garmin echomap 42dv

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Mar 30, 2016 17:46

Nikola T. napisal/-a:No.1
No problem.
Potrebuješ le software update in prave karte.
LP NT

Ja update sem že natuhtal, da je treba, pa natuhtal sem da imam a78 brez wifija :oops:
Karte mam Navionics, žal sm tvoje sporočilo NT prepozno dobu, bom se pa oglasil da dorečeva in realizirava sondo, NMEA osnovo, merilec pretoka (Sandi pravi da garminov najboljši).

Zaenkrat mi še ne dela, bom pa danes še malo pogledal kaj vse sem še kiksnil 8)
Wellcraft 2600 Martinique
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Mar 30, 2016 18:09

Evo urejeno, dela autoroute 8)

Pa je pri autoroute možna kakšna nastavitev, da ečeš npr 350m od obale, da krasno glisiraš brez pomislekov in razmislekov, da te je tale autorouta popeljala med otokoma, kjer je sicer dovolj globine ni pa dovolj za glisiranje in bi bilo bolj pametno naokoli... Pa npr kako ga nahecaš, da obstaja osor, pa da greš na lošinju tut lahk pod mostom ipd namigi?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 30, 2016 20:01

Aham, sem pisal prejšnji post med tem, ko je Nikola T. že odgovoril. Torej sem pravilno predpostavil. Evo, pa mi je Raymarine spet všeč! Čeprav na trg ponovno vstopa toliko pozno, da so ostali (predvsem Garmin) že vse požrli. Škoda! :?

No. 1 napisal/-a:merilec pretoka (Sandi pravi da garminov najboljši).

Sandi nič ne pravi, da je Garminov merilec najboljši, fora je samo v tem, kako se to na koncu implementira in kako natančen je. Ne vem niti, če to dela Garmin, verjetno nekdo dela za njih...
Je pa dejstvo, da to deluje v piko in pa da je tudi software na ploterju v piko, točno tisto kar rabiš pri teh pretokih. Slabost je, da to deluje samo na sistemih brez povratnega voda!

Mene tukaj zanima, če ima sedaj tudi Raymarine kak "svoj" senzor pretoka ali za ta namen priporočajo koga drugega, npr. Maretron ali karkoli?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 30, 2016 20:07

No. 1 napisal/-a:Evo urejeno, dela autoroute 8)

Pa je pri autoroute možna kakšna nastavitev, da ečeš npr 350m od obale, da krasno glisiraš brez pomislekov in razmislekov, da te je tale autorouta popeljala med otokoma, kjer je sicer dovolj globine ni pa dovolj za glisiranje in bi bilo bolj pametno naokoli... Pa npr kako ga nahecaš, da obstaja osor, pa da greš na lošinju tut lahk pod mostom ipd namigi?

To pa pomoje ne, verjetno je to odvisno od kart, niti ne toliko od ploterja! Na Garminu to ne dela in kot si napisal, sranje, ravno to bi rabil!
To da bi šel pod mostom tudi pozabi, ni tako kot v avtu, ko izbiraš avtoceste, vinjete, cestnine, trajekte, avtovlake... Ma ni da ni, kaj vse zmore MMI 3G+ v mojem dekavcu...

Verjetno bomo to imeli v naslednjih generacijah Navionicsa...

Jaz to varianto guide to niti ne uporabljam za plovbo, za ta namen vedno opazujem okolico in pač uživam v glisiranju! Si pa ne znam predstavljati življenja brez tega autoroutinga, ker stalno nekam klikam, da na hitro vidim koliko milj in koliko časa rabim do pozicije XY...
In potem me NT obsodi, da sem Garmin fan... :lol: Nisem, samo ta funkcija je meni med top 3 funkcije ploterja, druga je splošna karta, tretja pa poraba goriva. In če mi Raymarine dveh od tega do sedaj ni omogočal, potem ga ne bi kupil tudi, če bi bil poleg kartografije sposoben še motorju dodati 50 KM... :lol: :lol: :lol:
Kot sem že večkrat napisal, sedaj se zadeva menja in mi ratuje všeč.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Če Mar 31, 2016 08:49

No meni je Raymarine čisto všeč, sem upošteval nasvet NT-ja, kišta je kompaktna, kvalitetna, priključki dobro izvedeni tu ni kaj dodati. Glede samega interfejsa oz. točneje grafičnega vmesnika je seveda to stoletja za iOS; dejansko pa je lahko tudi prilagojeno soncu, nemiru na valovih ipd. Zaenkrat sem preizkušal v dnevni sobi.

Tudi meni ta autorute, karta in poraba odtehta vse, te pa potem zamikajo kaki gadgeti kot vreme overlay, pa radar bi bla krasna igrača ipd-logično.

Ta mala nadgradnja za 300m od obale in še kak cukrček pa se mi zdi precej lahko izvedljiva, sploh glede na to, da so npr. sonar karte kot topografske na terenu, dodal pa bi še kraje da lahko rečeš od npr. Novigrada do Osorja in ta autoroute začne miljo pred startom in neha miljo pred ciljem npr, d ani problem globina, plovne poti ipd... Če bo sreča bo to ko bom v penziji ;)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Mar 31, 2016 09:11

No. 1 napisal/-a:Ta mala nadgradnja za 300m od obale in še kak cukrček pa se mi zdi precej lahko izvedljiva, sploh glede na to, da so npr. sonar karte kot topografske na terenu, dodal pa bi še kraje da lahko rečeš od npr. Novigrada do Osorja in ta autoroute začne miljo pred startom in neha miljo pred ciljem npr, da ni problem globina, plovne poti ipd... Če bo sreča bo to ko bom v penziji ;)

Lahko ga poimenujejo kar "trotl route" :lol:
Hec! Ideja je dobra, pa tudi verjetno kmalu izvedljiva.
Še dobro, da imam jadrnico, da mi tale A - B ne pride v poštev. 8)
Kakšnega weather routinga si pa ne bodo upali integrirati v te naprave. Ali pač, nekoč.

Glede kart pa, a Garmin ne uporablja svojih Bluechart?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov