Žar na barki - Cobb

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 06, 2013 22:12

itak za rjuharje sej hlaponarji lahk pečete na motorjih :lol:
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Maj 13, 2013 13:06

Še slika, kako to izgleda na ograji jadrnice.

Slika
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Maj 13, 2013 22:27

Zelo pripravna rešitev, pa še pospravi se lahko brez težav.
Ti pa priporočam, da na pokrov pritrdiš zajlico, da ti slučajno ne zdrsne iz rok ko odkrivaš. Za žar nad vodo sem vse dele povezal s tanko zajlico in že večkrat mi je to prihranilo slabo voljo ali pa celo izgubo.
LP NT
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Maj 13, 2013 22:47

Luknja na pokrovu je že zvrtana (na sliki se ne vidi), nisem pa še nabavil zajle, ker je v našem koncu nisem našel. Zvrtal sem tudi luknjo v kotnik s katerim nastavim horizontalni nagib, ko je bil žar na ograji barke v vodoravnem položaju. V to luknjo bom vstavil kovinsko varovalko, da se ne bi pritrdilni vijak odvil in bi vse padlo v morje. V primeru, ko bi pokrov umaknil s Cooba, ter bi rabil obe roki, bo na omenjeni zajli zanka, s katero bom pokrov obesil na nosilec, ali na ograjo.
Jadranje je odklop
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 13, 2013 22:52

zajla od zavor za bicikel bi bla po moje ok in pocen
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Po Maj 13, 2013 22:58

polanc napisal/-a:zajla od zavor za bicikel bi bla po moje ok in pocen

Meter 1mm inox zajle spet ne more bit tako drag, za dajat gor navadno pocinkano zajlo, ki bo rjasta v par mesecih!?
Dobi pa se jih v navtičnih trgovinah. :wink:
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Maj 20, 2013 12:08

Naš član Gusti1971 je mojster za rostfrei, pošljite mu zs, vam bo rad sestavil tale nosilec.
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jul 30, 2013 23:22

Evo tudi moja mi je kupila tale Cobb za 120 ojrov, ta novi model, razlika je da ima spodnji del iz inox mrežice da zrak še bolje kroži.
No in zdaj je tu problem.
Pekel sem čevape in meso na tanko narezano pa je trajalo in trajalo ter se vse skupaj kuhalo in ne peklo. Mesa enostavno nisem mogel zapeči tako kot je na slikah par strani nazaj. Spomnim se tudi ko sem na afterruti pekel na Bladzotovem starem modelu Coba je žgalo in zapeklo ko vrag.
Briketi so bili originalni in vse po navodilih pa ništa.
Poklical sem tudi že zastopnika in mi je rekel da prvič sliši za ta problem.
Ko sem mu rekel da je mogoče vzrok prav ta mrežica, da mogoče zrak preveč kroži oziroma hladi je dejal da bo povprašal proizvajalca. Dejal mi je tudi da naj poskusim peči brez pokrova???
Ima kdo podoben problem? :roll:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jul 31, 2013 07:35

Kolega jke imel isto težavo pa se je izkazalo, da ni dobro zakuril briketa... Briket mora cel zagoreti okoli in okoli.... Pa ne ga dajat na polovico. Je pa bila fora, da je najprej mal šparal pa je dal briket na pol pa nikakor ni prišlo do taprave temperature...
Drugače pa Cobb raztura...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 31, 2013 07:51

gregor.n napisal/-a:Evo tudi moja mi je kupila tale Cobb za 120 ojrov, ta novi model, razlika je da ima spodnji del iz inox mrežice da zrak še bolje kroži.
No in zdaj je tu problem.
Pekel sem čevape in meso na tanko narezano pa je trajalo in trajalo ter se vse skupaj kuhalo in ne peklo. Mesa enostavno nisem mogel zapeči tako kot je na slikah par strani nazaj. Spomnim se tudi ko sem na afterruti pekel na Bladzotovem starem modelu Coba je žgalo in zapeklo ko vrag.
Briketi so bili originalni in vse po navodilih pa ništa.
Poklical sem tudi že zastopnika in mi je rekel da prvič sliši za ta problem.
Ko sem mu rekel da je mogoče vzrok prav ta mrežica, da mogoče zrak preveč kroži oziroma hladi je dejal da bo povprašal proizvajalca. Dejal mi je tudi da naj poskusim peči brez pokrova???
Ima kdo podoben problem? :roll:

in glih takrat sem bil pri tebi. :roll:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Jul 31, 2013 08:12

Včeraj sem govoril z Bladzotom in sem mu omenil tvoj problem Gregor, pa je rekel, da ti mogoče zato žar ni dobro delal, ker si ga imel na prepihu... sploh glede na to, da imaš spodnji del žara iz mrežice in je bolj občutljiv na prepih. Poskusi naslednjič pečt v zavetju.
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Jul 31, 2013 08:34

Jest imam tudi novi model in sem pekel na prepihu pa sem vedno super zapekel. Res je, da sem na začetku bil malo neučakan in sem prehitro dal pečt, pa sem imel potem probleme.
Daj notri brikete ali original in ne oglje. Jaz uporabljam brikete od Webra, ki dalj časa žarijo.
Notri daj polno košaro briketov.
Počakaj da vsi briketi zažarijo.
Potem postaviš pladenj na žerjavico.
Peči pokrito je bolje.
Pa dober tek.
Mi smo spekli tudi tri pice naenkrat in so bile prav okusne. Je pa res, da spodaj bolj zapeče kot zgoraj. Na čolnu je itak vse bolj okusno.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Avg 06, 2013 12:27

Če bo še kdo izgubil mrežico, ki je pod briketom, je cena nove 8€. :D Pri uvozniku v NM.
Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Sr Avg 20, 2014 10:55

Dragi Morjeplovci, ljubitleji Cobb-a in tisti ki boste to postali sedaj! :-)

V trgovinah Delimano oz. Dormeo je od danes naprej 70% popust na vse izdelke Cobb Delimano! Pohitite!
Se pravi da je komplet Cobb z vsemi dodatki, ki redno stane 250€, samo 75€! Mislim, da je to vrhunski deal!

http://www.delimano.si/posoda/delimano- ... a-box.html

PS: na povezavi je popust še 50%, sedaj pa je že 70%!

Lp, Blaž

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 22, 2014 00:33

Naj se oni slikajo z popustom, briketi so pred tednom stali 7 EUR in so še zaračunali 6 EUR stroške pakiranja. Če si naročil dva paketa briketov si plačal dva krat stroške pakiranja. Naj si popust nekam porinejo. :evil:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov