Sidrno vodilo za majhen čoln

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jan 06, 2015 14:34

Za dnevne kopanja po zalivih kjer je uglavnem mivka-pesek,maček slabo drži,če ga ne greš sam zariti v dno,pri skali mora pa itak pasti v razpoko da prime,če je ni,jo moraš z potopom zopet sam najti.Če mačka samo spustiš,te tok začne kmalu nositi,ker maček ne rine sam v dno,ampak praska po tleh.Zato se mi zdi neprimeren,sicer je to stvar vsakega posameznika.Tisti,ki bivamo na barkah in živimo na vodi,vemo kako se tem stvarem streže in kaj je dobro sidro,ker smo odvisni od njega.Je pač tako,pravjo Hrvati--svak po svoje boga moli-- :wink: :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jan 06, 2015 14:52

hej ljudje, pa tukaj ni govora o barki ampak o pet metrskem škafu :roll: (oprosti MKN :) )
habibi
sem 18 dni spal na gumenjaku in vedno uporabljal mačka, ki je super, ker ga zlošiš in ne dela napote na čolnu
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Jan 06, 2015 15:39

Nobene zamere MareC. Tudi sam mislim enako.
Ker pa sem še zelen do brade, razmislim o stvareh in poiščem nasvet.
LP, MKN
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jan 06, 2015 16:02

MareC-MKN,sej to je le debata in ni nobenega spora ali zamere,so le mnenja in izkušnje vsakega posameznika,odločitev je pa itak na koncu tvoja.Želim ti prijetno sezono in mirno sidranje. :lol:
mašinfirer
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » To Jan 06, 2015 16:10

Ne me narobe razumeti. MareC je imel čisto prav s škafom in sem se tudi sam nasmejal. Pravim samo, da čeprav je škaf sem vsseno previden, ker sem novinec. Hec je pa hec, vseeno pa sem dobil čisto prave nasvete in sem se odločil.

LP, MKN
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jan 06, 2015 16:37

Debatirati o sorodni zadevi je ok samo ne mesat vasih xxtonskih bark s colnom 5metrov
Se vedno sem mislenja, da je za tak coln , kot ga ima MKN 4kg macek in tri-stiri metre dobre verige z vrtljivko in 30 m ustrezne vrvi cisto ok :wink:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jan 06, 2015 17:06

Saj,ko sem imel še 402GT (pred 25 leti),sem tudi imel mačka 4kg,sedaj so stvari malo težje in se vse spremeni.Na MNK-jevem mestu bi kar obdržal tisto kilažo,ko ga že ravno ima.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 06, 2015 18:33

Tole je fotka Zverine (MareC). Na premcu je najbrž njegova rešitev za lažje spuščanje in dviganje sidra - (domnevam zložljivi) maček 5 kg.

Slika

Tu torej ideja zate, kako.

Verjetno je tam prilepljenega nekaj temu podobnega.
Slika

Še malo več primerov, med katerimi lahko kaj najdeš: Google... inflatable bow roller for anchor , lahko pa tudi takole zakomplicirano
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Jan 19, 2015 10:32

Odločil sem se montirati sidrno vodilo. Ne vem pa, koliko bi bilo dobro, da kolo vodila gleda čez skrajni rob premca. Čoln je 5m fisherman, sidro je maček.
Predvidevam, da mora vsaj zunanji rob kolesa gledati čez skrajni rob čolna, da vrv in veriga ne drngeta ob bokoščitnico pri dviganju, ko je vrv navpična??
Za mnenja bi bil hvalažen.

LP, MKN
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Jan 19, 2015 15:19

MKN napisal/-a:Odločil sem se montirati sidrno vodilo. Ne vem pa, koliko bi bilo dobro, da kolo vodila gleda čez skrajni rob premca. Čoln je 5m fisherman, sidro je maček.
Predvidevam, da mora vsaj zunanji rob kolesa gledati čez skrajni rob čolna, da vrv in veriga ne drngeta ob bokoščitnico pri dviganju, ko je vrv navpična??
Za mnenja bi bil hvalažen.

LP, MKN

premalo boš tolkel z sidrom v premec ali pa boš dvigal mimo kolesa
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Po Jan 19, 2015 15:23

Pale povej koliko bi bilo primerno. Ti boš že vedel.

LP, MKN

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov