Cene novih prikolic

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jun 15, 2015 08:29

weta napisal/-a:tako kot mi kupujemo prikolice v nemčiji, ker so cenejše, bi lahko slovenec prodajal prikolice nemcem, če bi imel cenejše....slovenec ima prednost cenejše delovne sile napram nemčiji v razmerju 2x recimo.

Romuni imajo še dosti cenejšo delovno silo od Slovencev... da o Kitajcih niti ne govorim. Tudi to je globalni trg.

Prikolica, ki je poceni naprodaj v Nemčiji, po vsej verjetnosti ni narejena v Nemčiji, ampak na Kitajskem. Zakaj bi recimo nemški trgovec kupoval prikolice od slovenskega proizvajalca, če so kitajski delavci cenejši in bolj produktivni od Slovencev?
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Jun 15, 2015 10:05

tudi slovencu nihče ne prepoveduje naročit prikolice na kitajskem....

ne glede na vse.....dejstvo je, da so nekateri prodajalci dražji, drugi cenejši...če je to zaradi kvalitete, potem ok, če je zaradi marž, potem je prav, da jih trg počasi izloči.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jun 15, 2015 10:26

weta napisal/-a:tudi slovencu nihče ne prepoveduje naročit prikolice na kitajskem....

Saj jih, ampak jih kupi bistveno manj od nemškega kolega (ker je nemški trg pač večji od slovenskega). Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da Kitajci začnejo takoj vihat nos nad majhnimi količinami, ki jih naročamo Slovenci v primerjavi s kupci iz velikih evropskih držav (in temu primerne so tudi nabavne cene).

To je pač naša realnost, pa če ti je všeč, ali ne. Slovenski trg je premajhen, za izvoz smo pa predragi.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Jun 15, 2015 21:18

Tudi to je res, voda. Zato pa naj naši delajo, na spodobni ceni in s kvaliteto, ki je kitajci ne zmorejo. Pa s prilagodljivostjo kupcu itd.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jun 16, 2015 12:08

Preveri cene pri LOK-u. Ima ugodne prikolice. Drugače pa eni res pretiravajo z cenami.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 16, 2015 12:47

H2O napisal/-a:
weta napisal/-a:tako kot mi kupujemo prikolice v nemčiji, ker so cenejše, bi lahko slovenec prodajal prikolice nemcem, če bi imel cenejše....slovenec ima prednost cenejše delovne sile napram nemčiji v razmerju 2x recimo.

Romuni imajo še dosti cenejšo delovno silo od Slovencev... da o Kitajcih niti ne govorim. Tudi to je globalni trg.

Prikolica, ki je poceni naprodaj v Nemčiji, po vsej verjetnosti ni narejena v Nemčiji, ampak na Kitajskem. Zakaj bi recimo nemški trgovec kupoval prikolice od slovenskega proizvajalca, če so kitajski delavci cenejši in bolj produktivni od Slovencev?

Tako iz prve(posredne) roke...

Pri prikolicah so nemški "Kitajci" v večini Poljaki. Sledijo jim Čehi in pa (pazi zdaj) Slovenci!!

Lastnik TPV prikolic je Boeckmann!! Na leto naredijo 25.000 prikolic. Večina za Nemce.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 16, 2015 13:03

Še to bi pripomnil.

Včasih si se še nekako lahko zmenil za podobne pogoje, kot jih imajo veliki uvozniki-zastopniki upoštevajoč velikost trga, ki bi ga tastopal. Bolj, kot prihajajo naprej manjši sistemi-manjši dobavitelji, ki racionalizirajo vse manj se da dogovoriti.

Bom grdo rekel, enostavno se jim ne da zajebavati s tabo in se pogajati.

Večina proizvajalcev ima progresivne lestvice.

od xyz do yzx maš tolko %, od tolko do toliko, toliko itd... Pa potem še super rabati itd...

Zdaj pa za primer. Največji rabat je pri recimo 100 prikolicah za čoln...
Kam hudiča boš spravil 100 prikolic v Sloveniji?

Če naročiš 3x v letu pa še 6% super rabata...
Kam bi jih dal pa 600???

Potem je tu še prevoz.

Za primer malih prikolic, ki sem ji snamejo stranice gre na šlepar 60, pod pogojem, da so na vsaki paleti enake prikolice. Šlepar iz minhna usput nazaj pripelje za 500€.

Če pa določi le eno paleto v minhnu pa je cena 250€. Govorim na pamet pač...

Samo res veliki proizvajalci upoštevajo velikost, kupno moč države. Porsche Slovenija ima nižje nabavne cene avtov, kot jih imajo Nemci, Avstrijci in ostale malo bolj razvite države. Američani pa imajo med najnižjimi...

Vse to pa seveda ne pomeni, da se v Sloveniji ne da zaslužiti. Na žalost je tako, da se ne moremo primerjati z ostalimi v neki proizvodnji in podobno.
Se pa na žalost ne znamo iti nekega butičnega biznisa, ki je edini sprejemljiv.

V glavnem, da podražim. Pred 25 leti je bil nastavljen kurz v popolnoma napačno smer. Žal plujemo proti antarktiki, namesto Havajem... Spotoma pa bi vsi za preživeti samo prodajali. Kupcev je pa premalo. Jebi ga. Tako je...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 16, 2015 13:05

mamaMicka napisal/-a:Lastnik TPV prikolic je Boeckmann!! Na leto naredijo 25.000 prikolic. Večina za Nemce.

Če imaš domač trg, ki letno pokupi 25.000 prikolic in uveljavljeno blagovno znamko, jih lahko proizvajaš kjerkoli, oziroma tam, kjer dobiš največ za svoj denar. V poslu je pomemben trg, proizvodnja se lahko preseli, če postane predraga. Böckmann je verjetno včasih prikolice proizvajal v Nemčiji, pa je to postalo predrago.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 16, 2015 13:12

Bockman je samo razsiril svojo proizvodnjo. V Nemčiji proizvodnjo še vedno širi. Morda bom malo pretiraval. Njihova fabrika je veliko, kot Revoz v Novem mestu.

Predvidevam, da je TPV pač "low cost" proizvodnja. Verjetno za kake "rebrandet" prikolice. Pač tudi kvaliteta je nekje tu.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 16, 2015 13:17

mamaMicka napisal/-a:Bom grdo rekel, enostavno se jim ne da zajebavati s tabo in se pogajati.

Kitajci te samo prezirljivo pogledajo, ko jim omeniš majhne količine, ki jih je možno prodat na slovenskem trgu in ti rečejo, da nehaš tratit njihov čas in raje naročiš te lekarniške količine pri kakšnem nemškem grosistu, ki od njih naroča po več kontejnerjev naenkrat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jun 16, 2015 13:22

Samo še vedno se z našim balkanskim karakterjem da kitajca pripeljat žejnega čez vodo.

Če točno veš kaj hočeš se dogovoriš za ceno količin kontejnerjev. Potem pa z primernim izgovorom nekako izsiliš toliko, kot rabiš za kontejnersko ceno.
Se da, ne pa vedno. :)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 16, 2015 13:34

To lahko narediš samo enkrat, naslednjič te pa pošlje u qrac.

Kitajci niso neumni in se ponavadi prej pozanimajo s kom imajo opravka.

Nek Kitajec se ni mogel načudit, kako lahko sploh funkcionira država s samo dvema milijonoma (dokaj revnih) prebivalcev. Hong Kong je recimo dvajsetkrat manjši od Slovenije, pa ima sedem milijonov prebivalcev, od tega 700.000 milijonarjev in milijarderjev.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Pe Jun 19, 2015 10:07

Kitajci niso neumni in se ponavadi prej pozanimajo s kom imajo opravka.

Spet odvisno kateri Kitajci. Velika večina jih verjetno še vedno dela za pest riža in na tak način lahko tisti drugi dosežejo nizke cene svojih proizvodov na trgu.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jun 19, 2015 10:23

Za pest riža na Kitajskem skoraj nihče več ne dela. Njihove plače se hitro približujejo našim. Na Tajvanu so že višje od naših, na Kitajskem bodo pa kmalu. Ampak tudi ko bodo imeli Kitajci višje plače od nas, bodo še vedno konkurenčnejši, ker za enak denar več naredijo. Na Kitajskem (pa tudi na Tajvanu, na Japonskem, v Južni Koreji...) je povsem normalno delat 10 in več ur na dan... in če rečem delat, to res pomeni delat, ne pa 10 ur u luft gledat. O toliko dopusta, kot ga imamo Slovenci, pa lahko samo sanjajo. Večini pripada samo nekaj dni dopusta na leto, pa še tega ponavadi ne izkoristijo.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Pe Jun 19, 2015 11:07

Torej, prikolice katerega proizvajalca do 3500 kg skupne teže so trenutno po vašem mnenju najprimernejše za nakup in zakaj? Govorimo o prikolicah za prevoz plovil.

Zanimajo me prednosti, tehnične rešitve, razpoložljivost in dobava rezervnih delov, lega na cesti, spuščanje in dvigovanje plovila, kateri vitel, naletne zavore in nenazadnje tudi cena. Skratka vaše izkušnje in predlogi.

Hvala za odgovore.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov