Električni sidrni vinč

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

miranK
Kapitan
Kraj: Trebnje-Cres

OdgovorNapisal/-a miranK » So Dec 27, 2014 20:24

Imel isti problem.
Dodal sem odtočno cev in verigo nasprejal z oljem za mazanje verige za cros motorje. Zelo pomaga.
lp
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Jan 14, 2015 00:38

spet da ne odpiram nove teme

kaj mi zna nekdo povedat kdo na obali zna montirat vinče? pač imam ful zakomplicirano spredaj..en velik pokrov...pa rajši nebi ga dajal lih na pokrov...rad bi ga postavil notri v luknjo ki je ogromna ali pa nekako zgoraj sam bi bilo v vsakem slučaju malo kitat in šraufat..

no bi prosil če kdo pozna nekoga...hvala
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Jan 14, 2015 21:13

Obrni se na nasega clana Joskota.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Jan 14, 2015 21:15

Obrni se na nasega clana Joskota
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jan 15, 2015 11:37

Morosito,sam sem imel podobno težavo.Na koncu sem pokrov prežagal na pol,ga spodaj ojačal s 2cm ploščo in zlaminiral.Na en del sem zmontiral vinč in pokrov fiksiral tako,da ga lahko tudi odmontiram,drugi del pa uporabljam v namen kot je bil prej.Po 5-tih letih sem brez težav in sitnosti.Mogoče ti bo ta info.dal kako idejo za rešitev.Pante pokrova sem pustil kot so bili.
mašinfirer
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Če Jan 22, 2015 19:01

CAR napisal/-a:Obrni se na nasega clana Joskota

hvala sam ga ne najdem na forumu. imas link ?

habibi Vll napisal/-a:Morosito,sam sem imel podobno težavo.Na koncu sem pokrov prežagal na pol,ga spodaj ojačal s 2cm ploščo in zlaminiral.Na en del sem zmontiral vinč in pokrov fiksiral tako,da ga lahko tudi odmontiram,drugi del pa uporabljam v namen kot je bil prej.Po 5-tih letih sem brez težav in sitnosti.Mogoče ti bo ta info.dal kako idejo za rešitev.Pante pokrova sem pustil kot so bili.

sem mislil tudi jaz sam pri meni je problem pac ki premec gre malo navzdol medtem ko pa vodilo za sidro pa je na ravnem. bom magari probal dat kakšno slikico.
razmišljal sem pač da bi dal eno ploščo od inoxa dolgo znotraj pa bi jo zašraufal pač na vodilu skupaj vse do notranje strani do stene pa gor vinč ker vidim da precej imajo tako. drugače pa bi pol imel vinč in vodilo vse na isti črti.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jan 22, 2015 21:19

Ja,če je mal slike imaš boljšo predstavo kako in kaj.Da se ne boš prenaglil z izdelavo luknje.Namreč luknja ne pride na sredini kot sidro,na sredini je veriga,vinč pa iz centra.
mašinfirer
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Po Mar 09, 2015 23:00

A je vmes našel kje kdo kakšno ugodno ponudbo za winche? Za Baylinerja 2155 rabim nekaj...
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jan 19, 2016 22:00

Da si sposodm to temo in ne odpiram nove.

Vinč bom že našel, 6mm veriga za 8m čoln, po moje bo kakih 700W... Nekako bo potrebno povlečt kablovje do premca, bolj pa me skrbi montaža.

Zaenkrat je na premcu luknja za vrv, pod njo je v premcu kar nekaj prostora za verigo zo sedaj za vrv, če za vinč zavrtam luknje in ga montiram pa imam samo eno težavo... kako pridem do spodnje strani in pritrditve matic ipd.

Ne vem ali v kabini podiram steno, če je to sploh realno ali pa moram izvesti še neka vratca na premcu za odpirat ipd?
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Jan 19, 2016 22:39

Absolutno boš potreboval neka vratca,saj se ti lahko pozneje ketna tudi večkrat namota na kup,pa boš jo moral z roko podirat. Sicer res pomaga Silikon sprey(preizkušeno),ampak brez vratc nebo šlo.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jan 19, 2016 22:51

vili napisal/-a:Absolutno boš potreboval neka vratca,saj se ti lahko pozneje ketna tudi večkrat namota na kup,pa boš jo moral z roko podirat. Sicer res pomaga Silikon sprey(preizkušeno),ampak brez vratc nebo šlo.

Semjedozdeval :(

Bo mel Pale še kej razn platforme za nardit ;)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jan 20, 2016 10:11

Iz kabinskega prostora boš moral zrezat odprtino,ki jo boš kasneje uporabljal za podiranje kupa verige,ki se bo naredil pri večjem odvitju.Sicer boš videl kolikšna je lahko globina zbiralnika verige.Obenem pa boš itak rabil luknjo tudi za montažo vinča.Na dnu zbirnika verig boš itak moral naredit tudi odtočno luknjo vode,ki pride not z verigo.
mašinfirer
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jan 20, 2016 10:15

habibi Vll napisal/-a:Iz kabinskega prostora boš moral zrezat odprtino,ki jo boš kasneje uporabljal za podiranje kupa verige,ki se bo naredil pri večjem odvitju.Sicer boš videl kolikšna je lahko globina zbiralnika verige.Obenem pa boš itak rabil luknjo tudi za montažo vinča.Na dnu zbirnika verig boš itak moral naredit tudi odtočno luknjo vode,ki pride not z verigo.

A veš da zna bit tole dobra ideja, mogoče pa dam v kabini špegu dol pa nardim za njim vratca za pridit tja pa si na zunaj ne delam problema s premcem. Ko bom to odpru bom pa vidu če je že povezava v kalužo, ker meter nazaj v podnu predalov so luknje tko da to mam realno blizu.

Evo niti pomislu nism, da sta dve varianti in tale od znotraj mi je bl všeč-zaenkrat. Miš da mam 500W dost al se raj stegnem za 700W?
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jan 20, 2016 10:26

500 ti je polna kapa,na svoji barki ki ima skoraj 3000 kg mi zadostuje in po 5-tih letih namam pripomb.Pri sebi imam isto, luknjo tam in na pokrovu ogledalo,s tem mi je dostopna vsa špica čolna.
mašinfirer
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jan 20, 2016 12:06

habibi Vll napisal/-a:500 ti je polna kapa,na svoji barki ki ima skoraj 3000 kg mi zadostuje in po 5-tih letih namam pripomb.Pri sebi imam isto, luknjo tam in na pokrovu ogledalo,s tem mi je dostopna vsa špica čolna.

Madoniš sm biu u Yucci pa pravjo 700W al pa ker je isto gnarja pa ista velikost kr 1000W...

Morm pa res pridit do teže barke ker je v vpisnem listu ni, na netu pa najdem, da je prazna barka 2,2 tone, pol pa še motor in 400l tekočin pa je po moje mal čez 3.

Je pa res, da je 500W dost manjši in dokler mer v lukni ne najdem je škoda teoretizirat. Bom za vikend špegu dol dal pa vidu kaj se skriva za zadnjo steno zaen prostorček

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov