Signalna raketa
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
a-lex napisal/-a:Jaz imam dve generaciji starih raket (potekle 1989 in 2006) pa so na žurkah že 2x čisto ok delovale.Lp Aleš
Ne bi se začudil, če bi nekdo rekel, da so bile pred 10 in več leti te reči precej bolj kvalitetne in seveda s tem zanesljivejše... Prekleti Kitajci!
Glede predstavitve delovanja raket in bakel, pa se res lahko zmenimo in skupaj pogledamo kako in kaj je pravilno.
Tudi jaz sem zraven.
Stare rakete moraš zavreči. Toda preje moraš nabaviti nove.
Mogoče pa se bi dogovorili z luško kapitanijo npr v Piranu.
Mogoče bi pridobili še kakega inštruktorja, v sklopu kakega tečaja novih pomorcev, ki bi nas naučil rokovati.
Pa bi bilo vse po predpisih in še koristno bi bilo. Za nas stare mačke in gušterje...

Stare rakete moraš zavreči. Toda preje moraš nabaviti nove.
Mogoče pa se bi dogovorili z luško kapitanijo npr v Piranu.
Mogoče bi pridobili še kakega inštruktorja, v sklopu kakega tečaja novih pomorcev, ki bi nas naučil rokovati.
Pa bi bilo vse po predpisih in še koristno bi bilo. Za nas stare mačke in gušterje...
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
Evo imam informacije.
STVAR JE IZVEDLIVA!!!!
Govoril sem z instruktorjem, luskim kapitanom, pravi, da je stvar izvedljiva in da bo on to vkljucil vsvoje predavanje kot dodatno postavko. Rokovanje z signalizacijo v zivo.
Uredil bo in prijavil dogodek, da ne bo kakse nepotrebne panike.
Kdor bo hotel prisostovatidogodku bo prispeval rakete in nek mali simbolicni prispevek za organizacijo instruktorju. 20x sibolicni prispevek je kar nekaj.
Predlagam mesec marec.
Vse bom obvestil vsaj 14 dni preje!
STVAR JE IZVEDLIVA!!!!
Govoril sem z instruktorjem, luskim kapitanom, pravi, da je stvar izvedljiva in da bo on to vkljucil vsvoje predavanje kot dodatno postavko. Rokovanje z signalizacijo v zivo.
Uredil bo in prijavil dogodek, da ne bo kakse nepotrebne panike.
Kdor bo hotel prisostovatidogodku bo prispeval rakete in nek mali simbolicni prispevek za organizacijo instruktorju. 20x sibolicni prispevek je kar nekaj.
Predlagam mesec marec.
Vse bom obvestil vsaj 14 dni preje!
Uglavnem, kar se signalnih raket tiče... js sem precej časa nazaj sprožu celo šaržo teh reči (vse kar je v vreči) in vsaj 10 let čez rok. Vse je palilo ko mina me je pa presenetila bakla... Ta hudič pa tolk vročine daje od sebe, da je nemogoče v rokah držat. Ko nisem več mogu sem vrgu na tla (asfalt), not je zvrtala pravo luknjo in asfalt je začel goret. Uporabno pomoje samo za tovorne ladje z vsaj 20mm pločevine.
kasaudio napisal/-a:Uglavnem, kar se signalnih raket tiče... js sem precej časa nazaj sprožu celo šaržo teh reči (vse kar je v vreči) in vsaj 10 let čez rok. Vse je palilo ko mina me je pa presenetila bakla... Ta hudič pa tolk vročine daje od sebe, da je nemogoče v rokah držat. Ko nisem več mogu sem vrgu na tla (asfalt), not je zvrtala pravo luknjo in asfalt je začel goret. Uporabno pomoje samo za tovorne ladje z vsaj 20mm pločevine.
Bakla je res precej nevarna, vendar pa kar pišeš absolutno ni res! Mogoče bi moral prebrati navodila in jo pravilno držati oziroma izvleči podaljšek...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
In zato (poskus branja kakih navodil po možnosti v valovih, temi in dežju) bo Mic-Tic-ov predlog - če uspe, če ne pa kaj drugega podobnega) po vsem sodeč več kot dobrodošel.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
Marjan Tomki napisal/-a:In zato (poskus branja kakih navodil po možnosti v valovih, temi in dežju) bo Mic-Tic-ov predlog - če uspe, če ne pa kaj drugega podobnega) po vsem sodeč več kot dobrodošel.
Tole bi bilo res pametno, da je prikazano praktično, saj nikoli ne veš kaj te bo doletelo in ti rešilo življenje. Tudi pri ostalih stvareh, ki so na barki bi bilo potrebno izvesti kaj praktičnega.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost