rezervoar sladke vode

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Dec 29, 2016 13:39

brane1 napisal/-a:kako pa te rezervoarje vzdržujete da voda ne zasmrdi? jaz imam ca 40 litrski rezervoar. za dnevna kopanja dam notri ca 20 litrov vode, pa poskrbim da vedno v enem dnevu vse porabim.

Jaz mam tudi podobno zadevo pa v 14-ih dnevih samo parkrat dotankam in mi ni nikoli zasmrdela, pomeni sem včasih imel vodo notri po več dni. Po sezoni pa rezervoar izpraznim in z klorom dezifinciram, kot tudi pred sezono, pa smo še vsi živi. :lol:
Vodo pa uporabljam izključno za tuširanje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Dec 29, 2016 13:53

Če vodo stalno uporabljaš in jo stalno dolivaš, potem umazanije ne bi smelo biti čez sezono. Jaz dolivam ob vsakem dotakanju še nek srebrov preparat (kupljen v KAMM-u), ki preprečuje nastajanje alg, plesni, sluzi... Pred zimo pa rezervoar dobro splaknem in ga izpraznim do suhega.
BlueSky
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Dec 29, 2016 14:05

Haha, jest se na morju nikoli ne tuširam, nasoljen kot pršut se počutim odlično, čeprav žena včasih mal cvili, pa me ne gane.Tudi ona se počasi navaja, tako, da le pred spanjem se mal potušira, da je ne pika sol. :lol:
mašinfirer
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Dec 29, 2016 16:18

Bravo Habibi! Jaz si tudi nikoli ne spiram morja z sladko vodo.....ko pridem z morja , se do suhega zbrišem in to je to
mirno morje
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 29, 2016 17:18

Pol se vama pa blazine v salonu pozim kr svetjo od vlage,k so slane...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Dec 29, 2016 19:17

Ja pa kaj še, ko pride škaf domov se stvari oprejo, osušijo in to je to.Drugače pa poleti na spanju, se rjuhe na določen čas menjajo.Imam 2 garnituri v ta namen.Ko eno žulim,drugo perem(žena :lol: )itd.Nekaj pa je treba delat, ne sam pit in žret pa še vozit,matr, sej smo na dopšustu, a mrde ne :lol: :lol:
mašinfirer
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Dec 29, 2016 20:48

Polanc, kje si pa ti na moji banjici videl salon???.....rjuhe se pa pere, pa prevleke od blazin tudi..., pa moker v kabino ne gre nihče,.....
mirno morje
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Dec 29, 2016 20:54

Polanc je utihnu, študira naš patent, ta cajt pa midva (Roman)enga spustva po grlu :lol:
mašinfirer
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Sr Jan 04, 2017 08:24

ktjt je napisal/a:
Že nekaj časa je minilo od začetka te teme, a čez zimo je vse malo bolj počasi.
Je kdo od vas že poskusil to zadevo?
http://www.navtikasport.com/index.php?productID=564
Question

Izgleda mi tako plastično in ne z pretirano velikim pritiskom vode. A se mi splača kupiti kaj takega?

Bluesky, takle tuš sem jaz uporabljal na prejšnjem čolnu, super zadevca za en dan tuširanja. Jo še imam in je ne uporabljam, če jo rabiš ti jo prodam zelo ugodno.

Kar se tiče porabe vode na mi prakticiramo naslednje: namilimo in našamponiramo se kar z uporabo morske vode. Splaknemo se z morsko vodo, nato pa še povrh s sladko. Čisto solidna rešitev, poraba pa je majhna.

Moram najprej zmeriti če imam toliko prostora zadaj v čolnu. Sporočim ali mi pride v poštev ali ne. hvala. :wink:
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Pe Mar 03, 2017 11:01

Dragi morjeplovci pozdravljeni,

končno sem nabavil vse potrebno za instalacijo tanka za sladko vodo na plovilu.
Pojavljata pa se mi dve vprašanji? Ali bo, v primeru da bo tank (32 l) in vse ostalo na desni strani motorja to kaj vplivalo na stabilizacijo čolna med vožnjo? Čoln je stingray 195cx.

Druga stvar, ki se mi pojavlja pa je kako črpalko pravilno vezati na akumulator? Imam dva akumulatorja vzporedno vezana in stikalno 0,1,both (torej za zagon čolna uporabljam oba, za servisne zadeve pa preklopim na 1). Rad bi zadevo tudi varno zvezal in predvsem zaščitil proti koroziji.

Hvala za odgovore :idea:
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Pe Mar 03, 2017 11:51

ktjt napisal/-a:Dragi morjeplovci pozdravljeni,

Pojavljata pa se mi dve vprašanji? Ali bo, v primeru da bo tank (32 l) in vse ostalo na desni strani motorja to kaj vplivalo na stabilizacijo čolna med vožnjo? Čoln je stingray 195cx.

Druga stvar, ki se mi pojavlja pa je kako črpalko pravilno vezati na akumulator? Imam dva akumulatorja vzporedno vezana in stikalno 0,1,both (torej za zagon čolna uporabljam oba, za servisne zadeve pa preklopim na 1). Rad bi zadevo tudi varno zvezal in predvsem zaščitil proti koroziji.

rezervoar za vodo dej na sredini trupa...nikoli desno ali levo razen če bi naprimer levo imel hladilnik pa desno rezervoar.

se nekaj...jaz na mojemu sem vrgu ven 90 literski rezervoar za bencin iz inox-a in dal plastičnega in s tem si olajšal plovilo za dosti kg.
dal sem tako da imam gorivo + voda na sredini trupa....tako da prednji del s kabino je opremljeno z vso opremo ki rabim na morju.
ne delaj napake ko nekateri ki dajo vse v kabini ali na prednjem delu pa jim pol peta visi ven ko glisirajo in na velikih obratih pol ventilira motor brezveze.

drugace pa 35l bos porabil tako da bos moral ga tocit vsak dan. jaz sem prav tako imel 32l in sem na koncu kupil od 80l ki ga polnim enkrat na 3,4 dni.

pumpo za tus (priporocam ti zelo od flojet-a) dobis jo ze za kakih 60 euro in dela močen in pošten curek. jaz namreč imam še priključek za spiranje motorja in trupa...ki pride prav. drugače pa pumpo imam že več ko 10 let in do zdaj dela ko od prvega dneva.

pumpo nikoli ne vezes direktno na baterijo ampak sigurno imaš pri volanu kakšno konzolo kamor imaš razne gumbe....tam si naredi gumb za tuš z 5a varovalko....in spelji pol kable do pumpe.....vsaj tako se dela.
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » So Mar 04, 2017 11:01

morosito napisal/-a:
ktjt napisal/-a:Dragi morjeplovci pozdravljeni,

rezervoar za vodo dej na sredini trupa...nikoli desno ali levo razen če bi naprimer levo imel hladilnik pa desno rezervoar.

se nekaj...jaz na mojemu sem vrgu ven 90 literski rezervoar za bencin iz inox-a in dal plastičnega in s tem si olajšal plovilo za dosti kg.
dal sem tako da imam gorivo + voda na sredini trupa....tako da prednji del s kabino je opremljeno z vso opremo ki rabim na morju.
ne delaj napake ko nekateri ki dajo vse v kabini ali na prednjem delu pa jim pol peta visi ven ko glisirajo in na velikih obratih pol ventilira motor brezveze.

drugace pa 35l bos porabil tako da bos moral ga tocit vsak dan. jaz sem prav tako imel 32l in sem na koncu kupil od 80l ki ga polnim enkrat na 3,4 dni.

pumpo za tus (priporocam ti zelo od flojet-a) dobis jo ze za kakih 60 euro in dela močen in pošten curek. jaz namreč imam še priključek za spiranje motorja in trupa...ki pride prav. drugače pa pumpo imam že več ko 10 let in do zdaj dela ko od prvega dneva.

pumpo nikoli ne vezes direktno na baterijo ampak sigurno imaš pri volanu kakšno konzolo kamor imaš razne gumbe....tam si naredi gumb za tuš z 5a varovalko....in spelji pol kable do pumpe.....vsaj tako se dela.

Morosito hvala. Stvar je vtem, da nimam toliko prostora v kaluži, ker je praktično motor čez celo širino na sredini. Praktično lahko tank postavim samo na desno stran, saj je edino tam dovolj prostora. Stvar je trenutno zbalansirana tako, da je na desni 30l tank reserve, na levo pa 2akuja. Črpalko, ki sem jo nabavil v Kammu je Osculati, 11l/min pretoka, poraba 6A.
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Mar 28, 2017 11:10

BlueSky
ktjt
Kapitan

OdgovorNapisal/-a ktjt » Sr Mar 29, 2017 11:21

Hvala za info. Sem žal že nabavil vse potrebno za vgradnjo v Kammu. Stvar me je prišla cca. 250 EUR. Bo pa narejeno tako kot je treba in zafiksirano/neprenosljivo v čolnu. Zanima me samo še glede ravnotežja in plovbe čolna ob obremenitvi dodatnih 40 kg na desni strani :?:
omas
Admiral

Re: rezervoar sladke vode

OdgovorNapisal/-a omas » Ne Nov 09, 2025 07:56

Kaj daste v tank čez zimo da voda ne zmrzne? Fajn ga je spraznit, samo tu pa tam še ostane malo vode..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov