OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 16, 2015 13:03
Še to bi pripomnil.
Včasih si se še nekako lahko zmenil za podobne pogoje, kot jih imajo veliki uvozniki-zastopniki upoštevajoč velikost trga, ki bi ga tastopal. Bolj, kot prihajajo naprej manjši sistemi-manjši dobavitelji, ki racionalizirajo vse manj se da dogovoriti.
Bom grdo rekel, enostavno se jim ne da zajebavati s tabo in se pogajati.
Večina proizvajalcev ima progresivne lestvice.
od xyz do yzx maš tolko %, od tolko do toliko, toliko itd... Pa potem še super rabati itd...
Zdaj pa za primer. Največji rabat je pri recimo 100 prikolicah za čoln...
Kam hudiča boš spravil 100 prikolic v Sloveniji?
Če naročiš 3x v letu pa še 6% super rabata...
Kam bi jih dal pa 600???
Potem je tu še prevoz.
Za primer malih prikolic, ki sem ji snamejo stranice gre na šlepar 60, pod pogojem, da so na vsaki paleti enake prikolice. Šlepar iz minhna usput nazaj pripelje za 500€.
Če pa določi le eno paleto v minhnu pa je cena 250€. Govorim na pamet pač...
Samo res veliki proizvajalci upoštevajo velikost, kupno moč države. Porsche Slovenija ima nižje nabavne cene avtov, kot jih imajo Nemci, Avstrijci in ostale malo bolj razvite države. Američani pa imajo med najnižjimi...
Vse to pa seveda ne pomeni, da se v Sloveniji ne da zaslužiti. Na žalost je tako, da se ne moremo primerjati z ostalimi v neki proizvodnji in podobno.
Se pa na žalost ne znamo iti nekega butičnega biznisa, ki je edini sprejemljiv.
V glavnem, da podražim. Pred 25 leti je bil nastavljen kurz v popolnoma napačno smer. Žal plujemo proti antarktiki, namesto Havajem... Spotoma pa bi vsi za preživeti samo prodajali. Kupcev je pa premalo. Jebi ga. Tako je...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!