LED RGB

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » Sr Apr 03, 2013 10:43

nautilus napisal/-a:Marchi bi rad izvedel kako deluje več takih sijalk na en daljinec itd...
Vas pa vse v spalnico vleče :D

jaz sem povedala samo primer :)
Drugače je verjetno dobra zadeva... in za popestritev stanovanja ali barke tudi...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 03, 2013 12:02

nautilus napisal/-a:Marchi bi rad izvedel kako deluje več takih sijalk na en daljinec itd...
Vas pa vse v spalnico vleče :D

Marchi je vprašal, če lahko vsako žarnico posebej reguliraš. Z joystikom v spalnici pa še znam upravljat, brez daljinca in s čim manj žarnicami :wink: :lol:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Apr 03, 2013 14:35

Marchi napisal/-a: Z joystikom v spalnici pa še znam upravljat, brez daljinca in s čim manj žarnicami :wink: :lol:

Tudi jaz imam v takih primerih "oči" na koncu prstov na roki.
Pa še bolj ekološko je, ker porabim manj elektrike. Je dovolj svetlo od cestne lampe, al pa od lune.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 03, 2013 14:48

pajer1 napisal/-a:
Marchi napisal/-a: Z joystikom v spalnici pa še znam upravljat, brez daljinca in s čim manj žarnicami :wink: :lol:

Tudi jaz imam v takih primerih "oči" na koncu prstov na roki.
Pa še bolj ekološko je, ker porabim manj elektrike. Je dovolj svetlo od cestne lampe, al pa od lune.

LP

.

Samo da se preveč ne iskri, polanc. Upam, da imaš gasilni aparat kje v bližini. :lol:
rino20
Poročnik bojne ladje

upravljanje

OdgovorNapisal/-a rino20 » Pe Dec 27, 2013 14:32

jst se ukvarjam z LED razsvetljavo,v večini primerov lahko upravljaš z eno komandico več žarnic nekatere se pač ne da,imaš možnost tudi različnih komandic 24tipk,48tipk,imaš komandice na dotik,wi-fi-bluetooth vmesnike da lahko preko telefona itd
če koga še kaj zanima lahko povem,predlagam,pokažem kako in kaj deluje
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Dec 27, 2013 14:50

Rino20
Ker se ukvarjaš z led razsvetljavo te sprašujem, če lahko z enim daljincem rgb, nastaviš različno jakost in barvo svetlobe posameznega svetlobnega telesa v sistemu več svetlobnih teles (žarnica, trak...). Z enim daljincem. Vem, da zadeve niso preveč drage, ampak gre za praktičnost in ne bi rad imel 10 daljincev za 10 svetil. Upravljal bi jih rad z enim in vsakega s svojo barvo in jakostjo.

Če ponovim vse skupaj še enkrat ...... ne, saj ne bom :lol: :lol:

Če ti znese prilepit kakšno sliko, diagram, bo pa sploh super.
In tudi slike teh različnih komand.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Dec 27, 2013 15:10

imam jih v hiši nastaviš lahko vse skupaj (v bistvu so v vsaki žarnici 3 ledice)
žarnice so vezane zaporedno,instalacija 4 ali pet žilna (sem pozabil) ,vsaki barvi lahko nastaviš jakost,delujejo lahko v načinu prelivanja barv,predvidet moraš prostor za trafo in senzor ki deluje z daljincem,uporabnost ,moji ženi je všeč.
sicer obstajajo ledice kjer se spreminja frekvenca in s tem tudi barva svetlobe uporabljajo se v terapevtske namene,malokdo ve da se izdelujejo v sloveniji,stvar tudi deluje več na www.votan.si
rino20
Poročnik bojne ladje

ledice

OdgovorNapisal/-a rino20 » Pe Dec 27, 2013 17:48

pri žarnicah je tako če so blizu je možno da ti bo signal sprejela več kot 1 žarnica če so na različnih koncih ni problema,pri trakih npr boš imel kak m v dnevni sobi,1m v kopalnici ,kak m na barki vse boš lahko z eno komandico upravljal brez problema.

Slika

levo v kotu je stensko stikalo na dotik,desno je komandica na dotik
levo spodaj komandica na 44 tipk,desno spodaj komandica na 24 tipk
hotel sem še dodat če boste imeli linije daljše od 10 m je potrebno dodati še ojačevalec

Slika
še da bi bil speskan kak napis ali slika bi bilo vrhunsko

Slika
Slika
Slika
Slika
gs nautica
Kontraadmiral
Kraj: GROSUPLJE-KRK

OdgovorNapisal/-a gs nautica » So Dec 28, 2013 11:07

Pozdravljeni.
Ali mi lahko nekdo pove kaj rabim oz. prilima linke, da bi lahko spreminjal barve pri LED trakovih če bi se odločil za nakup, saj se na to ne spoznam?
Lp Žiga
Mirno morje.
rino20
Poročnik bojne ladje

LED

OdgovorNapisal/-a rino20 » So Dec 28, 2013 13:51

gs nautica
rabiš eno od tistih komandic in seveda RGB trak lahko ti jst prodam imam kar nekaj tega na zalogi + konektorje RGB kabel itd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti