sem naložil na barko robo, hladilnik ohladil z 220V, zjutraj pa sem "zakuril" plin in odrinil.
Hladilnik je delal odlično (v glavnem na max.) in to vseh 16 dni. :wink:

ne vem kaksen hladilnik si imel ti, ampak kolikor jaz vem, proizvajalci izrecno v navodilih odvsetujejo uporabo hladilnikov na plin na plovilih in avtodomih.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Jun 02, 2011 10:18

Problemi, s katerimi je treba računati pri hladilniku na plin:
    če je - in domnevam da je - absorbcijski, mora biti v dovolj vodoravnem položaju in v glavnem brez guganja (glej podrobnosti in povezave nekaj strani nazaj)
    ker kot praviš, deluje večino časa, je potrebno zagotavljanje zračenja tudi, ko zapreš kabino, recimo ob plovbi skozi večje valove (zrak za zgorevanje, odvod zgorelih plinov, sicer te lahko zeza CO oziroma ogljikov monoksid --> smrtno nevarno). Za primerjavo lahko pogledaš, kako imajo to - dovod zraka in izpuh - poštimano grelci Webasto.
    zaznavanje puščanja plina (kolikor sem lahko videl - wikipedia 1,2 kg m3 zrak, ok 2 kg m3 propan - je težji od zraka, zato se v kabini plovila nabira, če niti ne omenjamo položaja, ko je kabina zaradi vremena zaprta).

Če plin ni puščal, če je bilo vreme lepo z vsaj nekaj vetra in kabina dovolj prezračena te te reči (doslej) niso zadele. Mislim, da bi v tem primeru - torej, če bo kdo to uporabljal še naprej, bilo treba imeti v mislih prezračevanje; ugasniti celo reč, če je treba zapreti kabino in utegnil bi prav priti tudi kak alarm za zaznavanje izpuščanja plina, CO ali viška CO2.

V splošnem pa se najbrž strinjamo, da hladilnik, ki ga poganja zgorevanje plina iz bombe, iz zgoraj naštetih razlogov za običajno rabo na plovilih ni primeren.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
deathrow301
Naddesetnik
Kraj: ravne na koroškem

Hladilnik Waeco combicool-Težava

OdgovorNapisal/-a deathrow301 » To Jun 07, 2011 19:47

Pozdravljeni morjeplovci,

Bi mi mogoče znal kdo izmed vas pomagati v zadevi Waeco Combicool?
Pred leti sem od znanca dobil skoraj nov omenjeni hladilnik. Ko je on kupil novega ga je doma priklopil na 220 in je lepo delal. Nesel ga je na jadrnico, ga priključil na plin in ni več delal. Pred časom sem ga peljal k lokalnemu serviserju, ki mi je rekel da v njem ni več amoniaka. No danes sem ga ponovno vključil, še pred tem pa sem ga obrnil na glavo in pri obračanju zaslišal da se po ceveh še vedno nekaj pretaka, ko sem ga zopet obrnil sem spet zaslišal pretok nečesa. Ali to pomeni da je amoniak še vedno prisoten? Da se mogoče serviserju ni dalo obadati z njim in mi je pač rekel, da ni plina. Danes sem ga pustil prižganega približno dve uri. Zadaj in spodaj je bil vroč, videli so se tudi žareči deli...Kaj bi po vašem mnenju še lahko bil vzrok, da hladilnik ne hladi? Mogoče veste na koga bi se lahko obrnil, za polnjenje amoniaka oziroma za servis? Klical sem slovenske distributerje, vendar pravijo, da oni plina ne polnijo, za sam pregled hladilnika pa bi moral odšteti 25eur, nakar bi ga poslali na servis in bog si ga vedi kakšni veliki stroški bi se potem pojavili...Imate mogoče kakšne ideje?

Najlepša hvala za odgovore..
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Ne Jun 12, 2011 22:18

Pozdravljeni morjeplovci,
na dopustu se mi je zgodil en problemček na svojem motornjaku in sicer hladilnik dela normalno,ko sem priključen v marini na 220V,ko se odklopim na aku. pa ne.Do sedaj je delal vse normalno.Akumulatorji so novi in napolnjeni do konca.Prosim za odgovore,če kdo ve v čem je problem.
Hvala
LPA
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » To Jun 14, 2011 13:19

kaj res nima nobene podobne izkusnje?je mozno da je samo varovalka??
Lp,alen
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 14, 2011 14:38

Od akuja do hladilnika imaš prevelik padec napetosti. najverjetneje na stikalu/varovalki na panel plošči.
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » To Jun 14, 2011 16:13

Uff,tale štromarska...Kaj naredim da bo delalo? :oops:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Jun 14, 2011 22:40

cwick napisal/-a:Uff,tale štromarska...Kaj naredim da bo delalo? :oops:

preglej napeljavo od akumulatorja do hladilnika...

začni pri varovalki za hladilnik... ker nekje je (verjetno) neka prekinitev oz stik
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta