Žar na barki - Cobb
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Luknja na pokrovu je že zvrtana (na sliki se ne vidi), nisem pa še nabavil zajle, ker je v našem koncu nisem našel. Zvrtal sem tudi luknjo v kotnik s katerim nastavim horizontalni nagib, ko je bil žar na ograji barke v vodoravnem položaju. V to luknjo bom vstavil kovinsko varovalko, da se ne bi pritrdilni vijak odvil in bi vse padlo v morje. V primeru, ko bi pokrov umaknil s Cooba, ter bi rabil obe roki, bo na omenjeni zajli zanka, s katero bom pokrov obesil na nosilec, ali na ograjo.
Jadranje je odklop
Evo tudi moja mi je kupila tale Cobb za 120 ojrov, ta novi model, razlika je da ima spodnji del iz inox mrežice da zrak še bolje kroži.
No in zdaj je tu problem.
Pekel sem čevape in meso na tanko narezano pa je trajalo in trajalo ter se vse skupaj kuhalo in ne peklo. Mesa enostavno nisem mogel zapeči tako kot je na slikah par strani nazaj. Spomnim se tudi ko sem na afterruti pekel na Bladzotovem starem modelu Coba je žgalo in zapeklo ko vrag.
Briketi so bili originalni in vse po navodilih pa ništa.
Poklical sem tudi že zastopnika in mi je rekel da prvič sliši za ta problem.
Ko sem mu rekel da je mogoče vzrok prav ta mrežica, da mogoče zrak preveč kroži oziroma hladi je dejal da bo povprašal proizvajalca. Dejal mi je tudi da naj poskusim peči brez pokrova???
Ima kdo podoben problem?
Pekel sem čevape in meso na tanko narezano pa je trajalo in trajalo ter se vse skupaj kuhalo in ne peklo. Mesa enostavno nisem mogel zapeči tako kot je na slikah par strani nazaj. Spomnim se tudi ko sem na afterruti pekel na Bladzotovem starem modelu Coba je žgalo in zapeklo ko vrag.
Ko sem mu rekel da je mogoče vzrok prav ta mrežica, da mogoče zrak preveč kroži oziroma hladi je dejal da bo povprašal proizvajalca. Dejal mi je tudi da naj poskusim peči brez pokrova???
Ima kdo podoben problem?
https://medisken.si
Kolega jke imel isto težavo pa se je izkazalo, da ni dobro zakuril briketa... Briket mora cel zagoreti okoli in okoli.... Pa ne ga dajat na polovico. Je pa bila fora, da je najprej mal šparal pa je dal briket na pol pa nikakor ni prišlo do taprave temperature...
Drugače pa Cobb raztura...
Drugače pa Cobb raztura...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
gregor.n napisal/-a:Evo tudi moja mi je kupila tale Cobb za 120 ojrov, ta novi model, razlika je da ima spodnji del iz inox mrežice da zrak še bolje kroži.
Ima kdo podoben problem?
in glih takrat sem bil pri tebi.
Guma je guma, zaenkrat.
Jest imam tudi novi model in sem pekel na prepihu pa sem vedno super zapekel. Res je, da sem na začetku bil malo neučakan in sem prehitro dal pečt, pa sem imel potem probleme.
Daj notri brikete ali original in ne oglje. Jaz uporabljam brikete od Webra, ki dalj časa žarijo.
Notri daj polno košaro briketov.
Počakaj da vsi briketi zažarijo.
Potem postaviš pladenj na žerjavico.
Peči pokrito je bolje.
Pa dober tek.
Mi smo spekli tudi tri pice naenkrat in so bile prav okusne. Je pa res, da spodaj bolj zapeče kot zgoraj. Na čolnu je itak vse bolj okusno.
Daj notri brikete ali original in ne oglje. Jaz uporabljam brikete od Webra, ki dalj časa žarijo.
Notri daj polno košaro briketov.
Počakaj da vsi briketi zažarijo.
Potem postaviš pladenj na žerjavico.
Peči pokrito je bolje.
Pa dober tek.
Mi smo spekli tudi tri pice naenkrat in so bile prav okusne. Je pa res, da spodaj bolj zapeče kot zgoraj. Na čolnu je itak vse bolj okusno.
Dragi Morjeplovci, ljubitleji Cobb-a in tisti ki boste to postali sedaj!
V trgovinah Delimano oz. Dormeo je od danes naprej 70% popust na vse izdelke Cobb Delimano! Pohitite!
Se pravi da je komplet Cobb z vsemi dodatki, ki redno stane 250€, samo 75€! Mislim, da je to vrhunski deal!
http://www.delimano.si/posoda/delimano- ... a-box.html
PS: na povezavi je popust še 50%, sedaj pa je že 70%!
Lp, Blaž
V trgovinah Delimano oz. Dormeo je od danes naprej 70% popust na vse izdelke Cobb Delimano! Pohitite!
Se pravi da je komplet Cobb z vsemi dodatki, ki redno stane 250€, samo 75€! Mislim, da je to vrhunski deal!
http://www.delimano.si/posoda/delimano- ... a-box.html
PS: na povezavi je popust še 50%, sedaj pa je že 70%!
Lp, Blaž
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov