Električni sidrni vinč
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
spet da ne odpiram nove teme
kaj mi zna nekdo povedat kdo na obali zna montirat vinče? pač imam ful zakomplicirano spredaj..en velik pokrov...pa rajši nebi ga dajal lih na pokrov...rad bi ga postavil notri v luknjo ki je ogromna ali pa nekako zgoraj sam bi bilo v vsakem slučaju malo kitat in šraufat..
no bi prosil če kdo pozna nekoga...hvala
kaj mi zna nekdo povedat kdo na obali zna montirat vinče? pač imam ful zakomplicirano spredaj..en velik pokrov...pa rajši nebi ga dajal lih na pokrov...rad bi ga postavil notri v luknjo ki je ogromna ali pa nekako zgoraj sam bi bilo v vsakem slučaju malo kitat in šraufat..
no bi prosil če kdo pozna nekoga...hvala
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Morosito,sam sem imel podobno težavo.Na koncu sem pokrov prežagal na pol,ga spodaj ojačal s 2cm ploščo in zlaminiral.Na en del sem zmontiral vinč in pokrov fiksiral tako,da ga lahko tudi odmontiram,drugi del pa uporabljam v namen kot je bil prej.Po 5-tih letih sem brez težav in sitnosti.Mogoče ti bo ta info.dal kako idejo za rešitev.Pante pokrova sem pustil kot so bili.
mašinfirer
CAR napisal/-a:Obrni se na nasega clana Joskota
hvala sam ga ne najdem na forumu. imas link ?
habibi Vll napisal/-a:Morosito,sam sem imel podobno težavo.Na koncu sem pokrov prežagal na pol,ga spodaj ojačal s 2cm ploščo in zlaminiral.Na en del sem zmontiral vinč in pokrov fiksiral tako,da ga lahko tudi odmontiram,drugi del pa uporabljam v namen kot je bil prej.Po 5-tih letih sem brez težav in sitnosti.Mogoče ti bo ta info.dal kako idejo za rešitev.Pante pokrova sem pustil kot so bili.
sem mislil tudi jaz sam pri meni je problem pac ki premec gre malo navzdol medtem ko pa vodilo za sidro pa je na ravnem. bom magari probal dat kakšno slikico.
razmišljal sem pač da bi dal eno ploščo od inoxa dolgo znotraj pa bi jo zašraufal pač na vodilu skupaj vse do notranje strani do stene pa gor vinč ker vidim da precej imajo tako. drugače pa bi pol imel vinč in vodilo vse na isti črti.
- habibi Vll
- Admiral
Da si sposodm to temo in ne odpiram nove.
Vinč bom že našel, 6mm veriga za 8m čoln, po moje bo kakih 700W... Nekako bo potrebno povlečt kablovje do premca, bolj pa me skrbi montaža.
Zaenkrat je na premcu luknja za vrv, pod njo je v premcu kar nekaj prostora za verigo zo sedaj za vrv, če za vinč zavrtam luknje in ga montiram pa imam samo eno težavo... kako pridem do spodnje strani in pritrditve matic ipd.
Ne vem ali v kabini podiram steno, če je to sploh realno ali pa moram izvesti še neka vratca na premcu za odpirat ipd?
Vinč bom že našel, 6mm veriga za 8m čoln, po moje bo kakih 700W... Nekako bo potrebno povlečt kablovje do premca, bolj pa me skrbi montaža.
Zaenkrat je na premcu luknja za vrv, pod njo je v premcu kar nekaj prostora za verigo zo sedaj za vrv, če za vinč zavrtam luknje in ga montiram pa imam samo eno težavo... kako pridem do spodnje strani in pritrditve matic ipd.
Ne vem ali v kabini podiram steno, če je to sploh realno ali pa moram izvesti še neka vratca na premcu za odpirat ipd?
Wellcraft 2600 Martinique
- habibi Vll
- Admiral
Iz kabinskega prostora boš moral zrezat odprtino,ki jo boš kasneje uporabljal za podiranje kupa verige,ki se bo naredil pri večjem odvitju.Sicer boš videl kolikšna je lahko globina zbiralnika verige.Obenem pa boš itak rabil luknjo tudi za montažo vinča.Na dnu zbirnika verig boš itak moral naredit tudi odtočno luknjo vode,ki pride not z verigo.
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Iz kabinskega prostora boš moral zrezat odprtino,ki jo boš kasneje uporabljal za podiranje kupa verige,ki se bo naredil pri večjem odvitju.Sicer boš videl kolikšna je lahko globina zbiralnika verige.Obenem pa boš itak rabil luknjo tudi za montažo vinča.Na dnu zbirnika verig boš itak moral naredit tudi odtočno luknjo vode,ki pride not z verigo.
A veš da zna bit tole dobra ideja, mogoče pa dam v kabini špegu dol pa nardim za njim vratca za pridit tja pa si na zunaj ne delam problema s premcem. Ko bom to odpru bom pa vidu če je že povezava v kalužo, ker meter nazaj v podnu predalov so luknje tko da to mam realno blizu.
Evo niti pomislu nism, da sta dve varianti in tale od znotraj mi je bl všeč-zaenkrat. Miš da mam 500W dost al se raj stegnem za 700W?
- habibi Vll
- Admiral
habibi Vll napisal/-a:500 ti je polna kapa,na svoji barki ki ima skoraj 3000 kg mi zadostuje in po 5-tih letih namam pripomb.Pri sebi imam isto, luknjo tam in na pokrovu ogledalo,s tem mi je dostopna vsa špica čolna.
Madoniš sm biu u Yucci pa pravjo 700W al pa ker je isto gnarja pa ista velikost kr 1000W...
Morm pa res pridit do teže barke ker je v vpisnem listu ni, na netu pa najdem, da je prazna barka 2,2 tone, pol pa še motor in 400l tekočin pa je po moje mal čez 3.
Je pa res, da je 500W dost manjši in dokler mer v lukni ne najdem je škoda teoretizirat. Bom za vikend špegu dol dal pa vidu kaj se skriva za zadnjo steno zaen prostorček
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov