ktjt napisal/-a:Dragi morjeplovci pozdravljeni,
končno sem nabavil vse potrebno za instalacijo tanka za sladko vodo na plovilu.
Pojavljata pa se mi dve vprašanji? Ali bo, v primeru da bo tank (32 l) in vse ostalo na desni strani motorja to kaj vplivalo na stabilizacijo čolna med vožnjo? Čoln je stingray 195cx.
Druga stvar, ki se mi pojavlja pa je kako črpalko pravilno vezati na akumulator? Imam dva akumulatorja vzporedno vezana in stikalno 0,1,both (torej za zagon čolna uporabljam oba, za servisne zadeve pa preklopim na 1). Rad bi zadevo tudi varno zvezal in predvsem zaščitil proti koroziji.
Hvala za odgovore

rezervoar za vodo dej na sredini trupa...nikoli desno ali levo razen če bi naprimer levo imel hladilnik pa desno rezervoar.
se nekaj...jaz na mojemu sem vrgu ven 90 literski rezervoar za bencin iz inox-a in dal plastičnega in s tem si olajšal plovilo za dosti kg.
dal sem tako da imam gorivo + voda na sredini trupa....tako da prednji del s kabino je opremljeno z vso opremo ki rabim na morju.
ne delaj napake ko nekateri ki dajo vse v kabini ali na prednjem delu pa jim pol peta visi ven ko glisirajo in na velikih obratih pol ventilira motor brezveze.
drugace pa 35l bos porabil tako da bos moral ga tocit vsak dan. jaz sem prav tako imel 32l in sem na koncu kupil od 80l ki ga polnim enkrat na 3,4 dni.
pumpo za tus (priporocam ti zelo od flojet-a) dobis jo ze za kakih 60 euro in dela močen in pošten curek. jaz namreč imam še priključek za spiranje motorja in trupa...ki pride prav. drugače pa pumpo imam že več ko 10 let in do zdaj dela ko od prvega dneva.
pumpo nikoli ne vezes direktno na baterijo ampak sigurno imaš pri volanu kakšno konzolo kamor imaš razne gumbe....tam si naredi gumb za tuš z 5a varovalko....in spelji pol kable do pumpe.....vsaj tako se dela.