gregor.n napisal/-a:P.S.:sam zelo redko uporabljam daljinca za pasarelo.
A te je strah, da ti bo motorje vžgal
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
od kapitana zena napisal/-a:drvrh napisal/-a:Pozdravljeni,
zanima me glede okrog pasarel ki so na elektrini pomik, mogoče kdo ve kako je narejeno.
Kolikor sem razumel se spusti in dvigne z dvema različnima tipkama, pač kolikor dolgo držiš tipko se spušča oz. dviga, ko spustiš se ustavi, ustavi se tudi ko pasarela zadene pomol.
Sedaj pa me zanima kako sta tisti tipki vezani na elektro omrežje za pasarelo.
Žele bi narediti nekakšen prmer spusta in dviga pasarele s pomočjo telefona, pa me zanima če bi kdo bil pripravljen odpreti panel ploščo s tipkami za pasarelo in mi posredoval informacije.
Seveda bi to zadevo ko bi jo naredil vam dal za ceno materiala na testiranje.
Ideja se mi porodila ob opazovanju ljudi ki so odhajali s plovila na pomol in bi rad nekaj podobnega naredil za projekt na faksu.
Hvala vsem za pomoč
A smo normalni, a smo popolnoma ausglajzal'?
A to so zdaj projekti na faksu? Nič ne veš, nič ne znaš, a naredil bi most do Lune.
Za projekt na faksu. Gea c?
Pa po drobovju komandne plošče bi šaril, nekaznovano, če se kaj pofrniči.
Uh, nisem hotel, nisem vedel.
Za ceno materiala bi jo dal. Hohoho. In če bi z....al? Cel sistem? Par sto evrov. Tisoč morda, ker takih ni več na tržišču.
S tujim p....om ali k...em po koprivah tolčt.
Jezna sem, res. Nisem vesela.
Obožujem pristop! Le tako naprej! Še par vejic ti pošljem, za popotnico v življenje,,,,,,,,,,,,,,,,
V tečnobo si me spravil, drvrh, spet.
drvrh napisal/-a:Se opravičujem če sprašujem nekaj kar se nekaterim zdi ne mogoče in zaradi svoje nevednosti sklepajo raznorazne teorije.
Skratka želim narediti le nadgradnjo električne - hidravlične pasarele ki se bo poleg tipk kontrolirala še s telefonom, preko Bluetooth komunikacija magari. Kar je današnji čas najcenejši.
Bluetooth modul (5 €) + Mikroprocesor (1 €) + ostala periferije (2 €) = 8 €
Nevem kje ste vi dobili 1000 € in več?
Na mikroprocesor se doda programerska dodana vrednost tj. program oz. programiranje ki ga po ceniku OZS programerji kar lepo računajo na uro. Ampak to ne spada v stroške materiala tj. 8€.
Ne vem, v čem je problem, jaz sem vprašal lepo če kdo ve kako so narejene pasarele ki se krmilijo elektronsko. In nisem vprašal o vseh teh teorijah ki ste jih naklepli zgoraj. Zakaj človek ki ga nekaj zanima ne more izvesti nič od sočloveka.
Glejte ni problema, bom šel po marini in ljudi spraševal, verjetno se bo našel kdo ki mi bo zadevo vsaj pokazal brez da odpre panelko. Todi to bo dovolj za moja vprašanja, ki se mi porajajo sedaj in nanje nimam odgovora. Dobil bo mojo kontrolno ploščo ki jo bo po želji vgradil pa jaz mislim da jo vsekakor bo.
Aja živimo v času ko napredek tehnologije s področja telefonije zelo napreduje in zakaj ne bi mogli imeti čim več naprav vodenih preko Androida - tablice, telefona, ipada, iphone, ipd.
Hvala lepa uporabniku Nikola T. da mi je v zs odgovoril kar sem vprašal očitno je moje vprašanje razumel samo on.
Hvala vsem.
PS. Če pa kdo še kaj okrog teh pasarel bi se pa še vedno priporočal da doreče kakšno besedo o tem.
gregor.n napisal/-a:Je hudo če morš tisto desko vedno podstavlat ane Tex in Sundancer, zmenta se z drvrhom pa vama jo bo na motorčk naredu, aja pa še telefon morta kupt tak k ma wifi al pa vsaj blutut

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov