weta napisal/-a:dapiran...brez veze tu razlagaš tvoj način proizvodnje in se reklamiraš.
sprijazni se s tem, da nisi konkurenčen. kupca ne zanima ali je zadeva zašvasana z mašino, ali doma v delavnici, kjer rabiš še pomočnika, da ti varjenca pridrži in ga moraš plačati drago kot managerja.
s tvojo razlago glede proizvodnje, potrebnega časa in cene ure dela se samo smešiš.
globalizacija je tu z vsemi pozitivnimi in negativnimi učinki...pa jih ne bom tu razlagal... en vidik je gotovo cene kitajskega izdelka in tvoja cena za podoben ali enak izdelek, drugo pa kako ta izdelek opravlja svojo nalogo. če jo kitajski enako dobro kot tvoj, nisi konkurenčen. svojemu izdelku moraš dodati dodano vrednost, recimo, da ga bo uporabnik lahko uporabljal tako, da pred podkladanjem ne bo potreboval z drugo dvigalko dvigat prikolice in nato podstavljat nosilca...samo v razmislek.
Predlagam, da malo umirite strasti. Nekdo je pač povpraševal po izdelku in javil se je ponudnik, ki je postavil "svojo ceno". Hitro smo vsi skupaj ugotovili, da pač ne pride skozi v primerjavi z masovno in ceneno proizvodnjo. Verjamem dapiranu, da je s tem toliko dela, ki ima svojo ceno, žal nekonkurenčno. Bo pa verjetno ta izdelek kvalitetnejši od masovne proizvodnje. Sploh, če gledam po mojih cenenih stojalih in stojalu, ki si ga je kolega napravil sam. Moje je, kot bi gledal kartonasto škatlo, ampak prikolica vseeno stoji na njih. na osnovi povpraševanja smo dobili različne ponudbe in vsak se odloči sam!
Zato pa ni nobene potrebe, da nekoga pribijamo na sramotilni steber. Tale forum je namenjen morjeplovstvu in ne osebnim zameram.
TAKŠNE DEBATE MI NISO VŠEČ IN NE SODIJO NA FORUM