Pretrganje sidrne verige med sidranjem - veriga Vigouroux

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 04, 2015 10:20

snwl napisal/-a:Hvala za info. Me je kolega pred sezono spraševal ali kupiti kitajsko v BTC-ju ali francosko pri "tenis igrišču"? Dilema torej ostaja.

No ja, vse francoske pa tudi niso Vigoroux :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Okt 04, 2015 10:41

@Bing
    Mogoče tista veriga vseeno le lahko še pride prav.

Če imajo recimo na strojni fakulteti primerno 'mašinerijo' za testriranje verige do 'porušenja', bi mogoče pri kakih vajah lahko na njej sterstirali, pri kakšni sili, kje in na katerem mestu crkne.

Mene bi že zelo zanimalo, kaj bi ugotovili.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Okt 04, 2015 21:55

Veriga zdrži toliko, kolikor zdrži najšibkejši člen. Če preštejem, vse člene na moji ketni,.... :evil: , ne bom, bom kar pustil pri miru.
Imam najcenejši "shit" iz Motomarine, že nekaj let in je še v enem kosu :oops:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Okt 05, 2015 09:09

@zlato83
    Test do porušitve bi bil zanimiv na verigi, ki je že počila pri sidranju in jo Bing itak namerava zavreči, ne za kar katerokoli.

Če je motomarine dober prodajalec, poskuša imeti tudi 'najcenejši šit' dovolj dober.

zlatko83 napisal/-a:Veriga zdrži toliko, kolikor zdrži najšibkejši člen.

Imaš prav.

Zato je treba, da je med postopkom ali po postopku izdelave veriga testirana tako, da je preizkušen vsak člen.

NACM napisal/-a:5.2 Proof Test -> test sprejemljivosti - Vsak člen verige bo testiran najmanj do obremenitve za test sprejemljivosti, navedene v ustreznih tabelah za vsak tip in dimenzijo verige. Veriga mora pri tem testu vzdržati to obremenitev brez - loss of chain integrity (bom pogledal in dopolnim, ko vidim, kako je definirano). Členi ali deli verige, ki tega ne zdržijo, se odstranijo.

Tvoja stvar je, ali verigo kupiš le po merilih cene, ali pa te zanima tudi, ali je tvoj kos verige uspešno prestal tak preizkus.

Kolikor lahko uganem, je Vigouroux dajal certifikat, da je njihova veriga uspešno prestala tak test. Zgodba zgoraj pa je med drugim, da naj Vigouroux-ova veriga ne bi ustrezala deklaraciji, ki so jo dajali.

Papir pač prenese vse, tudi to, ampak sedanja "civilizacija" je pač udarjena na licence, certifikate, koncesije... ki pa, kot vidimo, na koncu v resnici nič ne jamčijo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov