Rešilni jopiči

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Rešilni jopiči

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 02, 2008 11:04

V trgovini so mi zatrjevali da moram imeti za vsakega člana posadke 1kom., po našem zakoniku pa samo v čolnih nad 5m! Moj pa je malo nad 4m. Obupal pa sem že nad CRO zakoni, ker ne najdem kako je z jopiči pri njih! Ali ima kdo to informacijo!
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Po Jun 02, 2008 11:47

Zdravo!
Ne glede na zakon, naš ali hrvaški je po mojem mnenju pametno imeti rešilne jopiče za vse ljudi na čolna. Najpametneje jih je imeti toliko za kolikor ljudi je registrirana barka in si rešen...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 02, 2008 12:18

Enako kot prva pomoč, tako je z rešilnimi jopiči. Za toliko kot je registriran čoln, toliko "balasta" rešilnih jopičev potrebuješ oz. moraš imeti. In Bog ne daj, da bi jih res kdaj potrebovali! Mislim, da takrat bi jih bilo še enkrat premalo. Upajmo, da jih nihče od nas ne bo potreboval.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jun 02, 2008 12:18

soncius napisal/-a:Zdravo!
Ne glede na zakon, naš ali hrvaški je po mojem mnenju pametno imeti rešilne jopiče za vse ljudi na čolna. Najpametneje jih je imeti toliko za kolikor ljudi je registrirana barka in si rešen...

se popolnoma strinjam!rešilni jopiči niso zaradi zakonov na plovilu ampak zaradi nas in naše varnosti!!!tudi za naše živalske ljubljenčke! :!:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 02, 2008 13:17

Ajde, v redu saj jih mislim kupit, sploh za otroke in ženske, ampak a ni več tako , da gredo kapitani na dno z barko?? :lol: Da ne mečem denarja stran? :?

Sem gledal par modelov teh jopičev in eni so taki , da "boljš" da te takoj z veslom potolčejo kot pa, da se še par ur mučiš na vodi, tisti po cca 100eur pa bi znali biti.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 02, 2008 14:14

Kocka, verjamem, da se ne boš potopil, a verjemi, da rešilni jopič za 13 Eur tudi služi svojemu namenu, poleg tega je tanek in ne jemlje preveč prostora. Če pa misliš imeti jopič na sebi ves čas plovbe in igrati šminkerja, potem pa predlagam model Armani skupaj s sončnimi očali za 560 Eur.
Kapitan gre po načelu na dno s svojo ladjo, ti pa boš samo skipper, zato ne pomišljaj na dno razen če boš snorkal.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 02, 2008 14:28

***** :lol: za tvoj odgovor, bom verjetno res tiste za 13eur vzel, ker za v čolnu ležat bodo dobri!
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jun 02, 2008 14:41

kar se nas tiče imajo otroka in kuža vedno jopič na sebi med plovbo midva s soprogo pa si jih oblečeva ob bolj nemirnem morju.pri gumici pač nikdar ne veš,na barki je malo drugače. :wink:
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Po Jun 02, 2008 15:02

Po črki zakona našega, vašega in njihovega ali kogar koli že pa je takole na vsakem plovilu, ki ga je kadar koli pregledal luški mojster z zlatimi epoletami na ramenih in ga registriral, da je v času kontrole na morju na plovilu toliko rešilnih jopičev kolikor je na plovilu potnikov.

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 02, 2008 15:07

Na gumici je rešilni jopič kot varnostni pas v avtu, če pa imaš male otroke ob sebi je pa priporočljivo za vse, da imajo oblečene jopiče. Pametno, Bobiboss! Pred 20 leti sem imel gumico; maestrala in tomosov motor. Na gumici jaz, žena in 5 letni sin. Potem pa razburkano morje, pa samo sin z rešilnim jopičem. Motor brez izklopnega varovala. Verjemi, da sem bil ves prestrašen in "posran". Ja, tako kot ti delaš, mislim, da je najbolj prav. (Od viška glava ne boli).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti