Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
plima napisal/-a:Prabral sem celotno temo o sidrih in prišel do sklepa, da je nekako za Jadransko morje najbolj primerno Wasi ali Rocna sidro zaradi svoje univerzalnosti glede podlage (mivka, kamenje, trava...).
Sidra so takšna in drugačna, vedno kompromis med tem, da prime na čim več podlagah in med tem, da ga na koncu lahko izvlečeš, ne da bi se bilo potrebno potapljati in reševati zagozdeno sidro.
Večji poudarek pri sidrih in sidranju dajem na način sidranja.
Če ne znaš tudi wasi ne bo to naredil namesto tebe.
Inox-a je bilo za 8 kg kvalitete 304 ker baje da niso mogli najt 316. No sej bo tako ali tako rjavelo ali eno ali drugo. Nekje sem zasledil da je 1 ura laserskega razreza cca 100€. Predvidevam, da je pločevino nad 10mm težje rezat in gre bolj počasi. Tisti material je pa vrednosti ene 40-50€. Ostalo je razrez. No sej, da smo si na jasnem, da je zelo zelo drag razrez. Ko mi je reku ceno sem kar blendal.
Če si dal vektorsko, se samo vloži v program napiše moč in hitrost ter pritisne tipko start!
http://www.youtube.com/watch?v=RcPtgYu92a4
To dela cca. 15-20mm/s sedaj si pa zračnaj koliko je porabil, jaz bi rekel z pripravo skupaj 5min, za kar bi ti uzel 20-25€
http://www.youtube.com/watch?v=RcPtgYu92a4
To dela cca. 15-20mm/s sedaj si pa zračnaj koliko je porabil, jaz bi rekel z pripravo skupaj 5min, za kar bi ti uzel 20-25€
Sam sem uporabil že kar nekaj sider in do sedaj najbolj zaupam in je tudi absolutni zmagovalec pri meni sidro WASSI.
Kar se pa tiče cene pa raje ne bom komentiral (kot bi kupoval zlato), ker sem ga kupil pred 4 leti pri podjetju TRAMONTANA www.tramontana-net.si
in ima Certifikat Germanischer Lloyd. Kupil sem pocinkanega 24 kg.
Vsekakor sidro WASSI dobra in pametna odločitev!
Kar se pa tiče cene pa raje ne bom komentiral (kot bi kupoval zlato), ker sem ga kupil pred 4 leti pri podjetju TRAMONTANA www.tramontana-net.si
in ima Certifikat Germanischer Lloyd. Kupil sem pocinkanega 24 kg.
Vsekakor sidro WASSI dobra in pametna odločitev!
Ko sem dal povpraševanje na Tramontani pred 2 meseci sem dobil svinjsko drago sidro Wassi cca 7,5kg pocinkano za ene 190€. No če zdaj prelevim na moj primer, ko so mi izdelali sidro, ki ima isto ceno iz INOX-a niti ni tako drago. No malce heca. Sem že urgiral naprej za ceno razreza. Upam da mi sporoči čim prej.
Na plovilu imam 40m ketne ki je za normalo uporabo vredu. Problem nastane pri ribolovu ko se je potrebno sidrati na večji globini. Razmišljal sem narediti konbinacijo ketne in vrvi tako da bi imel globino cca 60m . Kje in kakšen umesni člen kupit in zanima me ali se to obnese na el. vinču brez zatikanja. Debelina ketne 6mm.
V primeru dolžine 60 m koliko ketne priporočate?
Hvala in lp
V primeru dolžine 60 m koliko ketne priporočate?
Hvala in lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost