Elektro dvig in spust pasarele

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Mar 04, 2014 23:30

gregor.n napisal/-a:P.S.:sam zelo redko uporabljam daljinca za pasarelo. :wink:

A te je strah, da ti bo motorje vžgal :lol: :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » Sr Mar 05, 2014 00:24

Tex,ni v tem problem ampak nedela mu daljinc :oops: :oops:
L.P Sundancer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 05, 2014 02:19

Prosil je za pomoč - v dobri veri, da če kdo ima tako pasarelo, da bo lahko pogledal, kako je narejeno upravljanje - v dobri veri, da na tem forumu lahko računa vsaj pri kom tudi na tako pomoč.

Namesto tega...

Če kdo ima tako pasarelo, pa raje ne bi dal, da se kdo neznan ukvarja z njo - lepo prosim, ne se za to jeziti nanj, če je vprašal.

Napisal je le en prispevek in kolikor lahko vidim, ni v njem nič, kar bi me lahko razjezilo - čeprav so bili nekateri kasneje v temi v odgovorih drug drugemu manj prijazni.

To, da jasno pove, da še ne ve, kako je pri določeni barki in pasareli narejeno, to ne pomeni nujno, da je neuk. Nasprotno - rabi podatke, preden kaj reče - in jaz to cenim.

Če pasarele opremljajo z daljincem - in če se vse več naprav - recimo TV - lahko upravlja z v sodobne mobilnike vgrajenimi WI-FI vmesniki, zakaj ne bi mogli temu podobnega WIFI vmesnika uporabiti za daljinec na barki?

To sicer pomeni ne le tehnični problem, ampak tudi varnostni problem: treba se bo potruditi, da vaše pasarele - ali česa drugega na barki ali kje drugje - ne bo mogel vklapljati kdorkoli s katerimkoli telefonom. Ampak isti problem zadeva upravljanje s katerimkoli daljincem.

In spomnite se - da je po svetu še vedno možno ponarejeno bančništvo ipd. (phishing) v čisto pravem poslovnem internetu, čez katerega gre zdaj verjetno večino svetovnega denarnega poslovanja,

Slika

in ne v projektu za faks.

Ampak to ne pomeni, da drvrh nič ne ve in nič ne zna. Pa tudi če bi to bilo res, saj je na faks prišel prav zato, da se nauči še česa, česar še ni znal. In na forumu se je oglasil zato, ker bi rad poskusi naučeno uporabiti.

Škoda, da nimam barke s tako pasarelo.
od kapitana zena napisal/-a:
drvrh napisal/-a:Pozdravljeni,

zanima me glede okrog pasarel ki so na elektrini pomik, mogoče kdo ve kako je narejeno.
Kolikor sem razumel se spusti in dvigne z dvema različnima tipkama, pač kolikor dolgo držiš tipko se spušča oz. dviga, ko spustiš se ustavi, ustavi se tudi ko pasarela zadene pomol.

Sedaj pa me zanima kako sta tisti tipki vezani na elektro omrežje za pasarelo.

Žele bi narediti nekakšen prmer spusta in dviga pasarele s pomočjo telefona, pa me zanima če bi kdo bil pripravljen odpreti panel ploščo s tipkami za pasarelo in mi posredoval informacije.

Seveda bi to zadevo ko bi jo naredil vam dal za ceno materiala na testiranje.

Ideja se mi porodila ob opazovanju ljudi ki so odhajali s plovila na pomol in bi rad nekaj podobnega naredil za projekt na faksu.

Hvala vsem za pomoč

A smo normalni, a smo popolnoma ausglajzal'?
A to so zdaj projekti na faksu? Nič ne veš, nič ne znaš, a naredil bi most do Lune.
Za projekt na faksu. Gea c?
Pa po drobovju komandne plošče bi šaril, nekaznovano, če se kaj pofrniči.
Uh, nisem hotel, nisem vedel.
Za ceno materiala bi jo dal. Hohoho. In če bi z....al? Cel sistem? Par sto evrov. Tisoč morda, ker takih ni več na tržišču.

S tujim p....om ali k...em po koprivah tolčt.
Jezna sem, res. Nisem vesela.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Mar 05, 2014 07:59

[quote="Tex"]

kaj je lažje nositi v kopalkah, vodotesnega dalinca 3x4cm , ali gsm 6x10cm ?
quote]

V kopalkah se nosi T*ČA (pa ne tazga k leti) :twisted: :twisted: :twisted:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Mar 05, 2014 08:12

Je hudo če morš tisto desko vedno podstavlat ane Tex in Sundancer, zmenta se z drvrhom pa vama jo bo na motorčk naredu, aja pa še telefon morta kupt tak k ma wifi al pa vsaj blutut :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=AAhDow8GpTA
https://medisken.si
drvrh
Desetnik
Kraj: Koroška

OdgovorNapisal/-a drvrh » Sr Mar 05, 2014 09:18

Se opravičujem če sprašujem nekaj kar se nekaterim zdi ne mogoče in zaradi svoje nevednosti sklepajo raznorazne teorije.

Skratka želim narediti le nadgradnjo električne - hidravlične pasarele ki se bo poleg tipk kontrolirala še s telefonom, preko Bluetooth komunikacija magari. Kar je današnji čas najcenejši.

Bluetooth modul (5 €) + Mikroprocesor (1 €) + ostala periferije (2 €) = 8 €
Nevem kje ste vi dobili 1000 € in več?
Na mikroprocesor se doda programerska dodana vrednost tj. program oz. programiranje ki ga po ceniku OZS programerji kar lepo računajo na uro. Ampak to ne spada v stroške materiala tj. 8€.

Ne vem, v čem je problem, jaz sem vprašal lepo če kdo ve kako so narejene pasarele ki se krmilijo elektronsko. In nisem vprašal o vseh teh teorijah ki ste jih naklepli zgoraj. Zakaj človek ki ga nekaj zanima ne more izvesti nič od sočloveka.

Glejte ni problema, bom šel po marini in ljudi spraševal, verjetno se bo našel kdo ki mi bo zadevo vsaj pokazal brez da odpre panelko. Todi to bo dovolj za moja vprašanja, ki se mi porajajo sedaj in nanje nimam odgovora. Dobil bo mojo kontrolno ploščo ki jo bo po želji vgradil pa jaz mislim da jo vsekakor bo.

Aja živimo v času ko napredek tehnologije s področja telefonije zelo napreduje in zakaj ne bi mogli imeti čim več naprav vodenih preko Androida - tablice, telefona, ipada, iphone, ipd.

Hvala lepa uporabniku Nikola T. da mi je v zs odgovoril kar sem vprašal očitno je moje vprašanje razumel samo on.

Hvala vsem.

PS. Če pa kdo še kaj okrog teh pasarel bi se pa še vedno priporočal da doreče kakšno besedo o tem.
LP
Grega
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Mar 05, 2014 09:25

Kontaktiraj člana Nikolo T. (Iztok, Harpoon) in z njim pokramljaj.
On dela podobne zadeve...
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Mar 05, 2014 09:27

drvrh napisal/-a:Se opravičujem če sprašujem nekaj kar se nekaterim zdi ne mogoče in zaradi svoje nevednosti sklepajo raznorazne teorije.

Obožujem pristop! Le tako naprej! Še par vejic ti pošljem, za popotnico v življenje,,,,,,,,,,,,,,,,
V tečnobo si me spravil, drvrh, spet.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Mar 05, 2014 09:34

Obožujem pristop! Le tako naprej! Še par vejic ti pošljem, za popotnico v življenje,,,,,,,,,,,,,,,,
V tečnobo si me spravil, drvrh, spet.

Drvrh ne trudi se preveč tukaj. Ne bodo te razumeli.

Vsekakor gre za šolski primer dojemanja in pristopa do tistih ki imajo neko inovacijo in jo želi izvesti.
Nazadnje spremenil kasaudio, dne Sr Mar 05, 2014 09:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Mar 05, 2014 09:42

NT je že seznanjen.
Za dobro jutro mi jih je napel za ušesi!
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Sr Mar 05, 2014 10:07

od kapitana zena napisal/-a:NT je že seznanjen.
Za dobro jutro mi jih je napel za ušesi!

In tko je tut prav :wink:

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Mar 05, 2014 10:42

Slika
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Mar 05, 2014 15:29

drvrh napisal/-a:Se opravičujem če sprašujem nekaj kar se nekaterim zdi ne mogoče in zaradi svoje nevednosti sklepajo raznorazne teorije.

Skratka želim narediti le nadgradnjo električne - hidravlične pasarele ki se bo poleg tipk kontrolirala še s telefonom, preko Bluetooth komunikacija magari. Kar je današnji čas najcenejši.

Bluetooth modul (5 €) + Mikroprocesor (1 €) + ostala periferije (2 €) = 8 €
Nevem kje ste vi dobili 1000 € in več?
Na mikroprocesor se doda programerska dodana vrednost tj. program oz. programiranje ki ga po ceniku OZS programerji kar lepo računajo na uro. Ampak to ne spada v stroške materiala tj. 8€.

Ne vem, v čem je problem, jaz sem vprašal lepo če kdo ve kako so narejene pasarele ki se krmilijo elektronsko. In nisem vprašal o vseh teh teorijah ki ste jih naklepli zgoraj. Zakaj človek ki ga nekaj zanima ne more izvesti nič od sočloveka.

Glejte ni problema, bom šel po marini in ljudi spraševal, verjetno se bo našel kdo ki mi bo zadevo vsaj pokazal brez da odpre panelko. Todi to bo dovolj za moja vprašanja, ki se mi porajajo sedaj in nanje nimam odgovora. Dobil bo mojo kontrolno ploščo ki jo bo po želji vgradil pa jaz mislim da jo vsekakor bo.

Aja živimo v času ko napredek tehnologije s področja telefonije zelo napreduje in zakaj ne bi mogli imeti čim več naprav vodenih preko Androida - tablice, telefona, ipada, iphone, ipd.

Hvala lepa uporabniku Nikola T. da mi je v zs odgovoril kar sem vprašal očitno je moje vprašanje razumel samo on.

Hvala vsem.

PS. Če pa kdo še kaj okrog teh pasarel bi se pa še vedno priporočal da doreče kakšno besedo o tem.

Pridi v Portorož, pa namontiraj (bom pogledal, če kje najdem navodila krmiljenja )...
Kupim!

Lp
Blaž
041 791 323

LP
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Mar 05, 2014 22:41

gregor.n napisal/-a:Je hudo če morš tisto desko vedno podstavlat ane Tex in Sundancer, zmenta se z drvrhom pa vama jo bo na motorčk naredu, aja pa še telefon morta kupt tak k ma wifi al pa vsaj blutut :lol:

Haha, grega, Dilo ti prilagaš, jaz imam več kot spodobno pasarelo, pač ni na štrom, ampak crkne mi pa tud baterija ne :twisted:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Mar 07, 2014 21:36

od kapitana zena napisal/-a:Ne želi si, jaz vse na roke naredim.

Bravo, žena od kapitana :lol: :lol:
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov