Lahko ti ga posodim. Men sicer sploh ni zglisiral, do 9nm je šel pol pa sam mix vode in obrati kolkr sm dal gasa. Mogoče če bi priplezal iz vode da bi blo kaj ampak tko pa žalost.
V naslednje bom deportiral družino skupaj z vso opremo dol in tendo dol pa probal še enkrat. Pa motor sem dvignil na zadnje luknje tako da lahko torpedo ven iz vode potegnem zdej.
Bom za nasledn let še big ear nabavil.
PROPELER
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: PROPELER
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
[quote="MareC"]@Aegir
@SR290
a mi kdo lahko posodi za sprobat prop RF 20 za Yamaho 130
sedaj imam 13x19 alu
grem na morje od 9.10-17.10[/quote
Zivjo,
Lahko dobis ballistic XHS 13.5 x 17. Sicer ga ima prijatelj na yamahi 100 glede na podatke bi rekel da ni 17 korak ampak 18 ali 19
lpk
@SR290
a mi kdo lahko posodi za sprobat prop RF 20 za Yamaho 130
sedaj imam 13x19 alu
grem na morje od 9.10-17.10[/quote
Zivjo,
Lahko dobis ballistic XHS 13.5 x 17. Sicer ga ima prijatelj na yamahi 100 glede na podatke bi rekel da ni 17 korak ampak 18 ali 19
lpk
Kolk pa dobi z balistic hitrosti in obratov?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Jst sm s tem propom dosegel 73 kmh, (45 mph, 39 vozlov) in to z obrati fajn preko 6k. Prekratek pitch za neke brzine. Težo ocenjujem na 450 čoln, 125 motor, mornar, oprema in gorivo pa 200 kg.
Z 21 alu je letelo 80 kmh (49,7 mph, 43 vozlov). Zdaj bom poskušal z 22 P chopper in malo hitrejšo prestavo v peti, cilj 55 mph.
Z 21 alu je letelo 80 kmh (49,7 mph, 43 vozlov). Zdaj bom poskušal z 22 P chopper in malo hitrejšo prestavo v peti, cilj 55 mph.
AEgir napisal/-a:Kolk pa dobi z balistic hitrosti in obratov?
Mislim da je on dosegel maks 5100 obratov ko je z druzino pa okrog 55 km/h. Sam prazen pomoje ni probal ker se ne zvrti propeler.
Jaz imam ballistica na svoji yamahi f70. Sicer je predelan, takrat mi ga je Sr290 predlagal in sem ga kupil pri kirschabaum. Je 13.2 x 17 in ce sem sam se vrti na 5800 z 68 kmh. motor dvignejen 4 do 5 cm nad krmo.
lpk
Klemen, tvoj prop ima dodatno nabit cup in ima verjetno korak med 18" in 19".
Načeloma je to zelo dober prop za te hitrosti, verjetno eden boljših.
Chopper je tudi super prop, ampak je izdelan za taprave površince in pri 40-50 mph končne ne bo deloval, bolj mora letet, da se pokaže. V bistvu je to nek posrečen trokraki clever z zelo okroglim ušesom, da mu trim bolje prime.
Načeloma je to zelo dober prop za te hitrosti, verjetno eden boljših.
Chopper je tudi super prop, ampak je izdelan za taprave površince in pri 40-50 mph končne ne bo deloval, bolj mora letet, da se pokaže. V bistvu je to nek posrečen trokraki clever z zelo okroglim ušesom, da mu trim bolje prime.
SR 290 napisal/-a:Klemen, tvoj prop ima dodatno nabit cup in ima verjetno korak med 18" in 19".
Načeloma je to zelo dober prop za te hitrosti.
je pa zanimivo da je original ballistic XHS ki ga je kupil prijatelj novega 13.5 x17 pomoje se vecji korak. Jaz sem ga probal pa ne pridem cez 4500.
lpk
Tvoj je glede na Kirschbaumov opis zmanjšan po premeru in ima zbrušene lopatice-labbed.
Kae so pa hitrosti gliserja z enim in drugim?
SR 290 napisal/-a:Tvoj je glede na Kirschbaumov opis zmanjšan po premeru in ima zbrušene lopatice-labbed.
Z mojim propom sem gor napisal, kar se pa tice od prijatelja pa si nisem zapomnil hitrosti samo obrati niso sli cez 4500. Bom ga probal se enkrat.
lpk
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov