AS napisal/-a:Pa mislim da je Mama micka lani oblepil nekaj bark
Ja lani sem naredil eno 30ft pri eni pa sem bil pomočnik. Skupaj pa jih je že nekaj. Več pa sem naredil avtomobilov, ki so tehnično bolj zahtevni. Barka pa je zahtevnejša ker je večja in je treba več ljudi.
Folije, kot jih omenja Atko popolnoma odpadejo saj gre za navadne cast folije. Že res da so dobre folije samo nalimal na barko je ne bo nihče.
Folija mora biti namenska za wrap.
Glede garancij je tako da noben proizvajalec na koncu ne da garancije ker vse garancije so pod nekimi pogoji, ki pa na barki niso izpolnjeni. Velja pravilo, da bolj kot je živa barva bolj je podvržena bledenju. Manj obstojne so tudi vse metalic, perla, fluo in iridiscentne.
Folija je načeloma zelo trpežna in se težko strga. Se pa kar hitro spraska in prask se ne da popravljati. Razen seveda menjava tistega dela folije. Folijo se odreže ven in z minimalnim prekrivanjem nadomesti z novo folijo. Pod bokobrani je tudi kar križ. Če bi kdo dal folijo, ker bokobrani preveč praskajo ne bo zadovoljen. Če pa barka ni preveč mehansko obremenjena je zadeva super.
Folija bo ostala gor vsaj 2 leti. Tudi 5 in več. Vse je odvisno od obremenitve. Če je berka primerno ščiščena ni niti problemov z odlimavanjem. Obremenjene stike se prej lahko namaže z primerjem. Za še boljši stik obstaja tudi sealer, ki robove še dodatno fiksira. Na barki skoraj niso potrebni saj ni nikjer folija nategnjena do ali preko limita.
Sonce, pranje, sol niso dejavnik vreden omembe. Vse nove folije to zdržijo.
Kater proizvajalec???
Drži Hexis je verjetno najboljši. Vsaj markrting ima vrhunski in imajo Terminatorja... to je fora ker njihov monter uporablja razne pasove toke in ima ves orodje na rokah...
Osebno trdim da ni boljši kolikor je dražji. Čisto dober izbor je še Orafol, MacTac, Avery. iSee2 je tudi vrhunska folija samo ni bubblefree in je montaža na barko prezahtevna. Razen iSee2 so mislim da tudi vsi večji proizvajalci od Hexisa. Ko govorim od Hexisa imam vqdno v mislih serijo 30000.
Glede cene...
Že sama folija je draga. Folija je široka 1.5m in to širino se montira. Višek gre stran. Ker se montira celo dolžino na enkrat je treba vkalkulirati še možnost napake. Pri 40ft barki tako lahko naenkrat vržeš stran več kot 20m2. Poleg tega mora folijo montirati od 3 do 5 ljudi. Če so folijaši od daleč so operativni stroški visoki. 30ft barko sem jaz montiral v troje.
Zdaj koliko je pa realna cena...??? 2300 mislim da ni poceni za 40ft, če niso boki previsoki za eno folijo.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!