Nenatančnost GPS-a

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

Re: Nenatančnost GPS-a

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Sep 10, 2021 17:19

Slabo napajanje, vam povem.
Bistven del GPS je zelo natančna ura. Seveda v satelitih in zemeljskih GNSS postajah izjemno natančna (za potrebe GEO meritev), medtem ko so naše v napravah na barkah in v avtih (pa do neke mere tudi v letalih) bistveno manj točne. Hkrati naše običajne naprave ne sprejemajo RTK popravkov v realnem času. Vse skupaj je znanost, zato ne bi preveč na široko tukaj in zdaj.
Za začasni zamik lokacije je največkrat (lahko?) kriva trenutna sprememba v taktu procesorja, ki se lahko zgodi zaradi napetosti izven specifikacij. Slaba baterija lahko čisto dobro daje pravo napetost, ko jo pa obremenimo, se za hip sesede.
Moja 2 centa…
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Sep 10, 2021 17:26

Točno to se je men zgodilo zarad rje na masi vtičnice.Delal je dok je ,zagnal se pa ni več brez da sem podrsal z vtikačem in dobil normalnih 13 v.Pa ne me zdej sesut da sem štromar pa imam tko zje..narjen napajanje za gps..
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Sep 10, 2021 18:57

Če ni napajanja oziroma, če napajanje prekinja ali je moteno potem je logično, da naprave ne delujejo. V tem ni nobene znanosti.

Polanc, pa ne leti nate. :D
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Pe Sep 10, 2021 21:24

Evo pa še zmer ne kaže tako kot mora.... :lol: :lol: :lol:
mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti