Ok hvala za pomoč
Menjal bom te ta pomembne,ostalo pa sproti
Lp
VRVI - življenska doba
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: VRVI - življenska doba
Kako menjaš,kako skrajšaš,kako okrog obrneš..Štukal sem jih jaz tako da sem oplet narinu na vrv enih 5 cm in sredico odrezal.Nato sem ta oplet nataknil na novo vrv,pošil in povil z izolir trakom ,nato PREVIDNO vlekel,posebno ob prehodih v in iz jamborja..in se je ok izšlo.Moram pa še menjati par vrvi,pa sem malo šparal..upam ne na napačnem koncu.
Eno tehnično vprašanje pri menjavi vrvi. A je bolje da potegneš novo vrv od spodaj navzgor v jambor ali obratno ali je vseeno?
MKN
MKN
Polanc če bom jaz stukal bom moral naslednji post pisat v pomorske nesrece

Komaj začenjam jadrat,boljše novo
Stare pa spravim doma,za to stukanje
Komaj začenjam jadrat,boljše novo
Stare pa spravim doma,za to stukanje
Meni je dvižnica špinakerja po 8 letih odletela sredi Kvarnerja. Takrat sem zamenjal še dvižnico za bum (ker z njo vlečem ljudi na jambor) in dvižnico glavnega jadra. Škote pa še čakam.
Vrv najlažje zamenjaš tako da na staro vrv navežeš/nalepiš novo in z staro vrvjo potegneš novo čez. Če pa tega nimaš pa spustiš tenko vrvico z utežjo (matice) iz vrha jambora in jo spodaj uloviš.
Vrv najlažje zamenjaš tako da na staro vrv navežeš/nalepiš novo in z staro vrvjo potegneš novo čez. Če pa tega nimaš pa spustiš tenko vrvico z utežjo (matice) iz vrha jambora in jo spodaj uloviš.
Ok hvala za nasvet
Sej jaz sem ti napisal kako štukaš vrv pri menjavi..staro z novo..ne da bi staru štukal in uporabljal
Ja ja vidu pol kako si mislil
Hvala
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov